αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις κακές συνήθειες που σε εμποδίζουν να φτάσεις στο 100% των δυνατοτήτων σου

Τέσσερις κακές συνήθειες που σε εμποδίζουν να φτάσεις στο 100% των δυνατοτήτων σου

Σκέψου ότι έχεις φτάσει εκεί που θες. Εχεις πετύχει τους μεγάλους στόχους σου. Ακούγεται ελκυστικό, έτσι δεν είναι;

Τώρα, τι θα γινόταν αν σας λέγαμε ότι το να το επιτύχετε αυτό αφορά λιγότερο την υιοθέτηση νέων συνηθειών και περισσότερο την αφαίρεση παλιών, περιοριστικών συμπεριφορών;

Το χρυσό εισιτήριο για να ξεκλειδώσετε την πλήρη δυναμική σας, είναι η αφαίρεση και όχι η προσθήκη.

Τι εννοούμε; Εδώ είναι λοιπόν 4 κακές συνήθειες που σε εμποδίζουν να φτάσεις στο 100% των δυνατοτήτων σου. Είναι αυτές που πρέπει να βγάλεις από την ζωή σου.

Συμπεριφορά 1: Αμφισβητείτε τον εαυτό σας

Ναι, όλοι έχουμε αυτές τις στιγμές αμφιβολίας. Είναι ανθρώπινο. Αλλά αν σκέφτεστε συνεχώς ότι δεν είστε αρκετά καλοί ή έχετε αμφηβολία για κάθε κίνηση, ήρθε η ώρα για έναν έλεγχο πραγματικότητας.

Η αμφιβολία για τον εαυτό σας είναι σαν ένα σύννεφο που αιωρείται από πάνω σας, βρέχει στην διαδρομή σας και εμποδίζει τον ήλιο.

Κανείς δεν ξέρει τα πάντα ή δεν τα παίρνει σωστές αποφάσεις σωστά όλη την ώρα. Όλοι κάνουμε λάθη. Και είναι ένας από τους μεγαλύτερους δασκάλους μας. Δεν είναι σημάδι ότι αποτυγχάνετε, αλλά απόδειξη ότι προσπαθείτε, αναπτύσσεστε και μαθαίνετε.

Καλό σημείο εκκίνησης; Πιάστε αυτές τις αμφιβολίες όταν εισχωρήσουν κρυφά. Αντικαταστήστε τις με θετικές επιβεβαιώσεις και αποδείξεις για τις προηγούμενες νίκες σας, όσο μικρές και αν φαίνονται.

Θυμηθείτε, κάθε βήμα προς τα εμπρός είναι μια νίκη και κάθε λάθος είναι απλώς ένα σκαλοπάτι για την επόμενη νίκη σας.

Συμπεριφορά 2: Φοβάσαι να πάρεις ρίσκα

Το να παίρνεις ρίσκα είναι σαν να γυμνάζεις έναν μυ. Όσο περισσότερο το κάνεις, τόσο πιο δυνατός γίνεσαι. Και μερικές φορές, η μαγεία συμβαίνει όταν βουτάς στο άγνωστο, ακόμα κι όταν είναι τρομακτικό.

Το να παίρνεις ρίσκα μπορεί να είναι τρομακτικό. Κι αν αποτύχεις; Αλλά εδώ υπάρχει μια άλλη ερώτηση – τι γίνεται αν πετύχετε;  Κάθε επιτυχημένος άνθρωπος που γνωρίζετε, έχει πάρει ρίσκα. Έχουν αντιμετωπίσει αυτές τις τρομακτικές στιγμές και πήδηξαν ούτως ή άλλως. Γιατί η αλήθεια είναι ότι εκεί έρχεται η ανάπτυξη.

Έτσι, εάν μένετε πάντα… στο ασφαλές και οικείο, ίσως είναι καιρός να κάνετε το παραπάνω βήμα. Δεν χρειάζεται να είναι ένα τεράστιο άλμα. Ακόμα και ένα μικρό βήμα έξω από τη ζώνη άνεσής σας μπορεί να οδηγήσει σε κάτι απίστευτο.

Θυμηθείτε, είναι εντάξει να νιώθετε τον φόβο. Ολοι το νιώθουμε. Αλλά μην το αφήσετε να σας κρατήσει κολλημένους. Νιώσε τον φόβο και κάν’ το όπως και ναχει. Κάθε ρίσκο που παίρνετε είναι ένα σκαλοπάτι που σας οδηγεί πιο κοντά στο 100% των δυνατοτήτων σας.

Συμπεριφορά 3: Αποφεύγετε τα προβλήματα

Όλοι έχουμε προβλήματα. Αυτή είναι η ζωή. Αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να έχουμε προβλήματα και να τα αφήνουμε να μας οδηγούν. Είναι μια εύκολη παγίδα για να πέσεις, μια παγίδα όπου πνίγεσαι, αλλά προσποιείσαι ότι είσαι μια χαρά. Ζωγραφίζεις… ένα χαμόγελο, βάζεις μια μάσκα, αλλά μέσα σου; Είναι μια καταιγίδα.

Το να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας κατά μέτωπο είναι τρομακτικό. Είναι άβολο. Είναι όμως και λυτρωτικό. Είναι σαν να παίρνεις μια βαθιά ανάσα μετά από πολύ καιρό κάτω από το νερό. Είναι ελευθερία.

Εκεί βρίσκεται η αληθινή ανάπτυξη – στα άβολα μέρη όπου αντιμετωπίζουμε τους φόβου μας και αναδυόμαστε όχι απλώς αλώβητοι, αλλά αναγεννημένοι, πιο δυνατοί και έτοιμοι για ό,τι ακολουθήσει.

Συμπεριφορά 4: Είσαι μόνιμα απασχολημένος

Ίσως πιστεύεις ότι το να είσαι απασχολημένος ισοδυναμεί με το να είσαι παραγωγικός, επιτυχημένος ή σημαντικός. Γεμίζουμε κάθε στιγμή, κάθε σιωπή, κάθε κενό με «δουλειά».

Αλλά το να είσαι διαρκώς απασχολημένος μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένας… σιωπηλός δολοφόνος των δυνατοτήτων σου.

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να είσαι παραγωγικός και στο να είσαι απασχολημένος απλά για να… είσαι απασχολημένος. Το ένα οδηγεί στην ανάπτυξη και την ολοκλήρωση, το άλλο σε εξάντληση και έναν κύκλο κενού που ρουφά την ενέργεια σου.

Ακόμα και οι στιγμές όπου δεν κάνεις «τίποτα» μπορεί να είναι παραγωγικές. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Steve Jobs και ο Albert Einstein εφάρμοζαν το κόνσεπτ του «νεκρού χρόνου». Και αύξαναν τη δημιουργικότητα τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − ten =