αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία λάθη που κάνουμε όταν βάζουμε προσωπικούς στόχους

Τρία λάθη που κάνουμε όταν βάζουμε προσωπικούς στόχους

Έχετε 42% περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε τους στόχους σας γράφοντάς τους, όπως λέει έρευνα του Dominican University. Αλλά οι περισσότεροι από εσάς έχετε συνειδητοποιήσει ότι η καταγραφή των στόχων σας δεν ισοδυναμεί με την εκπλήρωσή τους.

Το πρώτο βήμα για την επίτευξη των στόχων σας είναι να προσδιορίσετε τι σας εμποδίζει να τους πετύχετε.

Αποφύγετε αυτά τα 3 λάθη κατά τον καθορισμό στόχων:

Λάθος #1: Ο στόχος σας είναι πολύ ασαφής

Για παράδειγμα, πολλοί εργαζόμενοι έχουν έναν στόχο που ακούγεται σαν, «θέλω χρόνο για τον εαυτό μου». Ωραία, είναι ένας υπέροχος στόχος, αλλά πώς θα καταλάβετε ότι τον πετύχατε; Είναι επιτυχία 10 επιπλέον δευτερόλεπτα… για τον εαυτό σας; Για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο, θα πρέπει να ακούγεται κάπως σαν… «Θέλω 30 λεπτά για τον εαυτό μου, από την 1η Δεκεμβρίου 2023 ή θέλω μια ώρα για τον εαυτό μου κάθε απόγευμα».

Λάθος #2: Θέσατε τους στόχους σας πολύ ψηλά

Πιθανότατα έχετε πέσει σε αυτήν την παγίδα. Ο καθορισμός μεγάλων στόχων μπορεί να γίνει εξαιρετικά αγχωτικός. Είτε σας αναγκάζουν να αφιερώσετε όλη σας την ενέργεια σε αυτόν τον ένα στόχο και άλλοι πιο σημαντικοί τομείς υποφέρουν, είτε μπορούν να σας εμποδίσουν να δημιουργήσετε σημαντική ορμή. Ο καθορισμός πιο χαμηλών στόχων έτσι ώστε να είναι εύκολα επιτεύξιμοι νωρίς, είναι το κλειδί για τον καθορισμό στόχων. Αυτή ήταν η στρατηγική ποσοστώσεων της IBM που βοήθησε τους πωλητές της να ξεπεράσουν τους πάντες.

Λάθος #3: Οι στόχοι σας δεν έχουν προσωπικό νόημα

Συχνά οι άνθρωποι βάζουν ως στόχο τους κάτι που είναι… μια απλή συνήθεια. Π.χ. «θα βάλω το ξυπνητήρι κάθε ημέρα στις 8 το πρωί». Αλλά αυτό δεν αρκεί. Ο στόχος σας πρέπει να αντικατοπτρίζει αυτό που η συνήθεια σας, σας βοηθά να επιτύχετε. Ο στόχος σας θα μπορούσε να είναι κάτι σαν… «Θέλω να οικοδομήσω την αυτοπειθαρχία μου ώστε να μπορώ να είμαι παρών στις συναντήσεις μου χωρίς να χρειάζεται να τρέχω την τελευταία στιγμή».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + five =