αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο τρικ που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση για να σε κάνουν να συμφωνείς μαζί τους

Το τρικ που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση για να σε κάνουν να συμφωνείς μαζί τους

Θέλετε να κερδίσετε περισσότερες διαμάχες; Υπάρχει ένα απλό τρικ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, λέει ένας ειδικός επιρροής: Κρατήστε την εξήγησή σας σύντομη.

Όσο περισσότερα bullet point προσθέτετε στο επιχείρημά σας, τόσο λιγότερο… πειστικό γίνεται, λέει ο Niro Sivanathan, καθηγητής οργανωτικής συμπεριφοράς στο London Business School.

«Οι περισσότεροι κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι για να κερδίσεις τους ανθρώπους, πρέπει να τους παραθέσεις πολλά δεδομένα», λέει ο Sivanthan στο CNBC. «Συχνά, τα πράγματα δεν αποτυγχάνουν ως προς το περιεχόμενο, αλλά την παράδοση του μηνύματος».

Αν προσπαθείτε να πείσετε τον φίλο σας ότι η Νέα Υόρκη είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο, για παράδειγμα, μπορείτε να αναφέρετε την πίτσα, τις παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ, τη δημόσια συγκοινωνία και την Times Square. Ανάλογα με το κοινό σας, ορισμένα από αυτά τα points θα είναι πιο πειστικά από άλλα- και είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μόνο αυτά που είναι πιο πιθανό να κερδίσουν τον φίλο σας.

«Less is more», λέει ο Sivanthan. «Αν έχετε μόνο ένα βασικό επιχείρημα, να είστε σίγουροι και να το βάλετε στο τραπέζι, αντί να νιώθετε την ανάγκη να απαριθμήσετε πολλά άλλα».

Η χρήση του ”φαινομένου αραίωσης” για να κάνετε τα επιχειρήματά σας πιο πειστικά μπορεί να είναι μια «πολύ εύκολη λύση», λέει ο Sivanthan. Μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε μια δουλειά, να συντομεύσετε τις παρουσιάσεις σας και να κάνετε τις συζητήσεις στο τραπέζι του δείπνου σας πιο εγκάρδιες.

Απαιτεί αυτοέλεγχο. Μόλις εκθέσετε το βασικό σας επιχείρημα, πρέπει να αισθάνεστε άνετα να το αφήσετε να… αιωρείται σιωπηλά μέχρι το άλλο άτομο να είναι έτοιμο να απαντήσει. Διαφορετικά, θα παρασυρθείτε ακούσια και θα ξεκινήσετε να παραθέτετε επιπλέον points που είναι αδύναμα.

«Οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα με τη σιωπή. Όταν υπάρχει ένας κενός χώρος, νιώθεις την ανάγκη να τον γεμίσεις με λέξεις», λέει ο Sivanthan.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 14 =