αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις συμβουλές για να χτίσεις το personal brand σου στα social media (και όλες έχουν να κάνουν με το άτομο πίσω από το brand)

Τέσσερις συμβουλές για να χτίσεις το personal brand σου στα social media (και όλες έχουν να κάνουν με το άτομο πίσω από το brand)

Μια απλή αναζήτηση σχετικά με το personal branding να κάνετε και θα βρείτε άρθρα σχετικά με τα χρώματα, τα λογότυπα και την ταυτότητα του brand. Είναι όλα απαραίτητα, αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι το personal branding αφορά το άτομο πίσω από το brand. Οι άνθρωποι θα συνδεθούν μαζί σας και με το πώς τους κάνετε να νιώθουν, αντί για τα χρώματα ή το λογότυπό σας.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κινηθείς προς αυτή την κατεύθυνση.

1. Γίνε ηγέτης

Οι ηγέτες εμπνέουν και παρακινούν τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι. Βοηθούν τους followers τους, με το να είναι οι πρώτοι που βιώνουν οποιουσδήποτε κινδύνους υπάρχουν. Στη συνέχεια, επιστρέφουν και το μοιράζονται τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με τους ανθρώπους τους. Αυτό πρέπει να κάνει το περιεχόμενό σας.

Ο κόσμος κάνει scroll στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναζητώντας κάποιον να ακολουθήσει και να πάρει αξία. Γίνε λοιπόν ο ηγέτης που μπορούν να ακολουθήσουν.

2. Ξεπέρασε την αρνητικότητα

Ο κόσμος είναι γεμάτος αρνητικότητα- και υπάρχει αρκετή αρνητικότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τις τοπικές ειδήσεις μέχρι τους ανθρώπους που μισούν την δουλειά που πάνε κάθε πρωί. Μίσος, θυμός και τοξικότητα υπάρχουν παντού.

Η προσωπική σας επωνυμία θα πρέπει να ξεπεράσει την αρνητικότητα και να διαδώσει τη θετικότητα. Δεν μιλάμε για τοξική θετικότητα όπου θα φτιάχνετε περιεχόμενο που θα λέει ότι «όλα είναι καλά» και θα μοιράζεστε μόνο τις επιτυχίες σας. Αλλά βεβαιωθείτε ότι με το περιεχόμενο που μοιράζεστε, εστιάζετε στις λύσεις.

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε ένα πάρτι και είστε με ανθρώπους που είναι εξαιρετικά αρνητικοί όλη την ώρα. Πιθανότατα δεν θα μείνετε πολύ εκεί και θα βρείτε κάποια δικαιολογία για να φύγετε αμέσως. Τώρα φανταστείτε ότι βρίσκεστε στο ίδιο πάρτι και είστε με μια χαρούμενη ομάδα ανθρώπων που εστιάζουν στα καλά πράγματα στη ζωή. Και ανεξάρτητα από το τι έχουν να κάνουν, πάντα αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Μάλλον θα θες να είσαι σε αυτή την παρέα.

3. Να είσαι εσύ

Όταν βγαίνεις από την πόρτα… πουλάς αμέσως στους ανθρώπους για το ποιος είσαι, είτε σου αρέσει είτε όχι. Από τον τρόπο που φαίνονται τα μαλλιά σου, πώς περπατάς και τι φοράς, όλα μπορούν να συνδεθούν με το brand σου.

Οι άνθρωποι θέλουν έναν φυσικό ηγέτη που μπορεί πράγματι να είναι ο εαυτός του. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κόσμος έχει βαρεθεί τον ψεύτικο τρόπο ζωής και τις διαφημιστικές εκστρατείες. Το να είσαι ο εαυτός σου, πάντα θα έλκει τους ανθρώπους προς το brand σου γιατί θα αισθάνονται ότι μπορούν να είναι ο εαυτός τους μαζί σου.

4. Χτίσε σχέσεις

Οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν πότε κοιτάτε τα χρήματα και τη δημιουργία εσόδων. Και ακόμη πιο σημαντικό, οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν πότε δεν  νοιάζεστε για αυτούς και πότε ενδιαφέρεστε μόνο να κερδίσετε χρήματα.

Βάλε τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη. Έτσι, επικεντρωθείτε στο χτίσιμο σχέσεων με τους ανθρώπους. Και μετά, όταν λανσάρετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, θα έχετε μια πολύτιμη κοινότητα γύρω σας η οποία θα σας υποστηρίξει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέλεις να γίνεις αφεντικό του εαυτού σου; Εδώ είναι 7 projects που μπορείς να ξεκινήσεις | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =