αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΔύο μηχανικοί δημιούργησαν αυτόνομο ρομπότ ζιζανιοκτονίας για τους αμπελώνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο μηχανικοί δημιούργησαν αυτόνομο ρομπότ ζιζανιοκτονίας για τους αμπελώνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Naïo Technologies SAS ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι συνεχίζει να επικεντρώνει πλέον την προσοχή της στην κατασκευή ρομποτικού μηχανήματος, με εξειδίκευση στην εξουδετέρωση ζιζανίων από τους αμπελώνες.

Ο συγκεκριμένο ρομπότ , τοTed  έχει σχετικά μικρό μέγεθος και μπορεί να καθαρίζει καθημερινά καλλιέργειες σε έκταση μέχρι 5 εκτάρια.

Η Naïo Technologies SAS ιδρύθηκε από τους μηχανικούς ρομποτικής Gaëtan Séverac και Aymeric Barthes το 2011, στη Τουλούζη και σήμερα έχει καταφέρει να σημειώσει αρκετά σημαντική πρόοδο και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Γάλλων αγροτών, που είναι από τους πλέον απαιτητικούς στην Ευρώπη.

Μάλιστα, η Naïo Technologies κατάφερε να συλλέξει το ποσό των 3 εκατ. ευρώ από τους μετόχους της και τους επενδυτικούς Ομίλους Emertec και CapAgro, πραγματοποιώντας μία διαδικτυακή καμπάνια συλλογής χρημάτων. Το ποσό που συγκεντρώθηκε θα επενδυθεί στην προσπάθεια επέκτασης της εταιρείας στη διεθνή αγορά και στη δημιουργία επιπλέον κατασκευών που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αγροτικού κλάδου.

Μέχρι σήμερα, περίπου 150 ρομπότ κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Oz, σχεδιασμένο για διαφοροποιημένους κηπουρούς της αγοράς, το Dino για βοτάνισμα των λαχανικών που έχουν αναπτυχθεί και το Ted για την αμπελουργία.

Το Ted είναι το πρώτο αυτόνομο, 100% ηλεκτρικό εργαλείο υψηλής απόστασης αφιερωμένο στο μηχανικό βοτάνισμα των αμπέλων.  Έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος, είναι σχεδιασμένο για να εργάζεται αποκλειστικά σε αμπελώνες και ικανό να κινείται αυτόνομα ανάμεσα στα αμπέλια εντοπίζοντας και εξουδετερώνοντας τα ζιζάνια, χωρίς να πιέζει το έδαφος και να μολύνει το περιβάλλον.

Το Ted συνεχίζει να βελτιώνεται στα χέρια των αμπελουργών που το δοκιμάζουν, φυσικά σε πραγματικές συνθήκες, τόσο για να εκτιμήσουν εκείνοι την αξιοπιστία του όσο και την ασφάλεια που προσφέρει.

Οι Bernard Magrez και Hennessy θα είναι οι πρώτοι που δοκιμάζουν την τελευταία έκδοση του ρομπότ, το  Ted 2 από τον Ιούλιο και μετά, πριν από την προγραμματισμένη κυκλοφορία του για τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: iterranews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =