αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο 4αστερο ξενοδοχείο που βγαίνει στο σφυρί

Το 4αστερο ξενοδοχείο που βγαίνει στο σφυρί

Την εμφάνισή της στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έκανε μία ακόμη 4άστερη ξενοδοχειακή μονάδα της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, εάν δεν υπάρξει κάποια κίνηση για την αναστολή της διαδικασίας, στο “σφυρί” αναμένεται να βγει το ξενοδοχείο “Natura Club Hotel & Spa”, το οποίο βρίσκεται στον Δήμο Τριφυλίας, κοντά στην Κυπαρισσία. Ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Cepal και τιμή εκκίνησης τις 877 χιλ. ευρώ, έχει προγραμματιστεί για τις 29 Νοεμβρίου 2023.

Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, κατηγορίας τεσσάρων αστέρων, συνολικής επιφάνειας 2.241,18 τ.μ., εντός οικοπέδου 8.286,93 τ.μ. Το ξενοδοχείο απέχει περί τα 200 μ. από την Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας. Η απόσταση του ακινήτου από τη θάλασσα είναι περίπου 600 μ., 6 χλμ. περίπου από τον παραθαλάσσιο οικισμό του Καλού Νερού και περίπου 12 χλμ. από τη πόλη της Κυπαρισσίας. Το οικόπεδο βρίσκεται συγκεκριμένα στην περιοχή της Βλασσάδας, στην θέση “Κοτρόνι”.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα έχει συνολική επιφάνεια κύριων χώρων 1.619,81 τ.μ. και αναπτύσσεται σε 4 ξεχωριστά κτίρια με μικρή απόσταση μεταξύ τους. Επιπλέον, διαθέτει υπόγειους χώρους συνολικής επιφάνειας 621,37 τ.μ. Η δυναμικότητα της μονάδας ανέρχεται σε 40 δωμάτια (71 κλίνες) και περιλαμβάνει 28 μονόχωρα διαμερίσματα 56 συνολικών κλινών και 5 δίχωρα 15 συνολικών κλινών.

Στο συγκρότημα υπάρχει και ένα διαμέρισμα κατοικίας του ιδιοκτήτη στο Β’ όροφο του κτιρίου 1.

Το κτίριο 1 είναι τριώροφο με τμήμα υπογείου και έχει συνολική επιφάνεια κλειστών χώρων εντός Σ.Δ. 271,07 τ.μ. και περιλαμβάνει στο ισόγειο δύο μονόχωρα διαμερίσματα, στον Α’ όροφο δύο δίχωρα διαμερίσματα και στον Β’ όροφο ένα δίχωρο διαμέρισμα και την κατοικία του ιδιοκτήτη. Στο πίσω μέρος του ισογείου υπάρχει αποθήκη (θεωρείται υπόγειο πολεοδομικά).

Το κτίριο 2 είναι διώροφο, με υπόγειο συνολικής επιφάνειας κλειστών χώρων εντός Σ.Δ. 594,40 τ.μ. Στο ισόγειο και πρώτο όροφο του κτιρίου διατάσσονται 8 μονόχωρα διαμερίσματα (τέσσερα σε κάθε στάθμη) καθώς και οι χώροι πελατών και λοιπές χρήσεις του ξενοδοχείου. Αναλυτικότερα στο ισόγειο υπάρχει χώρος υποδοχής, γραφείο-βεστιάριο, σαλόνι πελατών, παρασκευαστήριο μικρογευμάτων κλιμακοστάσιο προς το υπόγειο του κτιρίου και δύο ανελκυστήρες. Στο υπόγειο υπάρχει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κουζίνα με αποθήκη, βεστιάριο-αποθήκη, αποθηκευτικοί χώροι, w.c. πελατών, αποδυτήρια για τούς πελάτες του ξενοδοχείου που κάνουν χρήση της πισίνας.

Το κτίριο 3 είναι διώροφο με υπόγειο, συνολικής επιφάνειας κλειστών χώρων που προσμετρούν στο Σ.Δ. 468,54 τ.μ. Στο ισόγειο και πρώτο όροφο του κτιρίου διατάσσονται 8 μονόχωρα και 2 δίχωρα διαμερίσματα. Τα δίχωρα διαμερίσματα είναι σουίτες. Στο υπόγειο του κτιρίου αναπτύσσονται βοηθητικές χρήσεις (αποθήκες, μηχανοστάσιο, πυρόσβεση, δωμάτια μασάζ, αίθουσα χαλάρωσης με σάουνα και spa κ.λπ.). Το κτίριο 4 είναι διώροφο και διαθέτει υπόγειο (αυθαίρετο) με χρήση αποθήκης.

Η συνολική επιφάνεια κλειστών χώρων εντός Σ.Δ. είναι 285,80 τ.μ. Στο ισόγειο και τον όροφο διατάσσονται 8 μονόχωρα διαμερίσματα (4 σε κάθε στάθμη). Τα δυτικά διαμερίσματα με θέα τη θάλασσα έχουν Η.Χ. στο ισόγειο των κτιρίων και ανοιχτή βεράντα στα επίπεδα των ορόφων.

Το ακίνητο διαθέτει θέα καθότι έχει ανεγερθεί σε γήπεδο με έντονη κλίση. Η ανάπτυξη έχει γίνει σε επίπεδα, με κατασκευή ψηλών τοίχων αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα. Μέρος των τοίχων έχει επενδυθεί με λιθοδομή. Μεγάλες επιφάνειες του εδάφους έχουν πλακοστρωθεί αφενός με εδαφόπλακες και πάνω σε αυτές υπάρχει επίστρωση με πέτρα. Οι επιφάνειες αυτές χρησιμοποιούνται για κίνηση οχημάτων, στάθμευση και κυκλοφορία πεζών. Επιπλέον διαθέτει πισίνα επιφάνειας 110 τ.μ. η οποία περιλαμβάνει και παιδική πισίνα, ενώ έχει κατασκευαστεί υπαίθριο μπαρ και πέργκολα σκίασης προς εξυπηρέτηση των πελατών και χρηστών πισίνας. Στο συγκρότημα λειτουργεί σύστημα πυρανίχνευσης στους κοινόχρηστους χώρους του καθώς και σύγχρονο σύστημα πυρόσβεσης.νΑπό την εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τυπικής κατασκευής συγκρότημα σε καλή κατάσταση συντήρησης.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + sixteen =