αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τακτικές που θα εφαρμόσει ένα χειριστικό άτομο για να σου δείξει… ότι είναι καλός και να σε ελέγξει

Τέσσερις τακτικές που θα εφαρμόσει ένα χειριστικό άτομο για να σου δείξει… ότι είναι καλός και να σε ελέγξει

Πολλοί από εμάς έχουμε συναντήσει άτομα που, στην επιφάνεια, φαίνονται καλόκαρδοι και γνήσιοι, αλλά πίσω από την «βιτρίνα» έχουν κρυφές ατζέντες. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τα σημάδια της χειριστικής συμπεριφοράς, ακόμα κι αν αυτή είναι καλυμμένη πίσω από μια πρόσοψη καλοσύνης. Κατανοώντας αυτές τις συμπεριφορές, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και να διατηρήσετε αυθεντικές σχέσεις.

Εδώ είναι 4 τακτικές που θα εφαρμόσει ένα χειριστικό άτομο για να σου δείξει… ότι είναι καλός και να σε ελέγξει.

1. Υπερβολική κολακεία

Τα χειριστικά άτομα χρησιμοποιούν συχνά υπερβολική κολακεία για να κερδίσουν τους ανθρώπους. Αν και είναι φυσικό οι φίλοι και τα αγαπημένα πρόσωπα να κάνουν κομπλιμέντα ο ένας στον άλλον, ένας χειριστικό άτομο θα δώσει συχνά υπερβολικούς επαίνους, ειδικά όταν θέλει κάτι σε αντάλλαγμα.

2. Δημιουργία ενοχής

Αυτά τα άτομα έχουν την ικανότητα να σε κάνουν να νιώθεις ένοχος, ακόμα κι αν δεν έχεις κάνει τίποτα κακό. Μπορεί να υποδυθούν το θύμα ή να υπαινίσσονται διακριτικά ότι τους χρωστάτε χάρη, εξαιτίας όλων των «ευγενικών» πραγμάτων που έχουν κάνει για εσάς στο παρελθόν.

3. Απόκρυψη πληροφοριών

Οι χειριστικοί άνθρωποι μπορεί μερικές φορές να αποκρύπτουν πληροφορίες ή στοργή για να σε ελέγξουν. Μπορεί να παραλείψουν κρίσιμες λεπτομέρειες για να εξασφαλίσουν ότι τα πράγματα πάνε όπως θέλουν ή να χρησιμοποιήσουν τη στοργή ως εργαλείο, δίνοντάς την ή αφαιρώντας την, με βάση αυτό που θέλουν να επιτύχουν.

4. Κάνουν… τον χαζό

Μερικοί χειριστικοί τύποι προσποιούνται ότι… δεν καταλαβαίνουν μια κατάσταση για να αποφύγουν την ευθύνη. Ενεργώντας σαν να είναι μπερδεμένοι ή να μην έχουν συνειδητοποιήσει τον αντίκτυπο των πράξεών τους, μπορούν να ξεφύγουν από τις συνέπειες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εννέα μαθήματα από το βιβλίο «The 100 Rules of Business»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 3 =