αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο 50% των νέων της Γενιάς Z θέλουν να παρατήσουν την πρωινή δουλειά τους και να ξεκινήσουν ένα δικό τους project

Το 50% των νέων της Γενιάς Z θέλουν να παρατήσουν την πρωινή δουλειά τους και να ξεκινήσουν ένα δικό τους project

Η Gen Z δεν ονειρεύεται… να δουλεύει για κάποιον άλλο. Αντίθετα, όλο και περισσότεροι νέοι αναζητούν την ισορροπία και την ολοκλήρωση έξω από τα όρια του κλασικού 9-έως-5: Το 50% των νέων της Gen Z φιλοδοξούν να γίνουν επιχειρηματίες ή να ξεκινήσουν το δικό τους business project, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Samsung και της Morning Consult.

Η έκθεση, η οποία εξέτασε πάνω από 1.000 Gen Zers ηλικίας 16 έως 25 ετών, αποκαλύπτει ότι οι νέοι απογοητεύονται ολοένα και περισσότερο από το παραδοσιακό εργασιακό τοπίο, ψάχνοντας για περισσότερη ευελιξία και ευκαιρίες για να κάνουν τη διαφορά στον κόσμο.

Πολλοί βλέπουν το να γίνεις επιχειρηματίας ως η πιο προσιτή καριέρα για να πετύχεις όλα αυτά τα πράγματα.

Καθώς οι συζητήσεις σχετικά με την επιχειρηματικότητα και τις εναλλακτικές καριέρες απογειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το ίδιο αυξήθηκε και το ενδιαφέρον των νέων της Gen Z να γίνουν το αφεντικό του εαυτού τους, λέει η Ann Woo, head of corporate citizenship στη Samsung Electronics America.

«Αυτό που κάποτε φαινόταν ως ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός, η απόκτηση μιας εργασίας πλήρους απασχόλησης, τώρα έχει χωριστεί σε τόσες πολλές επιλογές», λέει.

Η creator economy

Η αυξανόμενη δημοτικότητα πλατφορμών όπως το TikTok, το Instagram και το YouTube έχει δημιουργήσει μια νέα κατηγορία επιχειρηματιών που ονομάζονται «δημιουργοί», μια ομάδα που περιλαμβάνει ελεύθερους επαγγελματίες, business coaches, gamers και άλλους επαγγελματίες που μοιράζονται και αποκομίζουν έσοδα από την τεχνογνωσία τους σε αυτές τις πλατφόρμες.

Η Gen Z, ως μια γενιά που είναι «εξαιρετικά διαδικτυακή», προσθέτει η Woo, συνειδητοποίησε γρήγορα ότι «μόλις αρχίσετε να παράγετε περιεχόμενο που προσελκύει ακόλουθους, μπορείτε να πληρωθείτε και να γίνει μπίζνες».

Η Corporate Natalie, μια 26χρονη σταρ του TikTok, γνωστή για τα βίντεό της που σατιρίζουν την εργασιακή κουλτούρα, παράτησε τη δουλειά της στο τεχνολογικό πεδίο για να γίνει full-time δημιουργός τον Ιούλιο του 2022.

Η Natalie λέει ότι πάντα περιτριγυριζόταν από επιχειρηματικότητα μεγαλώνοντας στη Silicon Valley — αλλά δεν φανταζόταν ότι θα γίνει επιχειρηματίας μέχρι που δημοσίευσε το πρώτο της TikTok τον Νοέμβριο του 2020.

@corporatenatalie

“Yeah definitely will get back to you on that equity request but should be no biggie!” Don’t be THAT recruiter. Use @Indeed For Business for access to top recruiting and hiring tips that will help you ace your next interview. #IndeedPartner #HR #corporate #HRadvice #recruiters #indeedknowsbusiness

♬ original sound – CorporateNatalie

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 9 =