αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 πράγματα που έχει πάνω στο γραφείο του ο Bill Gates για να είναι πιο παραγωγικός

Τα 3 πράγματα που έχει πάνω στο γραφείο του ο Bill Gates για να είναι πιο παραγωγικός

Είναι εδώ και χρόνια μέσα στους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Και με ένα μαγικό τρόπο, ο Bill Gates καταφέρνει να είναι… πάντα στην επικαιρότητα, για διάφορους λόγους.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό Vanity Fair, μίλησε για κάτι διαφορετικό. Αναφέρθηκε στα τρία πράγματα που έχει σήμερα, μεταξύ άλλων, πάνω στο γραφείο του και τον βοηθούν στην συγκέντρωσή του, αλλά και στην παραγωγικότητά του. Αυτά είναι τα εξής:

Μία τράπουλα και σχετικά περιοδικά

Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος φροντίζει να έχει πάντα κάπου σε κάποια γωνία του μία τράπουλα και σχετικά περιοδικά. Φυσικά δεν παίζει συνέχεια χαρτιά, αλλά όταν θέλει να κάνει ένα διάλειμμα από τη δουλειά του, του αρέσει να παίζει λίγο μπριτζ. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι επίσης το αγαπημένο του Warren Buffett, καθώς απαιτεί πολλά μαθηματικά, συνεργασία και στρατηγική σκέψη. Οι δυο τους παίζουν συχνά μαζί, και μάλιστα όπως έχει πει ο Gates συνέχισαν να παίζουν ακόμα και μέσα στις καραντίνες, σε online μορφή.

Βιβλία

Ο Gates είναι εδώ και χρόνια… βιβλιοφάγος. όπως έχει πει, προτιμά τα βιβλία αυτοβελτίωσης από αυτά της μυθοπλασίας. Βιβλία όπως το «Hot Seat», με συγγραφέα τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της General Electric, Jeff Immelt, το «The Overstory» του Richard Powers και το «A Promised Land» του Barack Obama, είναι μεταξύ εκείνων που ο Gates διάβασε και βρίσκονται στο γραφείο του. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, το καθημερινό διάβασμα είναι απαραίτητο για τη μάθηση, την τροφοδότηση της δημιουργικότητας, καθώς ακόμα και στην ανεύρεση λύσεων στα προβλήματα που μπορεί να έχετε.

Νέα γκάτζετ

Η τεχνολογία μπορεί να αποσπά την προσοχή, αλλά αν τη χρησιμοποιήσετε σωστά, μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό εργαλείο, το οποίο μπορεί να σε κάνει πιο παραγωγικό. «Ένα από τα καλύτερα πράγματα στη δουλειά μου είναι ότι συμβαδίζω με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Θα έβαζα ένα ρομπότ στο γραφείο μου, αλλά δεν μπορούσα να βρω ένα καλό που να χωράει. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η mixed reality είναι μόνο για παιχνίδι ή ψυχαγωγία, αλλά οι χρήσεις της ξεπερνούν κατά πολύ αυτό. Το HoloLens εστιάζει σε εταιρικές χρήσεις, όπως η χρήση του για την εκπαίδευση ατόμων, με την προσομοίωση της χρήσης νέων προϊόντων, για παράδειγμα, ή τη δοκιμή του σχεδιασμού ενός νέου προϊόντος.», είπε ο Gates αναφερόμενος στο HoloLens 2 headset.

Image may contain Helmet Clothing Apparel Accessories Goggles Accessory and Crash Helmet
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 10 =