αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο «τρικ της κούπας του καφέ» που εφαρμόζει ένας μάνατζερ στις job interviews για να αποφασίσει αν θα προσλάβει κάποιον

Το «τρικ της κούπας του καφέ» που εφαρμόζει ένας μάνατζερ στις job interviews για να αποφασίσει αν θα προσλάβει κάποιον

Μία ιδιαίτερη τακτική εφαρμόζει στις job interviews ο Trent Innes για να αποφασίσει αν θα προσλάβει κάποιον.Ο ίδιος είναι διευθυντής της εταιρείας τεχνολογίας Xero, η οποία εδρεύει στην Αυστραλία.

Όπως έχει αποκαλύψει στο business podcast The Venture, χρησιμοποιεί το «τρικ της κούπας του καφέ». Τι είναι αυτό;

Κάθε φορά που έχει ραντεβού με κάποιον υποψήφιο για μια ανοιχτή θέση εργασίας, τον πάει προς την κουζίνα και του προσφέρει μια κούπα με καφέ ή χυμό. Στη συνέχεια, κατευθύνονται στο γραφείο του, όπου κάνουν κανονικά τη συζήτηση για τη θέση και μιλούν για τις δεξιότητες του υποψηφίου.

«Αυτό που πάντα κοιτάω είναι αν μετά το τέλος της συνέντευξής μας ο υποψήφιος θα προσφερθεί να επιστρέψει την άδεια κούπα του στην κουζίνα. Μπορείς να γίνεις πολύ καλός σε μια δουλειά και να αναπτύξεις τρομερές ικανότητες με τα χρόνια, αλλά αυτό που δεν μπορείς να εξελίξεις είναι η στάση και η συμπεριφορά», λέει.

«Πρέπει να επιστρέψεις την άδεια κούπα στην κουζίνα, να την πλύνεις και μετά να φύγεις. Αν έρθεις στα γραφεία μας θα δεις ότι η κουζίνα είναι πάντα πεντακάθαρη και όλα ξεκινούν από μια απλή κούπα καφέ. Αν δω αυτό το στοιχείο σε έναν υποψήφιο σημαίνει ότι μπορεί να κολλήσει στην ομάδα μας και να κάνει όντως πολύ καλά αυτό που θα του ζητήσουμε» συμπληρώνει.

Πάντως ο Trent Innes σημειώνει δεν τον νοιάζει να πλύνεις την κούπα. Αλλά η πρόθεση κάποιου, μπορεί να σημαίνει πολύ περισσότερα από ένα άριστο βιογραφικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 1 =