αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι κακές συνήθεις που πρέπει να αφήσουμε πίσω μόλις ξεκινήσει το 2024

Έξι κακές συνήθεις που πρέπει να αφήσουμε πίσω μόλις ξεκινήσει το 2024

Το έχουμε ξανά πει: Οι συνήθειες που έχουμε καθημερινά μπορούν να μας οδηγήσουν στο σωστό μονοπάτι ή να μας σαμποτάρουν.

Και δες το σημαντικό εδώ: Από τη στιγμή που σχηματίζονται αυτά τα μοτίβα, σπάνια τα σκεφτόμαστε δεύτερη φορά, οπότε είναι δύσκολο να δούμε τα αποτελέσματά τους. Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά χωρίς να σκεφτούμε πώς μας επηρεάζει.

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς είναι μια ευκαιρία για να αφήσουμε πίσω κάποια πράγματα. Εδώ είναι 6 κακές συνήθεις που πρέπει να αφήσουμε πίσω μόλις ξεκινήσει το 2024.

1. Μη ρεαλιστικές προσδοκίες

Σχεδόν όλοι μας έχουμε προσδοκίες για το πώς «υποτίθεται» πρέπει να είναι διάφορα πράγματα.

Για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να έχει την προσδοκία ότι οι άνθρωποι θα είναι τόσο ευγενικοί και θα τους προσφέρουν οτιδήποτε θέλουν. Ή έχουν την προσδοκία ότι θα έχουν ξεκαθαρίσει ολόκληρη τη ζωή τους μέχρι τα 30.

Δείτε τη ζωή καθώς ξετυλίγεται, αντί να προσπαθείτε να χαράξετε ένα μονοπάτι στην άμμο που κινείται συνεχώς. Δεν έχουμε ιδέα τι μπορεί να φέρει το αύριο, επομένως το να πιστεύουμε ότι τα πράγματα συμβαίνουν σύμφωνα με ένα πρόγραμμα δεν είναι ρεαλιστικό.

Αντίθετα, θέστε ορισμένους στόχους που θα θέλατε να επιτύχετε και λάβετε μέτρα για να τους πετύχετε. Στη συνέχεια, όταν η ζωή αλλάζει αναπόφευκτα , μπορείτε να αλλάξετε κατεύθυνση μαζί της πιο εύκολα.

2. Άνθρωποι που φέρνουν περισσότερη θλίψη παρά χαρά

Σχεδόν όλοι έχουμε τουλάχιστον ένα άτομο στη ζωή μας που μας… βαραίνει αντί να μας ανεβάζει. Ίσως είναι ένας παλιός φίλος που ρίχνει τη συναισθηματική του δυστυχία πάνω μας για να νιώσει καλύτερα. Ή ένας/μια πρώην με τον οποίο αισθανόμαστε ακόμα σύνδεση, αλλά μιλώντας μαζί του μας θυμίζει τις βλακείες που μας έκαναν όταν ήμασταν μαζί.

Βγάλτε από τη ζωή σας μερικά άτομα. Κρατήστε την επικοινωνία στο ελάχιστο και μην τους δίνετε καθόλου από την ενέργειά σας. Αντίθετα, φυλάξτε την για ανθρώπους που φέρνουν χαρά και φως στη ζωή σας.

3. Ανθυγιεινές αντιπαλότητες

Υπάρχει κάποιος στη ζωή σας με τον οποίο ανταγωνίζεστε συνεχώς όλα αυτά τα χρόνια; Ίσως ήσασταν  αντίπαλοι σε κάποιο άθλημα ως έφηβοι και συνεχίσατε να ανταγωνίζεστε ο ένας τον άλλον από τότε. Ή έχετε έναν αδερφό που προσπαθεί συνεχώς να σας ανταγωνιστεί, και προσπαθείτε να ανταποδώσετε με τη σειρά σας;

Αν και αυτή η αντιπαλότητα μπορεί να ξεκίνησε ως διασκέδαση, τώρα είναι περισσότερο βάρος και υποχρέωση παρά οτιδήποτε διασκεδαστικό. Δεν ανταγωνίζεσαι κανέναν. Απλώς ζήστε τη ζωή σας όπως θέλετε και μην ανησυχείτε για το αν θα ξεπεράσετε κάποιον άλλο.

4. Συγκρίνεσαι με άλλους

Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε γιατί οι Φινλανδοί είναι ο πιο ευτυχισμένος λαός στον κόσμο. Ένας από τους λόγους: Δεν συγκρίνουν τον εαυτό τους με τον γείτονα.

Υπάρχει μία διάσημη φράση ενός Φινλανδού ποιητή: «Μην κάνετε συγκρίσεις και μην καυχιέστε για την ευτυχία σας». Οι Φινλανδοί το λαμβάνουν ιδιαίτερα σοβαρά υπόψη τους αυτό.

«Κάποτε έπεσα πάνω σε έναν από τους πιο πλούσιους άνδρες στη Φινλανδία. Έίχε το παιδί του σε ένα καρότσι και πήγαινε προς το σταθμό του τραμ. Θα μπορούσε να είχε αγοράσει ο ίδιος ένα ακριβό αυτοκίνητο ή να προσλάβει οδηγό, αλλά επέλεξε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Έτσι μοιάζει η επιτυχία στη Φινλανδία: όπως όλοι οι άλλοι» λέει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν ποτέ δύο όντα ακριβώς όμοια, επομένως δεν μπορούν να ζυγιστούν ή να μετρηθούν το ένα με το άλλο: Απλώς εκτιμώνται για το ποιοι είναι ως άτομα.

5. Φόβος

Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν φόβο επειδή είτε θέλουν να μπορούν να ελέγχουν τις συνθήκες της ζωής τους, είτε επειδή δεν θέλουν να ξαναζήσουν τους πόνους ή τις δυσκολίες του παρελθόντος.

Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι νιώθουν φόβο για το μέλλον επειδή είναι αβέβαιο και δεν έχουν προσωπικό έλεγχο σε μεταβλητές που θα τους επηρεάσουν. Άλλοι φοβούνται τον πόνο που μπορεί να βιώσουν λόγω ασθένειας ή φοβούνται να πεθάνουν επειδή δεν ξέρουν τι θα συμβεί μετά.

Ο πόνος και η απώλεια είναι αναπόφευκτες, αλλά αν πνίγεστε από τους φόβους ότι θα χάσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αυτό σας εμποδίζει να αγαπάτε χρόνο μαζί τους αυτή τη στιγμή. Ο φόβος μπορεί να λειτουργήσει ως βαρίδι και σε άλλα κομμάτια. Θυμήσου και το άρθρο: Θες να ξεκινήσεις την δική σου startup αλλά φοβάσαι μήπως αποτύχεις; Εδώ είναι 5 τρόποι για να ξεπεράσεις τον φόβο.

6. Να νοιάζεσαι πολύ για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα

Εδώ είναι μια δύσκολη αλήθεια προς επεξεργασία: Κανείς δεν σκέφτεται ή δεν νοιάζεται για εσάς… τόσο πολύ όσο νομίζετε. Και επιπλέον, γιατί να έχει σημασία η γνώμη τους;

Εάν ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς, αφιερώστε χρόνο για να αναρωτηθείτε «γιατί». Επιπλέον, να ξέρετε ότι οι γύρω σας έχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα να σκεφτούν από εσάς.

Οι υποθέσεις σας για αυτούς μπορεί να είναι πολύ λανθασμένες. Το άτομο που πιστεύετε ότι κρίνει το ντύσιμό σας μπορεί αντί αυτού να σκέφτεται πώς θα του άρεσε αυτό το μπλουζάκι, για παράδειγμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 17 =