αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΥπό έρευνα ο πρώην CEO της Credit Suisse

Υπό έρευνα ο πρώην CEO της Credit Suisse

Η ρυθμιστική αρχή της Ελβετίας FINMA ερευνά τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Credit Suisse Thomas Gottstein, για τον ρόλο του στην κατάρρευση ενός ομίλου ύψους 10 δισ. δολαρίων που συνδέεται με τον τραπεζίτη Lex Greensill, σύμφωνα με δημοσίευμα της SonntagsBlick, που επικαλείται το Bloomberg.

Η FINMA ενεργοποίησε διαδικασίες επιβολής του νόμου κατά τεσσάρων ανώνυμων πρώην στελεχών της Credit Suisse, αφού κατέληξε τον Φεβρουάριο στο συμπέρασμα ότι η τράπεζα “παραβίασε σοβαρά” τις υποχρεώσεις της για τη διαχείριση των κινδύνων στην υπόθεση της χρηματοδότησης της αλυσίδας εφοδιασμού της Greensill Capital.

Ο Gottstein είναι μεταξύ των υπαλλήλων της Credit Suisse που βρίσκονται υπό έρευνα, ανέφερε η ελβετική εφημερίδα, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα, τα οποία δεν κατονόμασε.

Στον απόηχο της κατάρρευσης της Greensill, η Credit Suisse ανέθεσε τη διεξαγωγή εξωτερικής έρευνας στην Deloitte και την ελβετική δικηγορική εταιρεία Walder Wyss σχετικά με τις αδυναμίες γύρω από τα κεφάλαια της Greensill. Η έκθεση, η οποία ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2021, κοινοποιήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας και στη Finma.

Ωστόσο, η τράπεζα ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο του 2022 ότι δεν σκόπευε να δημοσιοποιήσει την έκθεση “υπό το φως της συνεχιζόμενης διαδικασίας ανάκαμψης και της νομικής πολυπλοκότητας του θέματος”. Η Credit Suisse, η οποία εξαγοράστηκε φέτος από την UBS, εξακολουθεί να προσπαθεί να ανακτήσει τα χρήματα των επενδυτών και δίνει διάφορες νομικές μάχες που σχετίζονται με το θέμα.

Η Credit Suisse δήλωσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα κατά ορισμένων ατόμων, όπου το διοικητικό συμβούλιο έκρινε ότι ήταν σκόπιμο. Περίπου 10 υπάλληλοι αποχώρησαν από την τράπεζα ως αποτέλεσμα, ενώ ο Gottstein απαλλάχθηκε, δήλωσε άτομο που γνωρίζει το θέμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 18 =