αρχικηVIRALΤρεις από τις χειρότερες αποφάσεις που μπορείς να πάρεις στη ζωή σου

Τρεις από τις χειρότερες αποφάσεις που μπορείς να πάρεις στη ζωή σου

Στην γρήγορη και χαοτική εποχή που ζούμε, πολλές φορές είναι δύσκολο να πάρουμε σωστές αποφάσεις. Όπως γράφαμε σε παλαιότερο άρθρο μας, κάθε ημέρα λαμβάνουμε 35.000 αποφάσεις.

Ο Jeff Bezos εφαρμόζει το κανόνα του 70% όταν παίρνει αποφάσεις.

Και ενώ δεν μπορούμε να αποφύγουμε πάντα τα λάθη, υπάρχουν ορισμένα μοτίβα σκέψης που πρέπει να αφήσουμε πίσω, αν θέλουμε να λαμβάνουμε καλύτερες αποφάσεις. Υπάρχουν ορισμένοι τρόποι σκέψης, οι οποίοι μας ωθούν στο να παίρνουμε λάθος αποφάσεις γενικότερα, όπως εξηγούν οι ψυχολόγοι.

Εδώ είναι 3 τέτοια μοτίβα που πρέπει να αφήσεις πίσω.

Οι αποφάσεις μέσα από φόβο ή άγχος

Κάτω από πίεση, στρες και φόβο, το σίγουρο είναι πως δεν μπορούμε να πάρουμε σωστές αποφάσεις. Ούτε και να ακούσουμε τις πραγματικές μας επιθυμίες. Σε περιπτώσεις που νιώθουμε πως οι πράξεις και αποφάσεις μας, βασίζονται σε φόβο και άγχος, τότε η καλύτερη επιλογή είναι να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας, μέχρι να επεξεργαστεί τις καταστάσεις. Διαφορετικά μια βεβιασμένη και κάτω από πίεση απόφαση, είναι πολύ πιθανό να την μετανιώσουμε.

Κακή επικοινωνία

Ίσως φοβάσαι ότι θα κριθείς, είτε θέλεις να δείχνεις συνέχεια τέλειος/α. Υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες που μπορεί να σε επηρεάζουν και να σε αποτρέπουν από το να εκφραστείς όπως πραγματικά νιώθεις. Το να συζητάς σχετικά με μια σημαντική απόφαση και να μην επικοινωνείς ανοιχτά τις σκέψεις, αλλά και το πως ακριβώς αντιμετωπίζεις τα πράγματα, θα σε οδηγήσει ίσως προς το λανθασμένο μονοπάτι.

Βάζεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα

Δυστυχώς η κοινωνία μας ωθεί με πολλούς τρόπους να συμμεριζόμαστε τις απόψεις των γύρω μας. Το τι θα πουν οι κοντινοί μας άνθρωποι, θα έπρεπε να ήταν ένα δεδομένο, το οποίο θα ήταν καλό να έχουμε κατά νου, αλλά δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να καθορίζει τις αποφάσεις μας είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα. Επομένως όσες φωνές και κριτικές και να έχεις, πάντοτε να στρέφεσαι στην επικοινωνία με τον εσωτερικό σου εαυτό, αλλά και στο δικό σου ένστικτο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 9 =