αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας CEO συμβουλεύει τους νέους επιχειρηματίες: Προσελκύστε ανθρώπους, όχι κεφάλαια από επενδυτές

Ένας CEO συμβουλεύει τους νέους επιχειρηματίες: Προσελκύστε ανθρώπους, όχι κεφάλαια από επενδυτές

Η προσέλκυση των σωστών ταλέντων και κεφαλαίων είναι και τα δύο σημαντική στο ξεκίνημα μιας επιχείρησης. Αλλά ποιο είναι το πιο σημαντικό;

Για τον Jarand Rystad, Διευθύνοντα Σύμβουλο και ιδρυτή της Rystad Energy, η απάντηση είναι εύκολη.

«Αν μπορείτε, προσελκύστε ανθρώπους και όχι κεφάλαια από την αρχή. Αυτό θα είναι ένα μεγάλο όφελος», είπε ο Rystad στο CNBC.

«Αν προσπαθήσετε να ξεκινήσετε μια εταιρεία, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείτε είναι: Πρέπει να έχω ‘μισθό’ από τον πρώτο μήνα και χρειάζομαι μερικούς εξωτερικούς επενδυτές να μου δώσουν ένα ή δύο εκατομμύρια. Αλλά αυτά είναι… εξαιρετικά ακριβά χρήματα, και πρέπει να ξοδέψετε πολύ χρόνο προσπαθώντας να τα λάβετε και μετά να πείσετε τους επενδυτές», εξήγησε.

Είναι πιο σημαντικό για τους εργαζόμενους να έχουν την ιδιοκτησία της εταιρείας, πρόσθεσε ο Rystad.

«Στη Rystad Energy, δεν είχαμε εξωτερικούς επενδυτές. Το 99,9% της εταιρείας ανήκει στους εργαζόμενους. Και νομίζω ότι αυτό είναι μεγάλη αξία για εμάς», είπε.

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν το αίσθημα ιδιοκτησίας και δεν χρειάζεται να ξοδεύουμε χρόνο για να πείσουμε τους δύσπιστους επενδυτές» τονίζει.

Μέσα σε όλα αυτά, είναι φυσικά σημαντικό να είσαι παθιασμένος με αυτό που κάνεις, όπως εξηγεί ο CEO. Πρέπει να είναι κάτι που έχει μεγάλη σημασία για εσένα. Και όχι να το κάνεις επειδή στο είπε κάποιος άλλος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + five =