αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο ανέκδοτο… τελειώνει: Έρχονται τα δοκιμαστικά δρομολόγια του μετρό Θεσσαλονίκης

Το ανέκδοτο… τελειώνει: Έρχονται τα δοκιμαστικά δρομολόγια του μετρό Θεσσαλονίκης

«Στο τέλος του 2020 η Θεσσαλονίκη θα έχει Μετρό που θα ξεκινάει από την Νέα Ελβετία και θα φτάνει μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό», δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος, χαιρετίζοντας ημερίδα στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, για την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Το Μετρό στην Πόλη μας».

Ο κ.Μυλόπουλος παραπέμποντας και στις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη υπογράμμισε ότι «είμαστε πια σε ένα σημείο, σε μία κατάσταση μεγαλύτερης ασφάλειας να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε να παραδώσουμε το σύνολο της γραμμής».

«Άρα», εξήγησε, «του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουμε δοκιμαστικά δρομολόγια στη Θεσσαλονίκη στο μήκος ολόκληρης της γραμμής και στο τέλος του 2020 η Θεσσαλονίκη θα έχει ένα μετρό που θα ξεκινάει από την Νέα Ελβετία και θα φτάνει μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό».

Ευχαριστώντας τον δήμο Θεσσαλονίκης που «αφειδώς και με μεγάλη προσπάθεια αγκάλιασε τη δουλειά αυτή που έχει και ένα συμβολισμό» ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό επισήμανε:«Το Μετρό μπορεί αυτή τη στιγμή να σχεδιάζει τη νέα γραμμή και ανατολικά και δυτικά, αλλά το Μετρό δεν ξεχνά ότι υπάρχει και η Τούμπα στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει μια πολύ ζωντανή και μεγάλη κοινότητα, στην οποία χτυπάει η καρδιά της Θεσσαλονίκης και επομένως οι επόμενες, μελλοντικές μας επεκτάσεις οπωσδήποτε θα έχουν Μετρό και στην Τούμπα».

Πηγή: Reader.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + fifteen =