αρχικηVIRALΤο διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο που θυμίζει… πλοίο (ΦΩΤΟ)

Το διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο που θυμίζει… πλοίο (ΦΩΤΟ)

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kipseli Architects κλήθηκε να ανασχεδιάσει ένα διαμέρισμα που βρίσκεται πάνω στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, project για το οποίο οι αρχιτέκτονες που το ανέλαβαν, κέρδισαν το βραβείο “Big See Interior Award 2022”. Το κτίριο έχει έντονη διττή μορφή επηρεασμένη από τον κόσμο των ψαριών και των πλοίων που σε καμία περίπτωση δεν μένει αμέτοχη σε οποιαδήποτε αρχιτεκτονική επέμβαση συντελεστεί στο εσωτερικό του.

Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, λάτρης της θάλασσας και της ιστιοπλοΐας, επιθυμούσε να αποκτήσει ένα χώρο προηγμένης τεχνολογίας που θα καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες και ταυτόχρονα θα έχει την πρωτότυπη αρχιτεκτονική ποιότητα που θα το καταστήσει διαχρονικά επίκαιρο.

Κύριος στόχος της αρχιτεκτονικής τους προσέγγισης, ήταν η δημιουργία ενός διαμερίσματος με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ροή στους χώρους που το απαρτίζουν. Αξιοποιώντας το ατρακτοειδές περίγραμμα του κελύφους συμπύκνωσαν τις βασικές λειτουργίες του διαμερίσματος σε δυο χωρικές “κάψουλες” με στιλπνή και λεία μορφή, εξαφανίζοντας όλα τα εσωτερικά φέροντα στοιχεία. Ταυτόχρονα, τόνισαν τον κεντρικό άξονα του κτιρίου, δημιουργώντας μια διακριτή ραχοκοκαλιά από ξύλο που θυμίζει το σκαρί ενός πλοίου.

Με αυτούς τους δυο τρόπους, θέλησαν να συγκεράσουν από τη μια, την υψηλή τεχνολογία και λειτουργικότητα μιας προγραμματισμένης πλεούμενης μηχανής και από την άλλη, την οικειότητα, ζεστασιά και φυσικότητα που εκπέμπει ένας ζωντανός οργανισμός, ο οποίος αναπνέει και κινείται και αλλάζει στο πέρασμα του χρόνου ανάλογα με το φως και τις συνθήκες.

https://el.ozonweb.com/wp-content/uploads/2022/06/afto-to-diamerisma-sto-palaio-faliro-ehei-kentriko-axona-pou-thimizei-skari-ploiou-scaled.jpg

Πηγή: ozonweb.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =