αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τσεκάρεις συνεχώς το κινητό σου»: 5 κινήσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι απρόσιτος. Και χωρίς να το καταλάβεις

«Τσεκάρεις συνεχώς το κινητό σου»: 5 κινήσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι απρόσιτος. Και χωρίς να το καταλάβεις

Το πώς συμπεριφερόμαστε έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πόσο φιλικοί και προσιτοί φαινόμαστε, και παρόλο που κάποιοι από εμάς μπορεί να μην το συνειδητοποιούμε, αυτό μπορεί να μας κάνει να χάσουμε κάποιες κοινωνικές ευκαιρίες.

Μήπως είσαι ένα άτομο που μερικές φορές μπορεί να φαίνεται αρκετά απρόσιτο, ειδικά όταν είσαι σε κακή διάθεση;

Ακολουθεί μια βαθύτερη ματιά στις συμπεριφορές που μπορεί να σας κάνουν να φανείτε ακριβώς έτσι. Κάτι που θα κάνει τους άλλους να μην σε προσεγγίζουν τόσο εύκολα.

1) Τσεκάρεις τις συσκευές σου συνεχώς

Αυτό μπορεί να εκληφθεί ως ένδειξη ασέβειας από τους άλλους. Ας είμαστε ειλικρινείς:

Πολλοί από εμάς πρέπει να έχουμε τα τηλέφωνα ή τους φορητούς υπολογιστές μας μαζί λόγω δουλειάς- και χρειαζόμαστε στενή πρόσβαση σε αυτά κάθε ημέρα.

Αλλά είναι καλύτερο να αποφύγετε να ελέγχετε τις ειδοποιήσεις ενώ είστε έξω με κάποιον, για παράδειγμα.


2) Έλεγχος της ώρας

Το να κοιτάτε συνεχώς το τηλέφωνο ή το ρολόι σας για να ελέγξετε την ώρα μπορεί να υποδηλώνει ανυπομονησία ή επιθυμία να τερματίσετε τη συνομιλία. Ακόμα κι αν δεν το εννοείτε έτσι, είναι εύκολο για κάποιον να αισθανθεί ότι τον σνομπάρουν ή ότι τον απορρίπτετε.

Μπορεί απλώς να αγχώνεστε για το χρόνο και να πρέπει να πάτε σε μια συνάντηση ή ένα ραντεβού:

Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να είσαι απλά άμεσος και να το λες. Το να κοιτάς πολύ την ώρα χωρίς να πεις το γιατί, μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι απόμακρος και ότι έχεις το μυαλό σου αλλού.

3) Αποφυγή επαφής με τα μάτια

Η έλλειψη οπτικής επαφής μπορεί να σημαίνει έλλειψη δέσμευσης ή ενδιαφέροντος για τους άλλους.

Μπορεί επίσης να συμβαίνει όταν δεν αισθάνεστε πολύ σίγουροι ή ασφαλείς με άλλους ανθρώπους. Αλλά δεν το ξέρουν αυτό.

Και οι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι δεν είστε φιλικοί ή δεν τους συμπαθείτε, ενώ στην πραγματικότητα είστε απλώς ντροπαλοί ή νιώθετε άβολα.

4) Κλειστή γλώσσα του σώματος

Το να σταυρώνετε τα χέρια ή να στέκεστε με ”κλειστή” στάση μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε απροσπέλαστοι. Μπορεί απλώς να σας αρέσει να στέκεστε έτσι και μπορεί να είστε πιο κλειστό άτομο όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο συγκρατείτε τον εαυτό σας.

Η έλλειψη ποικίλων εκφράσεων του προσώπου μπορεί επίσης να δυσκολέψει τους άλλους να μετρήσουν τα συναισθήματά σας ή τη δεκτικότητά σας.

Το να κάνετε προσπάθειες για να χαλαρώσετε τη γλώσσα του σώματός σας και να ανοίξετε τη στάση και την έκφρασή σας μπορεί να κάνει θαύματα σε αυτό το κομμάτι.

5) Σπάνια ξεκινάς συζητήσεις

Το να περιμένεις από τους άλλους να ξεκινήσουν συζητήσεις μπορεί να δημιουργήσει μια εικονα αδιαφορίας.

Μπορεί απλά να είστε ντροπαλοί ή αρκετά συγκρατημένοι. Μπορεί να μην είστε σίγουροι για τι να μιλήσετε.

Αλλά σίγουρα μπορεί να εκληφθεί με λάθος τρόπο. Να πιστέψουν ότι είστε απόμακροι ή δύσκολο να αλληλεπιδράσουν μαζί σας. Μια γρήγορη λύση για αυτό είναι να σχολιάζετε απλά πρακτικά και καθημερινά πράγματα, εάν είστε γύρω από κάποιον και δεν είστε σίγουροι για τι να μιλήσετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − twelve =