αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις φράσεις που χρησιμοποιούν τα χειριστικά άτομα για να σε βγάλουν εκτός εαυτού

Τέσσερις φράσεις που χρησιμοποιούν τα χειριστικά άτομα για να σε βγάλουν εκτός εαυτού

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα για τους χειριστικούς ανθρώπους. Είναι πιθανό να έχεις ένα τέτοιο άτομο στη ζωή σου. Στην προσωπική ή την επαγγελματική σου ζωή.

Ένα πράγμα είναι βέβαιο: Οι χειριστικοί τύποι είναι εξαιρετικοί σε αυτό που κάνουν, δηλαδή στο να χειρίζονται τους άλλους για να εξυπηρετήσουν δικούς τους σκοπούς.

Όσοι ασκούν χειραγώγηση έχουν ένα κοινό σύνολο φράσεων που χρησιμοποιούν συχνά. Αυτές οι φράσεις χρησιμεύουν ως… προπέτασμα καπνού, καθιστώντας δύσκολο να κατανοήσετε τι πραγματικά συμβαίνει στο μυαλό τους και τι σχεδιάζουν. Χρησιμοποιούν αυτή τη σύγχυση για να επιτύχουν τους στόχους τους, θεωρώντας τους άλλους ως απλώς ένα μέσο για να πετύχουν τον εκάστοτε στόχο.

Εδώ είναι 4 φράσεις που χρησιμοποιούν τα χειριστικά άτομα για να σε βγάλουν έξω από τα νερά σου και να καταφέρουν να σε ελέγξουν. Χωρίς να καταλάβεις καν το παιχνίδι τους.

1. Παρεξήγησες αυτό που είπα

Αυτή είναι μια συνηθισμένη φράση που εκφέρεται από χειριστικά άτομα όταν «πιάνονται» στην πράξη να λένε ή να κάνουν κάτι που έχει ως στόχο να σε ελέγξει. Όταν συμβεί αυτό, θα γυρίσουν την ευθύνη σε εσάς για να δημιουργήσουν μια αίσθηση αμφιβολίας. Οι χειριστικοί ευδοκιμούν μέσα στη δημιουργία αρνητικών συναισθημάτων. Βρίσκουν ικανοποίηση με την σύγχυση κάποιου άλλου. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι δεν είστε αυτός που μπερδεύτηκε ή παρεξήγησε κάτι. Πιθανώς καταλάβατε πλήρως τι είπαν ή έκαναν, κάτι που φυσικά δεν θέλουν οι χειριστές. Αν συναντήσετε κάποιον που λέει αυτή τη φράση, σκεφτείτε σοβαρά εάν αυτή είναι μια υγιής, θετική «σύνδεση» στη ζωή σας.

2. Είσαι τρελός/η

Αυτή η δεύτερη φράση είναι παρόμοια με την πρώτη. Ο σκοπός και εδώ είναι να δημιουργηθεί μια αίσθηση αμφιβολίας ή/και σύγχυσης. Αυτή η φράση στοχεύει σε άμεση επίθεση στις νοητικές σας ικανότητες. Ναι, καλά διαβάσατε… είναι άμεση επίθεση. Δεν έχει σημασία ο τόνος με τον οποίο εκφωνείται αυτή η φράση. Είναι το πλαίσιο.

3. Είσαι πολύ ευαίσθητος

Κανείς δεν θα αντιδρούσε ευγενικά στο να τον εκμεταλλευτούν- αυτό ακριβώς που σου κάνει ένα χειριστικό άτομα. Τι κάνει αυτή η φράση; Δημιουργεί αμφιβολίες (πάλι το ίδιο πλαίσιο, σωστά;). Πιθανότατα δεν είσαι πολύ ευαίσθητος, και αυτή είναι μια ακόμα πρόθεση για να αλλάξεις γνώμη πάνω σε ένα ζήτημα. Ακόμα κι αν είσαι ευαίσθητος όμως, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα κακό σε αυτό. Δυστυχώς, οι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι αυτοί που συχνά πέφτουν θύματα χειραγώγησης.

4. Το αναλύεις υπερβολικά

Ίσως το αναλύετε πάρα πολύ, αλλά ίσως και όχι. Δεν είναι κακό. Είναι θετικό γιατί αρνείστε τα ψυχολογικά κόλπα που χρησιμοποιούν συχνά οι χειριστικοί τύποι για να πάρουν αυτό που θέλουν. Δεν θα πείτε «ναι σε όλα» τόσο εύκολα. Ακόμα λοιπόν κι αν ο άλλος σας παραθέσει αυτή τη φράση, μην παρασυρθείτε σε γρήγορους συμβιβασμούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 5 =