αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις φράσεις για να βάζεις τα όρια σου (και χωρίς να δημιουργήσεις σύγκρουση)

Τέσσερις φράσεις για να βάζεις τα όρια σου (και χωρίς να δημιουργήσεις σύγκρουση)

Όλοι έχουμε ακούσει αυτό το παλιό ρητό: «Οι καλοί φράχτες κάνουν καλούς γείτονες». Όλα έχουν να κάνουν με τον καθορισμό ορίων. Ωστόσο, η πλοήγηση σε αυτά τα όρια μπορεί να είναι δύσκολη, σωστά;

Η τέχνη της διεκδίκησης των ορίων δεν χρειάζεται να είναι τυλιγμένη σε διαμάχες ή δυσφορία. Είναι δυνατό να θέσετε σαφείς γραμμές χωρίς να προκαλέσετε προσβολές ή να φανείτε αγενείς.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε 4 φράσεις που χρησιμοποιούν οι κλασάτοι άνθρωποι για να διεκδικήσουν τα όριά τους. Αυτές οι φράσεις δεν είναι απλώς ευγενικές και με σεβασμό, αλλά και αποτελεσματικές και διεκδικητικές.

«Εκτιμώ την οπτική σου, αλλά βλέπω τα πράγματα διαφορετικά»

Ολοι έχουμε βρεθεί σε καταστάσεις όπου δεν συμφωνούμε με την άποψη κάποιου άλλου. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, έτσι δεν είναι;

Αλλά εδώ είναι μια φράση που μπορεί να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε σε τέτοιες στιγμές με χάρη και τάξη: «Εκτιμώ την οπτική σου, αλλά βλέπω τα πράγματα διαφορετικά»

Αυτή η φράση είναι απόδειξη του γεγονότος ότι η διαφωνία δεν χρειάζεται να είναι ασέβεια. Απλώς δηλώνεις ότι έχεις διαφορετική άποψη.

Θυμηθείτε, το κλειδί για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη φράση αποτελεσματικά βρίσκεται στον τόνο και στον τρόπο που την λες. Διατηρήστε το ευγενικό και μην ξεχάσετε να εκτιμήσετε ειλικρινά την οπτική του άλλου πριν μοιραστείτε τη δική σας.

«Χρειάζομαι λίγο χρόνο με τον εαυτό μου αυτή τη στιγμή»

Ποιος από εμάς δεν έχει νιώσει κατά καιρούς ότι θέλει να μείνει μόνος.

Αν λοιπόν έχεις πολλά αιτήματα που αφορούν είτε την επαγγελματική είτε την προσωπική ζωή, μπορείς να ζητήσεις χρόνο για να κάνεις… μια παύση.

Στην αρχή μπορεί να είναι δύσκολο. Συχνά ανησυχούμε μήπως φαινόμαστε αγενείς ή απορριπτικοί, ειδικά προς τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Αλλά με αυτή τη φράση είναι πιθανό οι άλλοι να σεβαστούν το όριο που βάζεις.

«Ας βρούμε μία χρονική που να λειτουργεί και για τους δυο μας»

Φανταστείτε το εξής: Είστε πνιγμένοι στη δουλειά και αγωνίζεστε ενάντια στο ρολόι για να τηρήσετε μια προθεσμία. Στη συνέχεια, ένας φίλος τηλεφωνεί, ρωτώντας αν μπορείτε να συναντηθείτε για μεσημεριανό γεύμα. Τι κάνεις;

Δεν θες να προσβάλεις τον φίλο σου, αλλά επίσης δεν έχεις την πολυτέλεια να πάρεις άδεια.

Γιατί να μην προτείνετε έναν συμβιβασμό;

«Ας βρούμε μία χρονική που να λειτουργεί και για τους δυο μας»

Η ομορφιά αυτής της φράσης είναι ότι δεν απορρίπτει το αίτημα του άλλου ατόμου και σας επιτρέπει επίσης να διατηρήσετε τα όριά σας. Είναι μια κατάσταση win-win.

«Είναι σημαντικό για μένα να σεβόμαστε ο ένας τα όρια του άλλου»

Αυτή είναι ίσως η πιο άμεση και περιεκτική φράση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν θέτετε όρια. Όχι μόνο γνωστοποιεί την ανάγκη σας για σεβασμό, αλλά τονίζει επίσης την αμοιβαία φύση αυτού του σεβασμού: «Είναι σημαντικό για μένα να σεβόμαστε ο ένας τα όρια του άλλου».

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φράση, κάνετε ένα σαφές αίτημα και θέτετε ένα πλαίσιο για τη σχέση σας. Λέτε ότι ο σεβασμός των ορίων δεν αφορά μόνο την άνεσή σας, αλλά και την υγεία και τη μακροζωία της σχέσης.

Η ομορφιά αυτής της φράσης είναι ότι δεν κάνει το άλλο άτομο να αισθάνεται κατηγορούμενο. Αντίθετα, καλλιεργεί ένα περιβάλλον αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + ten =