αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 4+1 πράγματα που ξέρουν οι πετυχημένοι άνθρωποι πριν τα 30 τους

Τα 4+1 πράγματα που ξέρουν οι πετυχημένοι άνθρωποι πριν τα 30 τους

Όσο ζούμε μαθαίνουμε. Κάποια μαθήματα μαθαίνονται γρήγορα, ενώ άλλα είναι πιο δύσκολα. Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικό είναι ένα μάθημα, τώρα θα δούμε ένα top-5 που μπορεί να σου φανεί πολύ χρήσιμο. Είναι 5 πράγματα που ξέρουν οι πετυχημένοι άνθρωποι πριν κλείσουν τα 30 τους.

Άλλωστε, τα 30s είναι μια χρονική περίοδος κατά την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν μερικές σοβαρές αποφάσεις για την ζωή τους. Όσο περισσότερη… σοφία έχεις, τόσο πιο καθαρά και ώριμα θα δεις το τοπίο που ανοίγεται μπροστά σου.

Εδώ είναι λοιπόν 5 μαθήματα που πρέπει να ξέρεις μέχρι τα 30 σου. Και αν είσαι λίγο μεγαλύτερος αλλά ακόμα δεν τα έχεις μάθει, τώρα είναι η ευκαιρία.

1# Δεν χρειάζεται κάτι… μαγικό για να γίνεις πετυχημένος. Δεν χρειάζεται να είσαι μάγος για να φτάσεις στους στόχους σου ή για να βγάλεις χρήματα. Αν θέλετε να είστε επιτυχημένοι, τότε ξεκινήστε με τα εξής συστατικά: Σκληρή δουλειά και επιμονή. Είναι η βάση. Δεν χρειάζεται επίσης να είσαι ιδιοφυΐα ή εξαιρετικά έξυπνος για να είσαι επιτυχημένος. Πρέπει να είστε λογικοί, να έχετε ένα σχέδιο και να εργαστείτε σκληρά για να το εφαρμόσετε.

2# Το σύμπαν δεν συνωμοτεί εναντίον σου. Μερικές φορές είναι εύκολο να παρασυρθούμε στη ζωή, και να πιστέψουμε ότι όλα τα αρνητικά συμβαίνουν σε εμάς. Όλοι θέλουν το κακό μας και οι καταστάσεις δεν μας ευνοούν ποτέ. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Το σύμπαν δεν συνομοτεί εναντίον σου. Ακόμα κι αν είχες μια κακή εξέλιξη στη ζωή σου, δεν σημαίνει ότι το σύμπαν και η… κακή τύχη σε οδήγησε εκεί. Το πιο σημαντικό που μπορείτε να κάνετε είναι να αναλάβετε την ευθύνη για τη ζωή σας και να προσπαθήσετε για το καλύτερο. Αν ξεκινήσεις να το κάνεις αυτό ακόμα και στα 30 σου, θα είσαι σε καλό δρόμο για την συνέχεια.

3# Αν θες να γίνεις πετυχημένος, έχει σημασία με ποιους κάνεις περισσότερη παρέα. Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε, είναι να αρχίσετε να είστε λίγο πιο ώριμοι σχετικά με τις σχέσεις σας. Ο «τρελός» φίλος που ακυρώνει τα πάντα την τελευταία στιγμή, μάλλον δεν θα είναι εκεί για εσάς όταν τον χρειάζεστε. Τα 30s σας είναι μια ευκαιρία να ρίξετε μια καλή ματιά στη ζωή σας και να φιλτράρετε τους ανθρώπους με τους οποίους περνάτε πολύ χρόνο. Είχατε χρόνο να πειραματιστείτε και να διασκεδάσετε στα 20s σας, αλλά δεν χρειάζεται να παίξετε ακριβώς το ίδιο παιχνίδι στα 30s σας. Κάνε παρέα με ανθρώπους που μπορούν να σε εμπνεύσουν και να σου δώσουν ώθηση προς τα εμπρός. Θυμήσου επίσης γιατι οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

4# Αποταμίευση. Είναι ένα από τα μαθήματα που μας έδωσε η πανδημία: Όλα μπορούν να ανατραπούν… μέσα σε μία νύχτα. Και είναι χρήσιμο να έχεις μερικά χρήματα στην άκρη. Προσπαθήστε να αρχίσετε να αποταμιεύετε νωρίς και να λαμβάνετε σοφές οικονομικές αποφάσεις. Αποφύγετε τις πολύ ρισκαδόρικες επενδύσεις, τα τυχερά παιχνίδια και τις ανθυγιεινές συνήθειες όπως το υπερβολικό κάπνισμα και το ποτό, που επίσης απορροφούν μεγάλα χρηματικά ποσά (και φυσικά χαλάνε την υγεία σου).

5# Πάντα υπάρχει κάτι νέο να μάθεις. Είναι αδύνατο να γνωρίζεις τα πάντα. Μόλις γίνεις 30, είναι επιτακτική ανάγκη να καταλάβεις ότι η μάθηση δεν σταματά ποτέ. Τα λάθη είναι αναπόφευκτα και θα αναπτυχθείς στη ζωή μόνο αν κάνεις λάθη και να μάθεις από αυτά. Όποιος πιστεύει ότι τα «τα ξέρει όλα» δεν αναπτύσσεται ποτέ γιατί πιστεύει ότι δεν υπάρχει τίποτα να μάθει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − six =