αρχικηVIRALΠέντε σημάδια για να καταλάβεις ότι ένα άτομο μιλάει πίσω από την πλάτη σου

Πέντε σημάδια για να καταλάβεις ότι ένα άτομο μιλάει πίσω από την πλάτη σου

Παντού γύρω μας υπάρχουν διπρόσωπες συμπεριφορές. Είναι σημαντικό λοιπόν να εντοπίζεις τους ψεύτικους ανθρώπους… από ένα μίλι μακριά.

Εάν δεν είστε σίγουροι για έναν φίλο ή συνεργάτη, διαβάστε παρακάτω.

Κάποιοι μπορεί να μιλούν πίσω από την πλάτη σας. H διπλοπροσωπία των ανθρώπων αυτών, αντανακλά τον χαρακτήρα αυτών των ανθρώπων και δεν έχει να κάνει με εσάς. Για τον λόγο αυτό, δεν πρέπει να αφήνετε αυτή τη συμπεριφορά να σας πληγώνει, ούτε να νιώθετε προδομένοι, αλλά αντίθετα να μπορείτε ν’ αναγνωρίζετε τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων αυτών.

Εδώ είναι 5 σημάδια που πρέπει να σε βάλουν σε σκέψεις…

Είναι «επαγγελματίες» στην εξαπάτηση

Ένα συνηθισμένο χαρακτηριστικό των ανθρώπων που μπορούν να είναι φιλικοί μπροστά σας και από πίσω σας, να σας κατηγορούν, είναι η μαεστρία τους στην εξαπάτηση. Πρόκειται δηλαδή για άτομα που παρουσιάζονται ως αξιόπιστα και εχέμυθα αλλά οι πράξεις τους είναι ακριβώς το αντίθετο. Έτσι, μπορεί να εξυφαίνουν ιστορίες στις οποίες πρωταγωνιστούν, με τις μοναδικές τους ιδιότητες και όπου τα ελαττώματά τους εξαφανίζονται.

Η αναγνώριση της απατηλής, πονηρής τους συμπεριφοράς μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκη και πρέπει να μπορείτε να διακρίνετε τις διαφορές ανάμεσα στις λέξεις και τις πράξεις τους, να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας, να μπορείτε να διατηρείτε τα όριά σας.

Δεν έχουν ενσυναίσθηση

Η ενσυναίσθηση, η ικανότητα ν’ αντιλαμβάνεστε τα συναισθήματα των συνανθρώπων σας και να θέλετε τους βοηθήσετε, είναι ένα γνώρισμα που δεν διαθέτουν οι άνθρωποι που αν και μπροστά σας παριστάνουν τους φίλους, πίσω από την πλάτη σας, σας κουτσομπολεύουν. Μην το παίρνετε προσωπικά.

Ούτως ή άλλως, οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν επίγνωση της βλάβης που προκαλούν στους άλλους και, για τον λόγο αυτό, τους είναι πάντα πιο εύκολο να δίνουν προτεραιότητα στα δικά τους συναισθήματα, τις δικές τους ανάγκες, και σκέψεις. Όσο και αν η απουσία ενσυναίσθησης πονάει, πρέπει να θυμάστε ότι, δεν είναι αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι καλλιεργούν την αυτογνωσία.

Επιζητούν την επιβεβαίωση

Στο αχανές πεδίο των ανθρώπινων σχέσεων, η αναγνώριση των κινήτρων που κατευθύνουν τους ανθρώπους μοιάζει αδύνατη. Ένα βασικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων που κουτσομπολεύουν πίσω από την πλάτη σας, ενώ μπροστά σας παραμένουν φιλικοί, είναι η διαρκής ανάγκη τους για επιβεβαίωση. Η αδιάκοπη ανάγκη τους για έγκριση προέρχεται από τις βαθιές τους ανασφάλειες. Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να διψάνε να ταιριάζουν κάπου, να είναι αρεστοί ή να εξυψώσουν το κοινωνικό τους status, και, για να το καταφέρουν, καταφεύγουν στο κουτσομπολιό. Το κουτσομπολιό συχνά χρησιμοποιείται ως μέσο δημιουργίας δεσμών εμπιστοσύνης ή ενίσχυσης της κοινωνικής τους στάθμης. Έτσι, οι άνθρωποι αυτοί είναι φιλικοί μπροστά σας και, μόλις γυρίσετε την πλάτη σας, αρχίζουν να σας κατηγορούν.

Ακόμη χειρότερα, η στάση τους αυτή, δείχνει ότι οι άνθρωποι που προτιμούν το κουτσομπολιό, δεν επιλύουν τα προβλήματά τους με απευθείας και ειλικρινή κουβέντα και ότι αποφεύγουν τις συγκρούσεις. Ναι μεν θέλουν στα μάτια σας να δείχνουν ευγενικοί και φιλικοί όμως στην πραγματικότητα απλώς αποφεύγουν τις διαφωνίες και τις συγκρούσεις, τις οποίες θεωρούν απειλητικές.

Θα γελάσουν ειρωνικά όταν πιστεύουν ότι δεν τους βλέπετε

Κάποιος που σας κρίνει σιωπηλά δεν θα βρίσκεται πάντα σε ένα πλήθος ή μια κλίκα ανθρώπων που γνωρίζει. Μπορούν να είναι μόνοι τους. Έτσι αντί να χασκογελούν στους άλλους μπορεί να παρατηρήσετε ότι γελούν ειρωνικά με αυτά που είπατε. Μπορεί να το κάνουν αθόρυβα, ώστε μετά βίας να το ακούσετε. Ή μπορεί να το κάνουν όταν νομίζουν ότι δεν μπορείτε να τους δείτε.

Θα κάνουν πολλές ερωτήσεις

Μερικές φορές, οι άνθρωποι κάνουν ερωτήσεις στις οποίες γνωρίζουν την απάντηση σε μια προσπάθεια να σας πιάσουν να λέτε ψέματα. Άλλες φορές, το κάνουν για να σε κάνουν να νιώθεις αμήχανα. Όταν είναι το τελευταίο, σε κρίνουν σιωπηλά. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 2 =