αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι προβληματισμοί του δημιουργού του ίντερνετ σε σχέση με όσα βλέπει στο σημερινό διαδίκτυο

Οι προβληματισμοί του δημιουργού του ίντερνετ σε σχέση με όσα βλέπει στο σημερινό διαδίκτυο

Ο Μπέρνερς Λη, που δημιούργησε το Web ως μια πλατφόρμα πάνω στο Ίντερνετ το 1989, είπε ότι σκοπός του όταν το δημιούργησε ήταν να κάνει ο κόσμος «καλά πράγματα» και να μοιράζεται ιδέες, όπως συμβαίνει σε ιστοσελίδες σαν τη Wikipedia.Αντ’αυτού, οι αρνητικές ιδέες εξαπλώνονται, ειδικά στα sites κοινωνικής δικτύωσης, ενώ επίσης τα προσωπικά δεδομένα τίθενται σε κίνδυνο λόγω των online παρακολουθήσεων.

«Πρέπει να επανεξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο στήνουμε την κοινωνία πάνω σε αυτές τις ιστοσελίδες» είπε στη διάσκεψη Innovate Finance στο Λονδίνο.

«Πώς γίνεται κακές, ποταπές ιδέες να φαίνεται να έχουν εξαπλωθεί πιο πολύ από τις εποικοδομητικές ιδέες στο Twitter κάποιες φορές; Έτσι σχεδιάστηκε; Μπορεί το Twitter να έχει “πειραχτεί”;» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως το συμπέρασμα είναι πως απαιτείται μια «πλήρης αλλαγή στρατηγικής»- και ότι το Facebook και το Twitter ήδη επανεξετάζουν τις προσεγγίσεις τους.

Ο Μπέρνερς Λη, που έχει στο παρελθόν καταφερθεί εναντίον των παρακολουθήσεων από κυβερνήσεις και κατά της λογοκρισίας, είπε πως έδωσε στην ανθρωπότητα ένα «ανοιχτό Ίντερνετ για να παίξει», ελπίζοντας πως θα το χρησιμοποιήσει με θετικό τρόπο. «Προσπαθήσαμε να το κρατήσουμε ανοικτό…το κρατήσαμε ανοικτό με την έννοια της απουσίας λογοκρισίας. Μια καλή περίοδο, σε μια καλή χώρα, το κρατήσαμε ελεύθερο από παρακολουθήσεις».

Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να αναλυθούν οι επιπτώσεις των δικτύων στην κοινωνία. «Βασικά πρέπει να μην αφήνουμε τους ανθρώπους να φτιάχνουν οτιδήποτε κοινωνικό δίκτυο επιθυμούν» σημείωσε- συμπληρώνοντας ως, παρά τον παγκόσμιο χαρακτήρα του Web, οι άνθρωποι διατηρούν την έννοια της κοινότητας, επιλέγοντας να επικοινωνούν με άλλους σαν αυτούς.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + three =