αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι με τους οποίους οι συναισθηματικά δυνατοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν την αρνητικότητα

Τέσσερις τρόποι με τους οποίους οι συναισθηματικά δυνατοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν την αρνητικότητα

Οι άνθρωποι που είναι δυνατοί σε συναισθηματικό επίπεδο ξέρουν πώς να αντιμετωπίζουν τα αρνητικά συναισθήματα απίστευτα καλά, πράγμα που σημαίνει ότι καταφέρνουν πάντα να διατηρούν την ψυχραιμία τους και να φέρονται με αξιοπρέπεια, ανεξάρτητα από το πόσο απογοητευτικά είναι τα πράγματα.

Πώς το κάνουν όμως;

Εδώ είναι τα 4 πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι συναισθηματικά δυνατοί άνθρωποι σε κοινωνικές καταστάσεις.

1) Ποτέ δεν αφήνουν άλλους ανθρώπους να τους παρασύρουν

Αν κάποιος προσπαθήσει να τσακωθεί μαζί τους, απλώς αρνούνται… το δώρο της αρνητικότητας και δεν αφήνουν τον εαυτό του να παρασυρθεί σε μια έντονη διαμάχη. Συνεχίζουν τη μέρα τους σαν ένα ποτάμι που συνεχίζει να κυλά, χωρίς να ενοχλείται από μερικές σταγόνες βροχής.

Ένα τέτοιο άτομο εκτιμά τη συναισθηματική του ενέργεια σε τόσο μεγάλο βαθμό που δεν τη σπαταλά σε άσκοπους καυγάδες. Έχουν καλύτερα πράγματα να κάνουν από το να τσακωθούν με τον Γιώργο για το ποιος χάλασε τον εκτυπωτή στο γραφείο ή να αφήσουν την πικρή διάθεση της Έλενας να επηρεάσει τη μέρα τους.

2) Ποτέ δεν απορροφούν την αρνητική ενέργεια των άλλων

Μπορεί να είσαι ένα… συναισθηματικό σφουγγάρι. Κάθε φορά που το αφεντικό σου έχει μια κακή μέρα, έχεις και εσύ μια κακή μέρα. Κάθε φορά που κάποιος σου κάνει κριτική, αγχώνεσαι ή θυμώνεις και κρατάς αυτά τα συναισθήματα για ώρες.

Οι συναισθηματικά δυνατοί άνθρωποι δεν απορροφούν την αρνητική ενέργεια των άλλων.

Τα συναισθήματά τους είναι δική τους υπόθεση και δεν πιθανότατα δεν έχουν καμία σχέση με εμένα ως άνθρωπο.

3) Έχουν μια κακή ημέρα; Δεν ξεσπάνε… στους άλλους

Η ίδια στρατηγική ισχύει και αντίστροφα. Ναι, μπορεί να νιώσεις αρνητικά συναισθήματα, ακόμα κι αν είσαι συναισθηματικά ισχυρό άτομο. Και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Όπως λέει ο Rudá Iandé στο masterclass Free Your Mind, αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως «καλό» μπορεί μερικές φορές να στραφεί εναντίον μας, ενώ αυτό που θεωρούμε «κακό» μπορεί μερικές φορές να μας ωφελήσει πολύ.

Το ίδιο ισχύει και για τα συναισθήματα. Είναι εντάξει να νιώθεις θυμό. Είναι εντάξει να είσαι λυπημένος. Αυτό που δεν είναι εντάξει είναι να εκτονώνεις αυτά τα συναισθήματα σε… αθώους περαστικούς.

Κάποιος που είναι συναισθηματικά ασφαλής θα επεξεργαστεί τα αρνητικά συναισθήματά του με υγιείς τρόπους που δεν πληγώνουν άλλους ανθρώπους. Δεν θα χτυπήσουν τους φίλους ή τους συναδέλφους τους μόνο και μόνο επειδή κόλλησαν στην κίνηση σήμερα το πρωί.

4) Ποτέ δεν σνομπάρουν και δεν κουτσομπολεύουν

Επίσης, τέτοιοι άνθρωποι απλά δεν κοιτούν τις ζωές των άλλων για να κουτσομπολεύσουν. Ένα συναισθηματικά δυνατό άτομο αισθάνεται τόσο άνετο να είναι ο εαυτός του και να κάνει τη ζωή του, που μετά βίας έχει την ενέργεια να σνομπάρει ή να κουτσομπολεύει τους άλλους.

Αντίθετα, τους αρέσουν οι συζητήσεις για πράγματα που τους επιτρέπουν να δεθούν με τους άλλους σε βαθύ επίπεδο.

Δεν τους νοιάζει να κουτσομπολεύσουν για το κάθε ασήμαντο πράγμα. Προτιμούς να συζητήσουν για εκεινο το μεγάλο project στο οποίο συμμετέχει ο φίλος τους. ‘Η τα νέα δεδομένα στη δουλειά του.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =