αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να γίνεις αφεντικό του εαυτού σου; Εδώ είναι 7 projects που μπορείς να ξεκινήσεις | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Θέλεις να γίνεις αφεντικό του εαυτού σου; Εδώ είναι 7 projects που μπορείς να ξεκινήσεις | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Είδαμε την τάση να γιγαντώνεται και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια: Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν ένα δικό τους project. Ακόμα και από το δωμάτιο του σπιτιού τους. Άλλωστε, και μέσα στην πανδημία αποδείχτηκε ότι πολλές δουλειές μπορούν να γίνουν full remote με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Και μόνα εργαλεία, στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα laptop και μία σύνδεση στο ίντερνετ.

Πολλά από αυτά τα projects που ξεκινούν, δεν έχουν υπαλλήλους. Αλλά τα «τρέχει» μόνο ο ιδρυτής/ δημιουργός τους. Σε παλαιότερα άρθρα έχουμε μιλήσει για τους λεγόμενους Solopreneurs.

Αν έχετε ονειρευτεί να είστε ένα από τα πολλά πλέον άτομα που εργάζονται για τον εαυτό τους, τότε πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν αρκετές ιδέες για να ξεκινήσετε. Είτε ψάχνετε για μια online επιχείρηση που μπορείτε να ξεκινήσετε από το σπίτι σας, είτε μια άλλη ατομική επιχείρηση ή κάτι άλλο, υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές.

Στην παρακάτω λίστα του It’s Possible θα δεις 7 ιδέες για να γίνεις αφεντικό του εαυτού σου. Πρόκειται για projects που μπορούν να ξεκινήσουν ακόμα και με χαμηλό μπάτζετ. Και πιθανότατα θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε ότι έχετε ήδη αυτό που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε πολλές από αυτές τις ατομικές business δραστηριότητες.

1# Life/ Career Coach. Εάν έχετε εμπειρία σε ένα επαγγελματικό πεδίο ή σε κάποιο άλλο κομμάτι της ζωής γενικότερα, χρησιμοποιήστε την σωστά ως career ή life coach. Πολλοί από εμάς αναζητούμε καθοδήγηση στην καριέρα μας — και το να βρούμε κάποιον που έχει χρόνο για να μας καθοδηγήσει μπορεί να είναι δύσκολο. Οι coaches συνήθως δεν είναι φθηνοί, αλλά είναι σε θέση να προσφέρουν στους πελάτες τους την πρακτική εκπαίδευση και τις συμβουλές που χρειάζονται για να κάνουν σημαντικές κινήσεις στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή. Άλλωστε, όλοι χρειάζονται κάποιες αναζωογονητικές συμβουλές από κατά καιρούς. Για να ξεκινήσετε την πορεία σας στο life/career coaching και να έχετε επιπλέον εφόδια, μπορείτε να αναζητήσετε ένα πρόγραμμα πιστοποίησης και μετά να εφαρμόσετε τις δεξιότητές σας καθώς αποκτάτε νέους πελάτες.

2# Online μαθήματα. Μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα και να μεταδίδεις τις γνώσεις σου. Αν έχεις μια δεξιότητα, μια ξένη γλώσσα ή οποιεσδήποτε άλλες γνώσεις που μπορείς να διδάξεις σε άλλους, εδώ είναι η ευκαιρία σου. Υπάρχουν μάλιστα πολλές πλατφόρμες μέσα από τις οποίες μπορείς να πουλήσεις τα μαθήματα σου. Πρόσφατα κάναμε συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Ξέρα. Ο ίδιος έχει καταφέρει να έχει παθητικό εισόδημα από μόλις 1 online μάθημα το οποίο έχει δημιουργήσει. Και εξηγεί πως μπορείς να το κάνεις και εσύ.

3# Κάνε μεταφράσεις online. Είναι ένα ακόμα τρόπος για να βγάλεις έξτρα χρήματα, από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Αρκεί να ξέρεις ξένες γλώσσες. Πλέον υπάρχουν αρκετά websites μέσα από τα οποία μπορείς να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους που θέλουν μια τέτοια υπηρεσία. Δες μια σχετική λίστα που έχουμε φτιάξει εδώ.

4# Freelance δημιουργός περιεχομένου. Τα websites στην εποχή μας είναι αμέτρητα. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να φτιάχνει και το περιεχόμενο. Μπορείς λοιπόν να γίνεις ένας δημιουργός περιεχομένου. Να παρέχεις άρθρα για ένα ή περισσότερα sites. Ενώ υπάρχει επίσης η επιλογή να συνεργαστείς και με εταιρικά blogs. Κλείσε συμφωνίες για να πληρώνεσαι ανά μήνα ή «με το κομμάτι».

5# Πωλήσεις προϊόντων στο Amazon. Αν έχεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι ή αν μπορείς να βρεις αντικείμενα με μεταπολιτική αξία, ήρθε η ώρα να μπεις στον κόσμο του Amazon. Και να δεις αν μπορείς να πουλήσεις κάποια από αυτά, βγάζοντας κέρδος. Πρόκειται φυσικά για μια δραστηριότητα με απολύτως ευέλικτα ωράρια. Θα την κάνεις όταν έχεις κενό χρόνο. Επίσης μπορείς να κάνεις τις online πωλήσεις σου και σε άλλες πλατφόρμες.

6# Πούλα υπηρεσίες μέσα από το Fiverr. Και εδώ μπορείς να δουλέψεις από το laptop σου. Τέτοιου τύπου πλατφόρμες- marketplaces σου δίνουν μάλιστα την δυνατότητα να δραστηριοποιηθείς σε μια σειρά από πεδία και να παρέχεις τις υπηρεσίες που έχεις στο «οπλοστάσιο» σου. Αν θες να μάθεις περισσότερα, θυμήσου την συνέντευξη με τον Νώντα Καραβία, στην οποία εξηγεί πως να βγάλεις 438 ευρώ μέσα στον πρώτο μήνα από το Fiverr. Ο ίδιος το έκανε και παρέχει τις συμβουλές του.

7# Ξεκίνα το δικό σου blog/site. Δεν θα μπορούσαμε να το αφήσουμε εκτός. Κάπως έτσι ξεκίνησε και το It’s Possible. Βγήκε στον ιντερνετικό αέρα τον Σεπτέμβριο του 2016. Από το δωμάτιο ενός σπιτιού στην Καλλιθέα. Σήμερα διαβάζεται από 1,4+ εκατομμύρια αναγνώστες τον μήνα. Πόσο κόστισε η κατασκευή του site; Μόλις 450 ευρώ. Αν έχεις κάποιες βασικές τεχνικές γνώσεις, μπορείς να δημιουργήσεις ακόμα και μόνος σου το site/blog που θες και έτσι να γλυτώσεις το κόστος κατασκευής. Μόλις χτίσεις το κοινό σου, μπορείς να έχεις έσοδα. Πως; Σε αυτό το άρθρο είχαμε παραθέσει 5 βασικούς τρόπους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρώτησα το ChatGPT τι δουλειές μπορώ να κάνω για να βγάζω χρήματα ενώ παράλληλα ταξιδεύω. Και απάντησε

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 6 =