αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις απλές στρατηγικές που εφαρμόζουν οι πετυχημένοι άνθρωποι για να αντέχουν στην πίεση

Τέσσερις απλές στρατηγικές που εφαρμόζουν οι πετυχημένοι άνθρωποι για να αντέχουν στην πίεση

Το να διατηρούμε την ηρεμία και τo καθαρό μυαλό σε καταστάσεις υψηλής πίεσης είναι μια χρήσιμη ικανότητα. Και δεν είναι πάντα τόσο εύκολο, ειδικά όταν αυξάνεται το διακύβευμα. Είτε κάνουμε μια παρουσίαση, ερμηνεύουμε ένα μουσικό κομμάτι, είτε παίζουμε σε ένα άθλημα ή συμμετέχουμε σε μια συνέντευξη για δουλειά, υπάρχουν στρατηγικές που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να μας βοηθήσουν να παίξουμε σε υψηλότερο επίπεδο.

Εδώ είναι 4 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να σας βοηθήσουν να αποδώσετε υπό πίεση:

1. Εστιάστε περισσότερο σε αυτά που μπορείτε να ελέγξετε, όχι σε αυτά που δεν μπορείτε

Η εστίαση σε αυτά που μπορείτε να ελέγξετε και όχι σε αυτά που δεν μπορείτε είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να φτάσετε σε μια καλή απόδοση. Ας φανταστούμε ότι έχουμε δύο κύκλους: Τον κύκλο ανησυχίας (πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε) και τον κύκλο επιρροής (επιλογές που μπορείτε να κάνετε για να επηρεάσετε το περιβάλλον σας). Εάν ξοδεύουμε πολύ χρόνο εστιάζοντας σε αυτά που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, μπορεί να μας οδηγήσει είτε να πέσουμε σε αρνητική νοοτροπία είτε να χάσουμε την εικόνα της προόδου μας.

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με την ανάλυση π.χ. του τι κάνει ο ανταγωνισμός – μερικές φορές αυτό πρέπει ξεκάθαρα να γίνει, ειδικά στον επιχειρηματικό κόσμο και τον αθλητισμό. Ωστόσο, η υπερβολική εστίαση στον αντίπαλο μπορεί να είναι αρνητική μακροπρόθεσμα. Εάν ξεκινάτε κάποιο επιχειρηματικό εγχείρημα, ρίξτε μια ματιά στο τι κάνουν οι ανταγωνιστές, αλλά στη συνέχεια παίξτε με τις δικές σας δυνάμεις. Μην αντιγράφετε απλώς ή παρασύρεστε σε αυτό που κάνουν οι άλλοι.

Είστε μοναδικοί, γιορτάστε το και δημιουργήστε κάτι για το οποίο είστε περήφανοι. Εάν είστε μουσικός, θυμηθείτε τη φράση «Κλέψε σαν… καλλιτέχνης». Ακούστε και παίξτε τα τραγούδια του αγαπημένου σας συγκροτήματος και, στη συνέχεια, πάρτε όλες τις επιρροές και γράψτε φρέσκο, νέο πρωτότυπο υλικό.

2. Χρησιμοποιήστε μια «άγκυρα»

Χρήση μιας λέξης ή εικόνας. Αυτή μπορεί να είναι μια εξαιρετική τεχνική, χρήσιμη όταν αρχίζουμε να σκεφτόμαστε υπερβολικά κατά τη διάρκεια μιας εργασίας. Αυτή μπορεί να είναι μια πραγματικά χρήσιμη στρατηγική που θα μας βοηθήσει να κρατάμε το μυαλό μας στη συγκεντρωμένο στην στιγμή και χωρίς άγχος.

Τώρα, αν το εφαρμόσουμε με μια εικόνα, αυτό μπορεί να γίνει πολύ αποτελεσματικό. Μια ομάδα παικτών μπάσκετ έκανε ένα πείραμα στο οποίο χρησιμοποίησε την αναλογία: «Πυροβόλησε σαν να προσπαθείς να βάλεις ένα μπισκότο σε ένα βάζο μπισκότων σε ένα ψηλό ράφι». Στο ίδιο πείραμα, σε ένα άλλο σύνολο παικτών δόθηκε μια τακτική οκτώ βημάτων για το τι πρέπει να κάνουν. Η ομάδα που έλαβε την απλή αναλογική ξεπέρασε την άλλη ομάδα όταν η πίεση αυξήθηκε.

3. Βήμα πίσω

Όταν αισθάνεστε υπερβολική πίεση, κάντε ένα βήμα πίσω και επιβραδύνετε. Αυτό το μικρό βήμα μπορεί να σας δώσει τη σαφήνεια που χρειάζεστε για να βρείτε την καλύτερη προσέγγιση στην κατάσταση. Εάν βιαστείτε να μπείτε στο έργο για να το ολοκληρώσετε γρήγορα, μπορεί να καταλήξετε να κάνετε ένα λάθος ή να χάσετε μια ευκολότερη λύση για την κατάσταση. Κάνοντας ένα βήμα πίσω, μπορείτε να διαμορφώσετε ένα ισχυρό σχέδιο για να ξεπεράσετε αυτήν την κατάσταση υψηλής πίεσης.

Αυτή η στιγμή μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζετε.

4. Απευθυνθείτε για βοήθεια

Ορισμένες καταστάσεις υψηλής πίεσης απαιτούν λίγη βοήθεια. Μιλήστε με κάποιον για την πίεση που νιώθετε και μπορεί να είναι αρκετό για να βελτιώσετε την προοπτική σας. Κάποιος που έχει βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση μπορεί να έχει συμβουλές για να σας βοηθήσει να το αντιμετωπίσετε. Εάν είναι δυνατόν, εξετάστε το ενδεχόμενο να αναθέσετε ορισμένες από τις εργασίες σας σε άλλα μέλη της ομάδας, ώστε να μην είστε τόσο υπερφορτωμένοι. Ακόμη και μια μικρή βοήθεια μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην πορεία σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =