αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑCleanly: Η startup- καθαριστήριο που μόλις «σήκωσε» 5 εκατ. δολάρια

Cleanly: Η startup- καθαριστήριο που μόλις «σήκωσε» 5 εκατ. δολάρια

Πόσοι, άραγε, θα σκέφτονταν να δημιουργήσουν μια startup που θα είναι στην ουσία ένα καθαριστήριο; Μάλλον, όχι πολλοί. Αφού με μια πρώτη ματιά, στο συγκεκριμένο πεδίο δεν χωρά πολύ καινοτομία και τεχνολογία. Εκτός αν το δεις λίγο διαφορετικά και προσπαθήσεις να το «συνδέσεις» με τους σύγχρονους ρυθμούς ζωής.

Αυτό έκαναν οι ιδρυτές της Cleanly. Μια startup που ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Νέα Υόρκη. Τι κάνει; Καθαρίζει τα ρούχα των πελατών της. Εντάξει, δεν λειτουργεί ακριβώς όπως ένα παραδοσιακό καθαριστήριο, για να που΄με την αλήθεια.

Ποια είναι η διαφορά: Μέσω της mobile εφαρμογής που διαθέτει η εταιρία, ο χρήστης μπορεί να προγραμματίσει το πότε θέλει να του παραλάβουν τα ρούχα, για να τα πάνε για καθάρισμα. Ναι, δεν χρειάζεται να πάει σε κάποιο κατάστημα. Ενώ, αν λείπει από το σπίτι, μπορεί να παραδώσει τα ρούχα κάποιος άλλος (π.χ. φίλος ή ακόμα και ο θυρωρός της πολυκατοικίας). Τα ρούχα καθαρίζονται και επιστρέφουν πίσω μέσα σε 24 ώρες.

Αυτή η ιδέα, μόλις «σήκωσε» 5 εκατ. δολάρια ως χρηματοδότηση. Μάλιστα, όπως σημειώνει το TechCrunch, η Cleanly είχε λάβει άλλα 2,5 εκατ. ως seed funding το 2015, μετά τη συμμετοχή της στη γνωστή θερμοκοιτίδα Y Combinator.

Στο συγκεκριμένο πεδίο, τα πράγματα είναι δύσκολα και μάλιστα άλλες ανταγωνιστικές επιχειρήσεις οδηγήθηκαν στο κλείσιμο. Ωστόσο, η Cleanly φαίνεται να τα πάει πολύ καλά. Αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται σε 3 πόλεις (Νέα Υόρκη, Μπρούκλιν και Ουάσινγκτον. Και με τα νέα χρήματα που έλαβε σχεδιάζει επέκταση σε άλλες τοποθεσίες. Με τα στελέχη της επιχείρησης πάντως να κρατούν χαμηλά τη μπάλα. Σημειώνονται ότι θέλουν να πετύχουν ανάπτυξη με σταθερούς και ρεαλιστικούς ρυθμούς. Δεν χρειάζονται πολύ γρήγορες κινήσεις. Αυτές γίνονται μόνο… στην παραλαβή και παράδοση των ρούχων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο