αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις κανόνες που εφαρμόζουν οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι στη ζωή τους

Τρεις κανόνες που εφαρμόζουν οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι στη ζωή τους

Κανείς δεν γεννιέται πραγματικά με ψυχική ανθεκτικότητα. Μάλλον η εμπειρία ζωής που κάνει έναν άνθρωπο πιο ανθεκτικό. Δεν είναι τυχαιο ότι οι περισσότεροι από τους πετυχημένους ανθρώπους που βλέπουμε σήμερα, έχουν περάσει μέσα από εμπόδια και αποτυχίες, για να φτάσουν τελικά στον προορισμό τους.

Αν θέλετε να ζήσετε μια πραγματικά γεμάτη ζωή, τότε θα χρειαστεί να είστε ψυχικά σκληροί. Τι διαφοροποιεί όμως τους ψυχικά σκληρούς ανθρώπους;

Ακολουθούν ένα συγκεκριμένο σύνολο κανόνων. Εδώ είναι 3 από αυτούς.

1) Βγαίνουν από τη ζώνη άνεσής τους, ενώ εξακολουθούν να παραμένουν πιστοί στον εαυτό τους

Όταν κάποιος θέλει να φτάσει στον στόχο του, είναι έτοιμος να βγει έξω από την ζώνη άνεσης του.

Σε μια συνέντευξη στο CNBC, η Μελίντα Γκέιτς μοιράστηκε τις συμβουλές της για τους φοιτητές. «Αυτή είναι μια περίοδος στη ζωή σας που θα ανοίξουν ξαφνικά πολλές ευκαιρίες… και αν μείνετε στη ζώνη άνεσής σας, θα χάσετε τόσα πολλά πράγματα που αξίζει να ζήσετε», είπε.

«Καθώς προκαλείτε τον εαυτό σας να αγκαλιάσει τη δυσφορία στα νέα περιβάλλοντα και καταστάσεις, θυμηθείτε επίσης να εκτιμάτε πολύ τα πράγματα που σας κάνουν να είστε μοναδικοί».

Αυτή η συμβουλή μπορεί πραγματικά να εφαρμοστεί σε οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε ηλικία.

2) Αντιμετωπίζουν ευθαίως τους φόβους τους

Δεν είναι ότι οι ψυχικά ανθεκτικοί άνθρωποι δεν έχουν ποτέ φόβους. Αλλά περισσότερο ότι είναι πρόθυμοι να λάβουν μέτρα για να διαλύσουν οτιδήποτε τους φοβίζει.

Με αυτόν τον τρόπο το «τέρας» θα έχει πολύ λιγότερη επιρροή πάνω τους.

Η αποφυγή των φόβων τους κάνει μόνο πιο τρομακτικούς, λέει η ομάδα του NHS Inform. Οι ψυχικά σκληροί άνθρωποι το γνωρίζουν καλά αυτό το γεγονός. «Όποιος κι αν είναι ο φόβος σας, αν τον αντιμετωπίσετε, θα αρχίσει να ξεθωριάζει. Αν πανικοβληθείτε μια μέρα μπαίνοντας σε ένα ασανσέρ, για παράδειγμα, είναι καλύτερο να επιστρέψετε σε ένα ασανσέρ την επόμενη μέρα».

3) Είναι προσγειωμένοι και είναι ευγνώμονες

Οι ψυχικά σκληροί άνθρωποι γνωρίζουν ότι δεν έχει νόημα να θρηνούν… για το παρελθόν ή να ανησυχούν για το τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον. Σίγουρα σχεδιάζουν για το μέλλον και μπορεί να νοσταλγούν στιγμές από το παρελθόν όπως οποιοσδήποτε άλλος, αλλά δεν μένουν εκεί. Ζουν πλήρως στο τώρα με όλες τους τις αισθήσεις. Το μυαλό τους δεν περιπλανιέται ούτε εύχεται να ήταν κάπου αλλού.

Το να είσαι προσγειωμένος σημαίνει ότι βρίσκεσαι στην παρούσα στιγμή σωματικά, συναισθηματικά, ενεργειακά και σταθερά στο έδαφος, λέει ο Terri Koslowski από το Medium.

«Σημαίνει ότι οι σκέψεις σας δεν ξεφεύγουν ή δεν καταναλώνουν όλη σας την ενέργεια. Δεν κοιτάς το παρελθόν με λύπη ή το μέλλον με άγχος».

Ο Koslowski λέει ότι ένας γρήγορος τρόπος με τον οποίο οι ψυχικά σκληροί άνθρωποι παραμένουν προσγειωμένοι είναι να παίρνουν απλώς τρεις βαθιές αναπνοές… αυτό είναι. Ο ορισμός της ζωής είναι να είσαι πλήρως παρών. «[Και] το να είσαι στο παρόν είναι τόσο απλό όσο η αναπνοή, αλλά να έχεις συνείδηση της δύναμής του».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 18 =