αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο διάσημο Βέλγικο brand ψωμιού και καφέ που μόλις άνοιξε κατάστημα στην Αθήνα

Το διάσημο Βέλγικο brand ψωμιού και καφέ που μόλις άνοιξε κατάστημα στην Αθήνα

Στα Ιλίσια άνοιξε πριν από μερικές ημέρες το πρώτο της κατάστημα η βελγική αλυσίδα καφέ, ελαφρού φαγητού και ψωμιού La Pain Quotidien, με προοπτική για επέκταση το επόμενο χρονικό διάστημα, αν η πορεία της στην ελληνική αγορά δείξει θετικό πρόσημο.

Το κατάστημα λειτουργεί σαν all day φούρνος, με έμφαση στο πρωινό, προσφέροντας κάθε μέρα φρέσκο ψωμί, καφέ, κρουασάν και άλλα προϊόντα που παρασκευάζονται απο βιολογικές πρώτες ύλες. Κατά τη διάρκεια της μέρας διατίθενται και επιλογές ζεστών και κρύων πιάτων, όπως φρέσκιες σαλάτες, γευστικές σούπες, ομελέτες και scrambled eggs αλλά και οι tartines, σήμα κατατεθέν του brand, που είναι φτιαγμένες από φρέσκα και ποιοτικά υλικά.

Διαθέτει πλέον περισσότερα από 210 high-end καταστήματα σε 21 χώρες σε τρεις ηπείρους, όπως η Ελβετία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Τουρκία, η Ισπανία, ενώ σημεία πώλησης της βελγικής αλυσίδας βρίσκονται και σε χώρες όπως το Μεξικό και η Χιλή.

Η αλυσίδα ξεκίνησε τη διαδρομή της το 1990, με πρώτο κατάστημα στις Βρυξέλλες από το Βέλγο σεφ Αlain Coumont, ο οποίος δυσαρεστημένος από την ποιότητα του ψωμιού στην πόλη, αποφάσισε να ασχοληθεί ο ίδιος και να συστήσει ένα κατάστημα με εστίαση σε αυτό το καθημερινό αγαθό.

Η συνταγή θέλει το χρόνο της: Το ψωμί της αλυσίδας παράγεται από αλεύρι πετρόμυλου, νερό, αλάτι και χρόνο. Το ζυμάρι ζυμώνεται με το χέρι, ξεκουράζεται για 34 ώρες και ψήνεται σε φούρνους με πέτρα.

Εικοσιτέσσερα χρόνια μετά, το La Pain Quotidien έχει μετατραπεί σε ένα brand, το οποίο έχει επεκταθεί πέρα από τα σύνορα του Βελγίου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + six =