αρχικηVIRALΤι φοβάται ένας νάρκισσος: Εδώ είναι 5 πράγματα

Τι φοβάται ένας νάρκισσος: Εδώ είναι 5 πράγματα

Εάν φοβάστε κάποιον με ναρκισσιστική, μην ανησυχείτε. Πολλά πράγματα τρομάζουν τον ναρκισσιστή. Ίσως δεν το ήξερες αυτό.

Ναι, ο ναρκισσιστής δεν είναι τόσο… αλεξίσφαιρος όσο νομίζετε

Είναι οι αράχνες, τα φίδια ή τα ζωύφια που τρομάζουν τον ναρκισσιστή; Ισως κάποιοι από αυτούς να έχουν αυτές τις φοβίες. Όμως υπάρχουν άλλα πιο άυλα πράγματα που προκαλούν φόβο στο μυαλό του ναρκισσιστή.

1. Έλλειψη προσοχής

Δεδομένου ότι η νάρκισσος λατρεύει να είναι στο προσκήνιο, αν πάει στο περιθώριο, μαραίνεται. Η έλλειψη προσοχής κάνει τον ναρκισσιστή να τρελαθεί. Η συνήθης ρουτίνα του είναι να ρουφάει όση περισσότερη προσοχή μπορεί από μέρα σε μέρα, είτε από την οικογένεια είτε από τον έξω κόσμο.

Εάν δεν λαμβάνει αρκετή προσοχή π.χ. από τον/την σύζυγό του/της, θα προσπαθήσει να τη βρει αλλού. Αλλα είναι πιθανό να μην θέλει κανείς να έχει σχέση μαζί του. Χωρίς καθόλου προσοχή, θα καταρρεύσει από απόγνωση.

2. Αντιπαραθέσεις

Όσοι έχουν ναρκισσιστικές διαταραχές προσωπικότητας δεν θέλουν να τος κατηγορούν για τη συμπεριφορά τους, ειδικά όταν πρόκειται για ψέματα. Και λένε ψέματα συχνά και χωρίς τύψεις. Το να αποκαλύπτονται να ψέματα του, κάνει τον ναρκισσιστή να φοβάται.

Τώρα, ξέρει ότι ξέρεις, και αυτό σπάει… τη φούσκα τελειότητας του. Όσο περισσότεροι το μαθαίνουν, τόσο περισσότερο φοβάται. Έπειτα, όταν μαθαίνεις να αναγνωρίζεις τα ψέματα κάποιου, η εικόνα που έχει στήσει καταρρέι.

3. Όταν δεν τους παραδέχονται

Ένας ναρκισσιστής μισεί να μην είναι στην κορυφή. Είναι ανταγωνιστικοί και περιμένουν να κερδίζουν πάντα σε ό,τι κι αν κάνουν. Θα καταρρεύσει εάν δεν λάβει την προαγωγή που θέλει στη δουλειά του. Θα φοβάται πάντα να ότι δεν θα αναγνωριστεί η δύναμή του και η επιρροή του στις ζωές των άλλων ανθρώπων.

Θέλει να γίνει γνωστός ως το άτομο που βοήθησε, άλλαξε και βελτίωσε κάποιον που πιστεύει ότι βρίσκεται σε χαμηλότερη θέση. Αν κάποιος άλλος πάρει τη δύναμη που θέλει, γίνεται τρομακτικό και αισθάνεται άδειος.

4. Προσβολές

Δεδομένου ότι οι ναρκισσιστές είναι υπερευαίσθητοι, φοβούνται τις προσβολές. Αυτός ο φόβος, ωστόσο, εμφανίζεται κυρίως ως θυμός. Όταν του λέτε ότι είναι αναίσθητος και αγενής, μπορεί να εκτρέψει αυτήν την κατηγορία πίσω σε εσάς. Βλέπει σίγουρα οποιαδήποτε αρνητική ετικέτα απέναντί του ως προσβολή και τον κάνει να φοβάται ότι η ψεύτικη εικόνα του πέφτει.

Γρήγορα, αφού περάσει το ξέσπασμα θυμού του, θα κάνει κάτι καλό για να αντιμετωπίσει τις προσβολές. Συνήθως θα είναι κάτι υπερβολικό όπως η αγορά ακριβών δώρων για κάποιον ή η βοήθεια περισσότερο από το συνηθισμένο. Ο νάρκισσος φοβάται τόσο πολύ, γι’ αυτό διευθετεί τις προσβολές όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

5. Αποκάλυψη

Όσοι έχουν ναρκισσιστικές διαταραχές προσωπικότητας δεν θέλουν να τους κρίνουν για τη συμπεριφορά τους, ειδικά όταν πρόκειται για ψέματα. Ναι, λένε ψέματα συχνά και χωρίς τύψεις. Αλλά δεν θέλουν να αποκαλυφθούν. Αυτό τους φοβίζει.

Αν καταλάβεις ότι λέει ψέματα, αυτό σπάει τη φούσκα τελειότητας του. Όσο περισσότεροι το μαθαίνουν, τόσο περισσότερο φοβάται. Θυμήσου και το άρθρο: Η Νο1 τακτική χειραγώγησης των νάρκισσων είναι το Gaslighting (και πως να το αντιμετωπίσεις).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 17 =