αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ δισεκατομμυριούχος Richard Branson λέει ότι τα χρήματα δεν ορίζουν την επιτυχία. Υποστηρίζει ότι κάτι άλλο είναι το «κλειδί»

Ο δισεκατομμυριούχος Richard Branson λέει ότι τα χρήματα δεν ορίζουν την επιτυχία. Υποστηρίζει ότι κάτι άλλο είναι το «κλειδί»

Ο Richard Branson δεν θέλει να ορίζεται από τα χρήματά του. Συγκεκριμένα, το βρίσκει «αρκετά προσβλητικό» όταν τον προσφωνούν ως «ο δισεκατομμυριούχος Richard Branson», αντί για συνιδρυτής της Virgin Group, λέει στο CNBC. Ο λόγος: Κανείς δεν πρέπει να βλέπει την περιουσία του ως το απόλυτο μέτρο επιτυχίας και είναι «πολύ λυπηρό» όταν η απόκτηση χρημάτων είναι το μοναδικό επίκεντρο της ζωής ενός ατόμου, λέει.

«Ίσως στην Αμερική, ο ‘δισεκατομμυριούχος’ είναι σημάδι επιτυχίας, αλλά αυτό με ενοχλεί», λέει. «Νομίζω ότι η φήμη σου είναι αυτό που δημιουργείς».

Στην περίπτωση του Branson, η φήμη του ορίζεται συχνά από τη Virgin Group, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων και χαρτοφυλακίου που εμπεριέχει επιχειρήσεις σε μια μεγάλη ποικιλία βιομηχανιών, από αεροπορικές εταιρείες και τηλεπικοινωνίες, έως διαστημικές πτήσεις.

Η εταιρεία είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την εκτιμώμενη καθαρή του περιουσία των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes — αλλά εκείνος αμφισβητεί την άποψη ότι την δημιούργησε για να βγάλει χρήματα.

«Η φήμη σας συνδέεται με το αν η ομάδα των ανθρώπων που εργάζονται μαζί σας είναι περήφανοι για αυτό που έχουν δημιουργήσει», λέει ο Branson. «Η πληρωμή των λογαριασμών στο τέλος του έτους είναι σημαντική, αλλά αυτό που κάνουν οι επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο σήμερα – και ο μόνος λόγος που πετυχαίνουν – είναι ότι κάνουν τη διαφορά στη ζωή των άλλων ανθρώπων. Και αυτό είναι το μόνο που έχει πραγματικά σημασία».

Κάθε φορά που ο Branson ξεκινά ένα νέο εγχείρημα – όπως τη Virgin Atlantic το 1984 και τη Virgin Mobile το 1999 – κάνει στον εαυτό του δύο ερωτήσεις, λέει:

-Αν το δημιουργήσω αυτό, μπορεί να είναι καλύτερο από αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι;
-Μπορεί να κάνει μια πραγματική διαφορά στον κόσμο;

Τις περισσότερες φορές, η οικονομική επιτυχία ακολούθησε, αλλά ο Brason είναι ανένδοτος ότι τα χρήματα δεν ήταν ποτέ η κύρια κινητήρια δύναμη του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + 13 =