αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο σκληρό πλάνο: Γιατί τα 20s σου, είναι η περίοδος που πρέπει να εργάζεσαι πολλές ώρες

Το σκληρό πλάνο: Γιατί τα 20s σου, είναι η περίοδος που πρέπει να εργάζεσαι πολλές ώρες

Πόσο πρέπει να εργάζεται ένας άνθρωπος που είναι στα 20s του; Μια ερώτηση που προφανώς έχει πολλές απαντήσεις και μπορεί να την προσεγγίσει κάποιος από πολλές διαφορετικές πλευρές. Αυτή η ερώτηση, εμφανίστηκε στο αμερικανικό Quora. Και την απάντησε ο Auren Hoffman. Ο ίδιος είναι έμπειρος επιχειρηματίας, CEO της SafeGraph, ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει ξεκινήσει και πουλήσει 5 εταιρίες.

«Θα πρέπει να κάνετε πράγματα που βασίζονται στα δυνατά σημεία σας. Αποφεύγετε τα πράγματα που υπογραμμίζουν τις αδυναμίες σας. Θα πρέπει να έχετε ένα πλεονέκτημα σε αυτό που κάνετε», τονίζει αρχικά ο ίδιος.

Και εξηγεί: «Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα που έχει ένας 20χρονος είναι η μεγάλη ενέργεια και οι λιγότερες εξωτερικές ευθύνες. Ένας 40χρονος έχει πολύ λιγότερη ενέργεια και έχει πολλά πράγματα εκτός από την εργασία που χρειάζονται χρόνο». Ναι, είναι αλήθεια. Ένας άνθρωπος 40 ή 50 ετών, μπορεί να έχει παιδιά, σύζυγο, ηλικιωμένους γονείς και πολλές άλλες υποχρεώσεις εκτός δουλειάς.

«Οι νέοι έχουν λιγότερους περιορισμούς και έχουν έτσι μπορούν να εργάζονται πολύ πιο σκληρά», σημειώνει ο Hoffman. Φυσικά, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Υπάρχουν, δηλαδή, άτομα που εργάζονται σκληρά σε όλη την διάρκεια της ζωής τους. Και πολλές ώρες καθημερινά. Όμως το πιο συνηθισμένο, είναι οι νέοι να εργάζονται πιο πολύ.

Έτσι, αν υπάρχει μια φάση της ζωής σου, κατά την οποία πρέπει να εφαρμόσεις το «σκληρό πλάνο» και να εργαστείς πολλές ώρες, αυτή είναι κατά την διάρκεια των 20s σου. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά θα επενδύσεις στο μέλλον σου και θα καταφέρεις πιθανότατα να ξεχωρίσεις από τους συνομηλίκους σου. Αν φυσικά κινηθείς και στον σωστό επαγγελματικό δρόμο. Επίσης, αν εργάζεσαι πολύ, θα περνάς λιγότερο χρόνο βλέποντας τηλεόραση, παίζοντας βιντεοπαιχνίδια ή σερφάροντας στα social media.

Εδώ όμως, υπάρχει και ένα μειονέκτημα. Πολλοί πιστεύουν, ότι αν εργάζεσαι πολύ, δεν έχεις μεγάλη κοινωνική ζωή. Το μειονέκτημα δεν είναι αυτό. Το σημαντικότερο είναι, ότι το μυαλό σου δεν έχει χρόνο να περιπλανηθεί και να εξερευνήσει νέα πράγματα. Ένα καλό tips εδώ, για να μην… σε πλακώσει η δουλειά, είναι να καθορίσεις συγκεκριμένες ώρες για «εξερεύνηση», κάθε εβδομάδα. Μέσα σε αυτές τις ώρες, διάβασε βιβλία, συζήτα με δημιουργικούς ανθρώπους, βγες έξω, αφιέρωσε χρόνο για νέες εμπειρίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − fourteen =