αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι πλούσιοι εφαρμόζουν αυτούς τους 4 «μη δημοφιλείς» κανόνες: Εξηγεί μια γυναίκα που έγινε εκατομμυριούχα στα 27 της

Οι πλούσιοι εφαρμόζουν αυτούς τους 4 «μη δημοφιλείς» κανόνες: Εξηγεί μια γυναίκα που έγινε εκατομμυριούχα στα 27 της

«Δεν ήμουν πάντα καλή με τα χρήματα. Έπρεπε να μάθω να είμαι. Μεγάλωσα σε ένα κινεζικό σπίτι μεταναστών με δύο πολύ στοργικούς αλλά φειδωλούς γονείς». Έτσι ξεκινά το άρθρο της στο CNBC η Vivian Tu και συνεχίζει: «Μόλις ξεκίνησα την καριέρα μου στη Wall Street, συνειδητοποίησα ότι οι εξαιρετικά πλούσιοι ασχολούνταν λιγότερο με το να κάνουν αυστηρή οικονομία και αποταμίευση, και περισσότερο εστίαζαν στις επενδύσεις και την αύξηση του πλούτου τους.

Παρατηρώντας και μαθαίνοντας από τις συνήθειές τους, έβγαλα το πρώτο μου εκατομμύριο στα 27 μου. Ακολουθούν τέσσερις αντιδημοφιλείς κανόνες που οι πλούσιοι ακολουθούν, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι όχι».

1. Δεν ανησυχούν για το αν θα εντυπωσιάσουν τους άλλους

Οι πλούσιοι αφιερώνουν το μεγαλύτερο κομμάτι της δαπανών τους στην αγορά περιουσιακών στοιχείων (πράγματα που τους φέρνουν χρήματα με την πάροδο του χρόνου) αντί για άλλα πράγματα που τους κοστίζουν χρήματα με την πάροδο του χρόνου.

Αντί να αγοράσει, για παράδειγμα, μια φανταχτερή Lamborghini που χάνει το ένα τρίτο της αξίας της μόλις απομακρυνθείτε από το ταμείο, ένας πραγματικά πλούσιος θα πάρει το ίδιο κομμάτι χρημάτων και θα αγοράσει ένα duplex σπίτι για δύο οικογένειες και θα το νοικιάσει. Δεν τους νοιάζει τι πιστεύετε για αυτούς ή αν θα εντυπωσιαστείτε.


2. Έχουν νοοτροπία αφθονίας

Τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν μια νοοτροπία ανεπάρκειας – μια συνεχή αίσθηση ότι δεν θα έχουμε ποτέ αρκετά χρήματα, ότι βρισκόμαστε ένα γλίστρημα μακριά από την καταστροφή και πρέπει να μαζεύουμε και το τελευταίο σεντ.

Το πρόβλημα με αυτή τη νοοτροπία είναι ότι μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πολύ ανταγωνιστικούς με άλλους ανθρώπους σε παρόμοιες καταστάσεις. Έτσι έχετε ανθρώπους στο κάτω μέρος της πυραμίδας που ξοδεύουν όλο το χρόνο και την ενέργειά τους… πολεμώντας ο ένας τον άλλον για πόρους, αντί να προσπαθούν να ξεπεράσουν αυτούς που βρίσκονται στην κορυφή.

Οι πλούσιοι άνθρωποι έχουν νοοτροπία αφθονίας. Δεδομένου ότι γνωρίζουν ότι θα μπορέσουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, δεν ανησυχούν. Αυτό τους δίνει την ελευθερία να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν με το χρόνο τους, αντί να εστιάζουν μόνο σε αυτά που πρέπει να κάνουν για να επιβιώσουν.

3. Σκέφτονται μακροπρόθεσμα

Οι πλούσιοι καταλαβαίνουν ότι μερικές φορές τα πράγματα χρειάζονται χρόνο– και περιμένουν με χαρά.

Ένας πλούσιος δεν έχει κανένα πρόβλημα, για παράδειγμα, να βγάλει χρήματα σε έναν λογαριασμό και να περιμένει. Ξέρουν ότι μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούν να ξοδέψουν αυτά τα χρήματα τώρα, δεν είναι σαν να έχουν εξαφανιστεί. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο: Οσο περισσότερο περιμένουν, τόσο περισσότερα χρήματα παίρνουν αργότερα.

4. Δίνουν αξία (για να πάρουν)

Οι πλούσιοι λατρεύουν να γίνονται γνωστοί ως το… πιο έξυπνο άτομο στην ομάδα φίλων τους: Αυτός με το καλύτερο γούστο, που βρίσκεται στην κορυφή όλων των τάσεων. Θα τους ακούσετε συχνά να λένε πράγματα όπως:

«Έχω αυτόν τον σπουδαίο λογιστή – θα πρέπει να συνεργαστείτε μαζί του».
«Βρήκα το καλύτερο κοκτέιλ μπαρ — πρέπει να δοκιμάσεις το μαρτίνι».
«Έγινα μέλος της καλύτερης λέσχης — και θα σας προτείνω επίσης για να γίνετε μέλος».

Αναγνωρίζουν ότι όταν είναι ανοιχτοί σχετικά με τις γνώσεις τους, οι άλλοι άνθρωποι θα είναι πιο διατεθειμένοι να μοιραστούν αυτά που εκείνοι ξέρουν.

Η διαδικασία σκέψης τους είναι: «Δεν έχω τα προσόντα για αυτή τη δουλειά, αλλά ο φίλος μου τα έχει, και μόλις την αποκτήσει, θα μου χρωστάει μια σταθερή δουλειά. Στη συνέχεια, μόλις βρεθεί σε ηγετική θέση, μπαίνω αυτόματα σε ολόκληρο το δίκτυο».

Ναι, είναι επειδή τους αρέσει να βλέπουν τους φίλους τους να πετυχαίνουν, αλλά είναι επίσης επειδή σκέφτονται στρατηγικά — και με το βλέμμα στο μέλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 12 =