αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα άτομα με αυτοέλεγχο δεν υποκύπτουν ποτέ σε αυτούς τους 5 πειρασμούς

Τα άτομα με αυτοέλεγχο δεν υποκύπτουν ποτέ σε αυτούς τους 5 πειρασμούς

Οι πειρασμοί είναι παντού γύρω μας. Έτσι μπορούμε γρήγορα να παρασυρθούμε.

Ίσως να παρασυρθούμε από το παράδειγμα κάποιου που έχει κακή επιρροή. Αλλά ας το παραδεχτούμε, συχνά μπορούμε να είμαστε ο χειρότερος εχθρός του εαυτού μας και δεν χρειαζόμαστε βοήθεια για να χάσουμε τον αυτοέλεγχό μας.

Αλλά οι πιο συγκρατημένοι άνθρωποι μπορούν να αποφύγουν την παρόρμηση. Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που δεν θα τους βρείτε να ενδίδουν.

1) Αρνητικά κουτσομπολιά

Η αλήθεια είναι ότι δεν δημιουργούν πρόβλημα όλα τα κουτσομπολιά. Από μόνο του, δεν είναι στην πραγματικότητα ένα εντελώς κακό πράγμα. Στην πραγματικότητα, οι ψυχολόγοι λένε ότι είναι μια κοινωνική συνήθεια.

Σύμφωνα με τη Μέγκαν Ρόμπινς, Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια: «Είναι απλώς κοινωνικές πληροφορίες και μαθαίνουμε πολλά για τον κοινωνικό κόσμο γύρω μας όταν κουτσομπολεύουμε».

Αλλά το να είσαι ο λεγόμενος «κακός κουτσομπόλης» σημαίνει ότι μοιράζεσαι κακόβουλα πληροφορίες με απερίσκεπτο τρόπο ή με στόχο να πλήξεις κάποιον.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η παρόρμηση που νιώθουμε να κουτσομπολεύουμε για τους άλλους είναι αρκετά συνδεδεμένη μέσα μας ως κοινωνικό εργαλείο. Αυτό εξηγεί γιατί είναι τόσο δύσκολο να αντισταθείς και απαιτεί άφθονη δύναμη θέλησης.

2) Αναβλητικότητα

Ο εχθρός της παραγωγικότητας και της προόδου — η αναβλητικότητα. Συχνά προσπαθούμε να το νικήσουμε με τη δύναμη της θέλησης και μόνο. Ωστόσο, μπορεί ακόμα να φαίνεται ότι μας σαμποτάρει.

Η αναβλητικότητα έρχεται φορτωμένη με μια ολόκληρη σειρά αρνητικών συναισθημάτων.

Επικαλύπτουμε την ενοχή, το άγχος και την ντροπή.

Ως εκ τούτου, για να αντιμετωπίσουμε σωστά και πραγματικά την αναβλητικότητα, πρέπει να κάνουμε μία ειλικρινή συζήτηση με τον εαυτό μα καθώς και να λαμβάνουμε πρακτικά μέτρα για να την αποφύγουμε.

Οπως:

-Αφαίρεση περισπασμών
-Ανάλυση των tasks σε μικρότερα κομμάτια
-Ορισμός ανταμοιβών για να σας παρακινήσει

3) Τεμπελιά

Οι καλές προθέσεις μπορούν πολύ γρήγορα να βγουν από το παράθυρο. Ίσως σας έχουν πει ότι αυτό συμβαίνει επειδή η δύναμη της θέλησης είναι στην πραγματικότητα ένας περιορισμένος πόρος. Και αργά ή γρήγορα θα εξαντληθεί.

Αυτή ήταν η γενική πεποίθηση για πολλά χρόνια.

Αλλά ίσως να το χρησιμοποιείτε ως δικαιολογία για τον λόγο που χάνετε τόσο εύκολα τον αυτοέλεγχο.

Θυμήσου και το άρθρο: Έξι τρικ για να σταματήσεις… να τεμπελιάζεις.

4) Ψέματα

Το να κάνουμε το σωστό μπορεί να χρειαστεί περισσότερο αυτοέλεγχο από ό,τι ίσως μπορούμε να παραδεχτούμε.

Μπορεί να έχετε ισχυρή ηθική πυξίδα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αναρωτηθείτε όταν αντιμετωπίζετε ένα δίλημμα:

Κάνω αυτό που είναι προς το συμφέρον μου ή αυτό που είναι σωστό;

Κάποια ψέματα είναι συνηθισμένα και συχνά αβλαβή. Αυτά τα μικρά λευκά ψέματα μπορεί να προάγουν την ευγένεια – όπως το να λες ότι σου αρέσει το νέο φόρεμα της κοπέλας σου, παρόλο που δεν σου αρέσει.

Αλλά άλλα ψέματα μπορεί να είναι βλαβερά. Καταστρέφουν την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό και τη συνεργασία.

5) Τα παρατάς όταν τα πράγματα γίνονται ζόρικα

Ας ξεκινήσουμε ξεκαθαρίζοντας, η παραίτηση δεν είναι το ίδιο με το να αλλάξετε γνώμη. Μερικές φορές είναι έξυπνο να αφήνουμε πίσω πράγματα για τα οποία δεν έχουμε πλέον κίνητρο.

Παρομοίως, είναι σοφό να διορθώσετε την πορεία σας και να καταλήξετε σε ένα νέο σχέδιο δράσης αντί να επιμένετε με πείσμα.

Αλλά όπως λέει μια φράση: Όταν τα πράγματα γίνονται ζόρικα, οι ζόρικοι συνεχίζουν.

Η επιτυχία απαιτεί επιμονή και δύναμη – και αυτό απαιτεί αυτοέλεγχο. Μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό να πετάξεις απλά λευκή πετσέτα και να παραδεχτείς την ήττα. Μπορεί να εγκαταλείψουμε τους στόχους και τα όνειρά μας επειδή φαίνονται τόσο δύσκολα — και απαιτούν πάρα πολλή προσπάθεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =