αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBusiness Insider: 5 παράλληλα projects που μπορείς να ξεκινήσεις από το δωμάτιο σου στην εποχή της πανδημίας

Business Insider: 5 παράλληλα projects που μπορείς να ξεκινήσεις από το δωμάτιο σου στην εποχή της πανδημίας

Στην εποχή της πανδημίας το εισόδημα πολλών ανθρώπων μειώθηκε. Και κάπου εκεί, αρκετοί άρχισαν να κινητοποιούνται έτσι ώστε να βρουν παράλληλες δραστηριότητες μέσα από τις οποίες θα μπορούσαν να κερδίσουν κάποια χρήματα.

Σύμφωνα με μελέτη του MassMutual, το 56% των millennials ξεκίνησαν ένα παράλληλο project κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όλη αυτή η κινητοποίηση δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Πλέον υπάρχουν αρκετά online projects τα οποία μπορείς να ξεκινήσεις ακόμα και από το δωμάτιο σου και -υπό προϋποθέσεις- να σου φέρουν χρήματα. Φυσικά δεν πρόκειται για έναν εύκολο δρόμο. Αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις ένα παράλληλο project, πρέπει να το κάνεις με επαγγελματισμό και συνέπεια, αν θες κάποια στιγμή να σου φέρει έσοδα.

Το Business Insider παραθέτει σε άρθρο του 5 παράλληλα projects που μπορείς να ξεκινήσεις στην εποχή της πανδημίας, από το σπίτι σου. Μήπως να δοκιμάσεις κάποια από αυτά;

1# Freelancing

Αν δεν είσαι σίγουρος από πού να ξεκινήσεις, μπορεί να επιλέξεις μια δεξιότητα που έχει ζήτηση —όπως η συγγραφή άρθρων, το coding ή η γραφιστική— και να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου μέσα από μια πλατφόρμα όπως το Fiverr ή το Upwork. Μπορείτε να ορίσετε την αμοιβή σας για διαφορετικές υπηρεσίες με βάση την πολυετή εμπειρία σας και να προωθήσετε τον εαυτό σας επίσης σε ιστότοπους όπως το Linkedin ή σε ομάδες του Facebook, όπου οι άνθρωποι συχνά αναζητούν πρόσθετη βοήθεια από freelancers.

2# Πούλα ή νοίκιασε πράγματα που έχεις

Mπορείτε να τοποθετήσετε αντικείμενα προς πώληση χρησιμοποιώντας ιστότοπους όπως το OfferUp και το Poshmark. Όπως σημειώνει το Business Insider, έτσι μπορείτε να κερδίσετε από μερικές εκατοντάδες έως μερικές χιλιάδες δολάρια, ανάλογα με τη ζήτηση για τα αντικείμενα που πουλάτε και την κατάστασή τους. Εάν θέλετε να κρατήσετε τα αντικείμενά σας, αλλά να εξακολουθείτε να κερδίζετε λίγα χρήματα, μπορεί να σας ενδιαφέρει το Loanables, που είναι ένας ιστότοπος που επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τα πράγματά σας έναντι αμοιβής και να τα επιστρέφουν όταν τελειώσουν. Σε ιστότοπους όπως το Peerspace και το AirBnB, μπορείτε να προσφέρετε τον χώρο σας προς μίσθωση.

3# Εκτυπώσεις κατά παραγγελία

Αν θες να ξεκινήσεις να πουλάς κάτι, αλλά θες να περιορίσεις το αρχικό ρίσκο, τότε εδώ είναι μια επιλογή για εσένα. Μπορείς να κάνεις εκτυπώσεις κατά παραγγελία, χωρίς να έχεις κάποιο stock εμπόρευμα εξ αρχής. Σύμφωνα με το Printful.com, η εκτύπωση κατά παραγγελία είναι μια μέθοδος όπου οι παραγγελίες εκτυπώνονται αμέσως μόλις ένας πελάτης αγοράσει ένα αντικείμενο. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να επενδύσετε τα μετρητά για να δημιουργήσετε π.χ. 1.000 μπλουζάκια ή 1.000 βιβλία πριν πουληθούν. Εκτός από τις αμοιβές σχεδιασμού που σχετίζονται με την αρχική δημιουργία του προϊόντος και το κόστος μάρκετινγκ, μπορείτε να το ξεκινήσετε με χαμηλά γενικά έξοδα.

4# Κάνε online μαθήματα

Η δημιουργία ενός διαδικτυακού μαθήματος είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε εάν έχετε πολλές γνώσεις ή εμπειρία με μια απαιτούμενη δεξιότητα, χόμπι ή πάθος. Το κόστος εκκίνησης για αυτό είναι χαμηλό, καθώς τα μόνα πράγματα που χρειάζεστε είναι μια πλατφόρμα φιλοξενίας μαθημάτων όπως το Thinkific ή το Teachable, ένας υπολογιστής και μια βιντεοκάμερα. Το Online Course Igniter λέει ότι ένα άτομο μπορεί να κερδίσει από $500 έως $50.000 διδάσκοντας διαδικτυακά μαθήματα, ανάλογα με το κοινό του και το ποσό που χρεώνει για το μάθημα.

5# Visual Assistant

Εάν είστε κάποιος που υπερηφανεύεται για την οργάνωση, την υπευθυνότητα και την τέχνη του να εκτελεί πολλές εργασίες εγκαίρως, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να γίνετε ένας εικονικός βοηθός, οι οποίοι είναι freelancers που υποστηρίζουν πελάτες εξ αποστάσεως. Ενώ οι άνθρωποι προσλαμβάνουν εικονικούς βοηθούς για πολλές διαφορετικές εργασίες, μερικές από τις πιο δημοφιλείς είναι για διοικητικά καθήκοντα, υπηρεσίες μάρκετινγκ ή άλλες υποχρεώσεις που διατηρούν την επιχείρηση σε καλό δρόμο και άνθηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − six =