αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις «αθώες» κινήσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι αναξιόπιστο άτομο

Τέσσερις «αθώες» κινήσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι αναξιόπιστο άτομο

Είχατε ποτέ μια συνομιλία με κάποιον/α, όπου αισθανθήκατε ότι το άλλο άτομο απλώς δεν σας εμπιστευόταν, παρόλο που ήσασταν απόλυτα ειλικρινής;

Θα μπορούσε να οφείλεται στα σήματα που στέλνει η γλώσσα του σώματός σας!

Και είναι καλό να αποφύγεις τα λάθη, για να μην δημιουργήσεις λάθος εντυπώσεις. Εδώ είναι 4 «αθώες» κινήσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι αναξιόπιστο άτομο.

1. Σταυρωμένα χέρια

Εδώ είναι το πρώτο λάθος – σταυρώνετε τα χέρια σας.

Μπορεί να φαίνεται σαν μια άνετη θέση ή ίσως κάνει ψύχρα και προσπαθείτε να ζεσταθείτε. Ωστόσο, αυτή η φαινομενικά ακίνδυνη χειρονομία μπορεί να ερμηνευτεί ως αμυντική.

Όταν σταυρώνονται τα χέρια μας, μπορεί να φαίνεται σαν να χτίζουμε ένα φυσικό εμπόδιο, να μπλοκάρουμε τους άλλους ή να προστατεύουμε τον εαυτό μας.

Αυτό μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι δεν είμαστε ανοιχτοί σε αυτά που λένε οι άλλοι- και αυτό σίγουρα δεν είναι ένα σημάδι ενίσχυσης της εμπιστοσύνης!

2. Έλλειψη οπτικής επαφής

Το επόμενο στη λίστα μας είναι η αποφυγή της οπτικής επαφής.

Δεν πρέπει να κρατάτε το βλέμμα σας… καρφωμένο πάνω στον άλλο/η, αλλά η συνεπής οπτική επαφή είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης.

Όταν τα μάτια σου είναι αλλού, πέρα από το άτομο με το οποίο μιλάς, μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι είτε είσαι αδιάφορος είτε, χειρότερα, κρύβεις κάτι.

Η οπτική επαφή δείχνει ότι συμμετέχετε στη συζήτηση και ότι εκτιμάτε αυτό που λέει ο άλλος. Δημιουργεί εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και σεβασμό.

Φυσικά, υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της διατήρησης καλής οπτικής επαφής και του επίμονου κοιτάγματος – δεν θέλουμε να κάνουμε το άλλο άτομο να νιώθει άβολα.

Το κόλπο είναι να διατηρείτε φυσική επαφή με τα μάτια, όπως θα κάνατε όταν συνομιλείτε με έναν καλό φίλο.

3. Αγγίζεις το πρόσωπό σου

Αγγίζετε το πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας; Αυτό μπορεί να φαίνεται ακίνδυνο ή ακόμα και συνήθεια για κάποιους, αλλά ξέρατε ότι μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε αναξιόπιστοι;

Σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι τείνουν να αγγίζουν το πρόσωπό τους όταν αισθάνονται άβολα ή ανήσυχοι. Είναι μια αυτοκαταπραϋντική συμπεριφορά στην οποία καταφεύγουμε συχνά όταν είμαστε υπό πίεση. Ωστόσο, σε μια συνομιλία, μπορεί να ερμηνευτεί ως σημάδι νευρικότητας ή ότι κρύβετε κάτι.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα βρείτε το χέρι σας να παρασύρεται προς το πρόσωπό σας, προσπαθήστε να αντισταθείτε στην παρόρμηση.

4. Κοιτάς το ρολόι ή το τηλέφωνό σου

Το βλέπουμε συχνά. Ίσως το κάνουμε και εμείς κάποιες φορές…

Αυτή η φαινομενικά μικρή ενέργεια δείχνει ότι κάποιος μάλλον δεν ενδιαφέρεται για μια συζήτηση στην οποία συμμετέχει.

Ο έλεγχος του ρολογιού ή του τηλεφώνου σας κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας μπορεί να στείλει ένα μήνυμα ότι δεν ασχολείστε πλήρως ή δεν σας ενδιαφέρει αυτό που λέει ο άλλος, και φυσικά δεν δημιουργεί βαθιά σύνδεση και κλίμα εμπιστοσύνης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε tips για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου Χ10 μέσα στους επόμενους 3 μήνες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 18 =