αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBusiness στο Instagram: Πως θα βγάλεις τα πρώτα σου χρήματα μέσα από τη διάσημη πλατφόρμα

Business στο Instagram: Πως θα βγάλεις τα πρώτα σου χρήματα μέσα από τη διάσημη πλατφόρμα

Πιθανόν, σε αρκετούς από εσάς έχει περάσει από το μυαλό το απλό ερώτημα: «Πως θα μπορούσα να βγάλω λεφτά, μέσα από το προφίλ μου στο Instagram;». Ειδικά αν έχεις έναν αξιοπρεπή αριθμό με ακολούθους και αν δημοσιεύεις συχνά περιεχόμενο, είναι μια λογική συνέχεια. Άλλωστε, στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, βλέπουμε πολλούς «Instagram influencers» και άλλους απλούς ανθρώπους, που βγάζουν χρήματα αξιοποιώντας τις δυνατότητες που τους δίνει η εν λόγω πλατφόρμα.

Το αμερικανικό inc.com, κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Και παρουσιάζει τις 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, αν θέλεις να βγάλεις τα πρώτα σου 1.000 δολάρια (ή τα αντίστοιχα ευρώ) μέσω Instagram. Α, και μπορείς να το κάνεις παράλληλα με την καθημερινή σου δουλειά.

1- Δημοσίευσε με συνέπεια

Είναι σημαντικό, να δείχνεις μια συνέπεια. Αποφάσισε το πόσες αναρτήσεις θα κάνεις. Μπορεί να είναι 1 κάθε ημέρα, πολλές κάθε ημέρα ή μερικές μέσα σε μια εβδομάδα. Ένα είναι σίγουρο: Όποιο πλάνο κι αν επιλέξεις, πρέπει να παραμείνεις συνεπής σε αυτό. Επίσης, πόσταρε ποιοτικό περιεχόμενο, που σχετίζεται με το πεδίο σου. Και δεν χρειάζεται να έχεις μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή για να ξεκινήσεις. Αρκεί ένα smartphone.

2- Αλληλεπίδρασε

Η δουλειά σου δεν σταματά με την δημοσίευση των posts. Αλληλεπίδρασε με τους χρήστες. Απάντα στα σχόλια. Ακολούθα και εσύ άλλους, και κάνε σχόλια στις φωτογραφίες τους. Δημιούργησε ένα «ζωντανό» προφίλ. Το οποίο θα είναι ενδιαφέρον για τους άλλους.

3- Hashtags

Είναι δεδομένο, ότι ένα από τα βασικά στοιχεία του Instagram, είναι τα hashtags. Μπορείς να βάλεις μέχρι 30 σε μια ανάρτηση. Με αυτά, θα σε εντοπίσουν ακόμα και άνθρωποι που δεν σε ακολουθούν. Και θα διευρύνεις το κοινό σου.

4- Έλα σε επαφή με brands

Και τώρα η μεγάλη στιγμή: Να έρθεις σε επαφή με brands και να κλείσεις συνεργασίες. Πριν από αυτό, βεβαιώσου ότι έχεις χτίσει ένα καλό προφίλ, με αρκετές χιλιάδες ακολούθους. Επικοινώνησε με εταιρίες και δες το πως μπορείς ενδεχομένως να συνεργαστείς μαζί τους. Μη ξεχνάς, ότι πλέον έχεις ένα δικό σου κοινό. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο και για τα brands. Δεν θα γίνεις πλούσιος μέσα σε μια νύχτα, όμως αν ξεκινήσεις τώρα, και με τα σωστά βήματα, μπορείς να γίνεις ένας επαγγελματίας του Instagram.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − ten =