αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Tech Talent School συμμετέχει στην παγκόσμια δράση «Hour of Code» σε 4 πόλεις της Ελλάδας

Το Tech Talent School συμμετέχει στην παγκόσμια δράση «Hour of Code» σε 4 πόλεις της Ελλάδας

Το Tech Talent School, το δωρεάν πρόγραμμα για ψηφιακές δεξιότητες, συμμετέχει στον παγκόσμιο εορτασμό της Ώρας του Κώδικα (Hour of Code), με εκπαιδευτικές δράσεις στην Αθήνα, τη Λάρισα, τα Ιωάννινα και την Τήνο.

H Ώρα του Κώδικα είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που φθάνει σε δεκάδες εκατομμύρια μαθητές σε 180+ χώρες. Πρόκειται για μια εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών, σχεδιασμένη να απομυθοποιήσει τον προγραμματισμό και να δείξει ότι μπορεί ο καθένας να διδαχθεί τα βασικά. Χάρη σε αυτήν την πρωτοβουλία, πάνω από 100 εκατομμύρια μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον προγραμματισμό, ενώ περισσότερα κορίτσια από ποτέ γνώρισαν την επιστήμη των υπολογιστών. Περισσότερες από 83.000 δράσεις έχουν προγραμματιστεί για τον φετινό εορτασμό σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτό το πνεύμα, το Tech Talent School διοργανώνει, με την υποστήριξη της «Microsoft Ελλάδος», εκπαιδευτικές δράσεις σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας , Αθήνα, Ιωάννινα, Λάρισα, Τήνο (και μια 2η στην Αθήνα), από τις 4 έως τις 9 Δεκεμβρίου. Η εισαγωγή στον προγραμματισμό θα γίνει με το παιχνίδι Minecraft, τον πιο διασκεδαστικό τρόπο για να κατανοήσουν ακόμη και όσοι έχουν λίγες γνώσεις πληροφορικής τις βασικές έννοιες προγραμματισμού.

Η εβδομάδα εορτασμού της Ώρας του Κώδικα θα κορυφωθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου , με ομιλίες και workshops στον πολυχώρο The HUB Events. Το κύριο workshop θα αφορά τη μεθοδολογία που χρησιμοποιείται ευρέως για την υλοποίηση ενός ψηφιακού προϊόντος με βάση το design και τους ρόλους που είναι απαραίτητοι σε κάθε ομάδα. Το workshop επεκτείνεται αναλυτικά σε όλους τους τομείς της μεθοδολογίας για την παραγωγή ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, δημιουργώντας τις απαραίτητες βάσεις για την εφαρμογή πρακτικών Design Thinking με σκοπό την επίλυση προβλημάτων. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία, καθώς οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία εξασκήσουν τη μεθοδολογία πάνω σε ένα πραγματικό πρόβλημα τεχνολογικής εταιρείας.

Το workshop καθοδηγείται από τη Χρύσα Γκάγκωση, βραβευμένη Digital Designer και υπεύθυνη του τομέα Digital Design στο Κολλέγιο Βακαλό Art & Design, όπου διδάσκει Digital Design, UX|UI & New Software. Έχοντας βρεθεί για περισσότερα από 15 χρόνια στον τομέα της διαφήμισης και σε δημιουργικά γραφεία, με πελάτες μεγάλες εταιρείες όσο και startups, πλέον εργάζεται ως freelancer Digital Designer βοηθώντας ομάδες, άτομα και εταιρείες να αναπτύξουν τα προσωπικά και επαγγελματικά τους προϊόντα και την εικόνα τους. Η Χρύσα συμμετέχει στην κριτική επιτροπή των βραβείων awwwards για ιστοσελίδες και στην διοργανωτική ομάδα του Designathon. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Οπτική Επικοινωνία.

Το Tech Talent School συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το εκπαιδευτικό του έργο, προσφέροντας δωρεάν μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων ανοιχτά προς όλους. Συμπλέοντας με την «Microsoft Ελλάδος» και το όραμά της να βοηθήσει τους νέους να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 10.000 άτομα μέχρι σήμερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =