αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα crypto που λειτουργούν ως «ασφαλή καταφύγια» όταν τα άλλα πέφτουν

Τα crypto που λειτουργούν ως «ασφαλή καταφύγια» όταν τα άλλα πέφτουν

Η μανία για τα κρυπτονομίσματα καλά κρατεί, αλλά επίσης υπάρχουν και τα… ανεβοκατεβάσματα στην αξία τους. Άλλωστε, από τα μέσα Νοεμβρίου έως και σήμερα, η τιμή του Bitcoin έχει υποχωρήσει κατά σχεδόν 50%, ενώ ακόμη μεγαλύτερη είναι η πτώση για τα λιγότερο γνωστά ψηφιακά νομίσματα. Πως μπορεί, άραγε, κάποιος να περιορίσει το ρίσκο;

Σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg, μια επιλογή που μπορεί να εξετάσει κάποιος, είναι τα stablecoins, δηλαδή ψηφιακά νομίσματα, τα οποία είναι συνδεδεμένα με την αξία «παραδοσιακών» και ασφαλών assets, όπως του αμερικανικού δολαρίου, και επομένως, καθίστανται λιγότερο ευάλωτα σε κινδύνους και αναταράξεις.  . Η συνολική κεφαλαιοποίηση των stablecoins, αυτή τη στιγμή, κυμαίνεται στα 180 δισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν εξαπλάσια σε σχέση με τα 38 δισ. δολάρια πριν από έναν χρόνο. 

«Είναι ένα μέσο αποτροπής του κινδύνου» εξηγεί ο James Malcolm, αναλυτής της UBS. «”Παρκάρεις” τα χρήματά σου προσωρινά, χωρίς να τα βγάζεις από το οικοσύστημα των crypto» σπεύδει να προσθέσει. 

Αυτή η τάση κατέστη ακόμη εντονότερη κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρα. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε ένα μαζικό sell off στις αγορές, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να αποφεύγουν το ρίσκο και να κατευθύνονται σε ασφαλή καταφύγια.  

Το μεγαλύτερο stablecoin είναι το Tehter, του οποίου η κεφαλαιοποίηση ανέρχεται σε 80 δισ. δολάρια. Στη δεύτερη θέση έπεται το USD Coin, το οποίο έχει αξία 47 δισ. δολαρίων (από μόλις 6 δισ. πέρυσι). 

Τα stablecoins διατηρούν σταθερή τη συναλλαγματική τους αξία, μέσω αποθεμάτων όπως τίτλους του αμερικανικού δημοσίου ή εμπορικά ομόλογα. Γι’ αυτό τον λόγο, συνήθως χρησιμοποιούνται -εν είδει ασφαλούς καταφυγίου- ως μέσο αποθήκευσης κεφαλαίων, προκειμένου να μην φύγουν εκτός του οικοσυστήματος των κρυπτονομισμάτων.  

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =