αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο 81% των Millennials που κάνουν επαγγελματικά ταξίδια, τα συνδυάζουν και με διακοπές. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα

Το 81% των Millennials που κάνουν επαγγελματικά ταξίδια, τα συνδυάζουν και με διακοπές. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα

Είναι πιθανό να το έχεις δοκιμάσει ήδη: Να κάνεις ένα επαγγελματικό ταξίδι (ακόμα και στο εξωτερικό) και να το συνδυάσεις με διακοπές. Άλλωστε οι νέες τεχνολογίες σου δίνουν πλέον αυτή τη δυνατότητα. Μπορείς να δουλέψεις από οπουδήποτε, με μόνο εργαλείο το laptop σου. Χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να είσαι στη βάση σου.

Αυτή η τάση με τα επαγγελματικά ταξίδια που περιλαμβάνουν και διακοπές, γίνεται όλο και πιο έντονη. Έρευνα του 2017 αποκαλύπτει ότι 43% αυτών που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, επιλέγουν να το συνδυάσουν με προσωπικό ελεύθερο χρόνο προσθέτοντας επιπλέον μέρες στο ταξίδι τους, προκειμένου να καλύψουν την προσωπική τους ανάγκη να ταξιδέψουν. Κι από την άλλη, έρευνα του ταξιδιωτικού πρακτορείου MMGY Global έδειξε ότι 81% των millennials (των εργαζομένων που έχουν γεννηθεί από το 1983 μέχρι το 1996) συνδέουν τα εργασιακά ταξίδια με αισθήματα ευτυχίας και ικανοποίησης από τη δουλειά τους. Επιπλέον κατά μέσο όρο ταξιδεύουν 7,7 φορές ετησίως, ξεπερνώντας τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες. “Πλέον, οι άνθρωποι που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, θέλουν να ταξιδεύουν σαν να πηγαίνουν διακοπές” λέει στη Thrive Global Greece ο Χρήστος Θεοδωρόπουλος, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης- Κοινωνιολόγος MSc.

Πλεονεκτήματα συνδέονται με τα επαγγελματικά ταξίδια;

-Οι ταξιδιώτες μπορούν να ταξιδέψουν φθηνότερα αποφεύγοντας τις ημερομηνίες αιχμής.

-Τα ταξίδια με συναδέλφους μπορούν να συσφίξουν τις συναδελφικές σχέσεις και να ενισχύσουν αισθήματα ομαδικότητας, συνεργασίας και σύμπνοιας.

-Η δυνατότητα συνδυασμού εργασίας και ταξιδιών μπορεί να κάνει μία εταιρεία πιο ελκυστική για τους υποψήφιους εργαζομένους. Το 43% αυτών που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, επιλέγουν να συνδυάσουν το επαγγελμαικό ταξίδι  με τον προσωπικό ελεύθερο χρόνο.

Πώς να αξιοποιήσεις στο έπακρο ένα επαγγελματικό ταξίδι

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην κάνεις περισσότερα πράγματα όταν βρίσκεσαι σε ένα εργασιακό ταξίδι, με την προϋπόθεση πάντα να κάνεις τη δουλειά σου!

Προετοιμάσου λοιπόν σωστά και απόλαυσε στο έπακρο το ταξίδι σου:

Πριν ξεκινήσεις

Ψάξε για ιδιαίτερες τοπικές εμπειρίες που μπορείς να «στριμώξεις» μεταξύ των meeting, ώστε να μη χάσεις το χρόνο σου όταν φτάσεις.

Ξύπνα νωρίς

Όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις τη μέρα σου, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχεις στη διάθεσή σου για να κάνεις όσα θα ήθελες, εκτός από τη διεκπεραίωση των επαγγελματικών σου δραστηριοτήτων.

Επίλεξε τον τόπο διαμονής σου σωστά

Ανάλογα δηλαδή με το πόσο κοντά είναι τόσο στο χώρο των επαγγελματικών υποχρεώσεών σου, όσο και σε αυτά που θες να δεις. Αν είσαι ενθουσιασμένος με αυτά που θα κάνεις και θα δεις στον προορισμό σου, θα έχεις μεγαλύτερο κέφι να πας στη δουλειά σου και να την ολοκληρώσεις με επιτυχία, ώστε να έχεις χρόνο για το διασκεδαστικό κομμάτι του ταξιδιού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − eight =