αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜέγα deal: Η UBS εξαγοράζει την Credit Suisse για περίπου 2 δισ. δολάρια

Μέγα deal: Η UBS εξαγοράζει την Credit Suisse για περίπου 2 δισ. δολάρια

Η UBS κατάφερε να εξαγοράσει την Credit Suisse, αφού αύξησε την προσφορά της σε πάνω από 2 δισ. δολάρια, με τις ελβετικές αρχές να είναι έτοιμες να αλλάξουν τους νόμους της χώρας για να παρακάμψουν την ψήφο των μετόχων επί της συναλλαγής καθώς σπεύδουν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία πριν τη Δευτέρα και το άνοιγμα των αγορών.

Σύμφωνα με τους Financial Times, το deal μεταξύ των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Ελβετίας θα πραγματοποιηθεί με ανταλλαγή μετοχών, πρόκειται να υπογραφεί το απόγευμα της Κυριακής και θα κοστολογείται σε κλάσμα της τιμής κλεισίματος της Credit Suisse την Παρασκευή, ανέφεραν τρία άτομα με γνώση των διαπραγματεύσεων.

Η UBS θα πληρώσει πλέον περισσότερα από 0,50 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή, πολύ κάτω από την τιμή κλεισίματος της Credit Suisse στα 1,86 ελβετικά φράγκα την Παρασκευή, ανέφεραν οι άνθρωποι. Η UBS συμφώνησε επίσης να μετριάσει μια ρήτρα που θα ακύρωνε τη συμφωνία εάν τα CDS εκτιναχθούν. Η ρήτρα ισχύει για την περίοδο μεταξύ της υπογραφής και του κλεισίματος της συμφωνίας.

Κάποιοι μέτοχοι επέκριναν τα σχέδια ακύρωσης των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης με την αποτροπή σχετικής ψήφου από τους μετόχους της UBS.

Σύμφωνα με τους FT, υπήρξε περιορισμένη επαφή μεταξύ των δύο τραπεζών, και οι όροι έχουν τεθεί σε μεγάλο βαθμό από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας και τη ρυθμιστική αρχή Finma. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει δώσει τη συγκατάθεσή της για την πρόοδο της συμφωνίας, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 20 =