αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα tips για να ψάξεις για άλλη δουλειά χωρίς να σε καταλάβει το αφεντικό σου

Τέσσερα tips για να ψάξεις για άλλη δουλειά χωρίς να σε καταλάβει το αφεντικό σου

Σήμερα, οι περισσότεροι εργαζόμενοι αναζητούν μια νέα δουλειά πριν αφήσουν την προηγούμενη. Η αναζήτηση εργασίας ενώ εξακολουθείτε να δουλεύετε είναι συχνά η καλύτερη λύση για πολλούς λόγους. Μπορείτε να συνεχίσετε να κερδίζετε χρήματα, να ενισχύετε τις δεξιότητές σας και να χτίζετε το βιογραφικό σας, χωρίς να βιάζεστε να βρείτε μια νέα δουλειά για να πληρώσετε τους λογαριασμούς.

Εξάλλου, οι υπεύθυνοι προσλήψεων εκτιμούν ότι η διαδικασία υποβολής αίτησης και πρόσληψης, μπορεί να διαρκέσει… έως έξι μήνες για να ολοκληρωθεί. Είναι καλό λοιπόν να δώσετε στον εαυτό σας χρόνο για να βρει την ιδανική νέα θέση, χωρίς να ανησυχείτε για το πως θα επιβιώσετε οικονομικά.

Αλλά πως θα διασφαλίσετε ότι ο τρέχων εργοδότης σας (και οι συνάδελφοί σας) δεν θα ανακαλύψουν ότι ετοιμάζεστε για την «μεγάλη έξοδο»; Είναι προφανές πως αν σας ανακαλύψουν πριν κλείσετε την επόμενη δουλειά, είναι πιθανό να βρεθείτε… άνεργος.

Εδώ είναι λοιπόν 4 tips για να ψάξεις για άλλη δουλειά χωρίς να σε καταλάβει το αφεντικό σου.

Ψάξε για δουλειά μόνο όταν είσαι στο σπίτι

Εάν θέλετε να κρατήσετε μυστική την αναζήτηση εργασίας που κάνετε, είναι ζωτικής σημασίας να μην αναζητάτε θέσεις εργασίας ενώ βρίσκεστε στο γραφείο. Αν και μπορεί να φαίνεται προφανές, θα εκπλαγείτε αν μάθετε πόσοι άνθρωποι πιάνονται στα πράσα να αναζητούν μια νέα δουλειά ενώ είναι στο γραφείο. Και ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε τον προσωπικό σας φορητό υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας, αυξάνετε τις πιθανότητες να μάθει κάποιος για την αναζήτησή σας εάν το κάνετε κατά τις ώρες εργασίας.

Αντίθετα, είναι καλύτερο να περιμένετε μέχρι να φτάσετε στο σπίτι και να αφιερώσετε λίγο χρόνο το απόγευμα στην αναζήτηση ευκαιριών. Αυτό θα διασφαλίσει επίσης ότι δεν θα κάνετε βιαστικά την αίτησή σας και δεν θα κάνετε λάθη. Αυξάνοντας τις πιθανότητές σας να εξασφαλίσετε μια συνέντευξη.

Προγραμμάτισε συνεντεύξεις εκτός των ωρών εργασίας

Ένα από τα πιο δύσκολα σημεία για την απόκτηση μιας νέας δουλειάς ενώ ήδη δουλεύετε κάπου, είναι η διαδικασία συνέντευξης. Σε τελική ανάλυση, πολλοί πιθανοί εργοδότες θα θέλουν να συναντηθούν μαζί σας κατά τις τυπικές ώρες εργασίας από τις 9 έως τις 5. Επομένως, εάν δεν είστε αρκετά τυχεροί να σας προτείνουν μια συνέντευξη εκτός των ωρών εργασίας, πρέπει να είστε έξυπνοι.

Μια λύση είναι να βάλετε μια συνέντευξη κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σας διαλείμματος. Ή μπορεί να είστε σε θέση να πάτε κατευθείαν από την υπάρχουσα δουλειά σας στη συνέντευξη στο τέλος της ημέρας. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να πάρετε μια μέρα άδεια ή ακόμα και μισή μέρα, για να πατε σε μια συνέντευξη. Το κλειδί εδώ είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν δημιουργείτε υποψίες και ότι δεν αφήνετε να σας ξεφύγει ο λόγος που παίρνετε την άδεια εάν σας ζητηθεί από έναν συνάδελφο.

Μην το πεις σε κανένα συνάδελφο (ακόμα και στους έμπιστους)

Μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό να πείτε στους συναδέλφους σας ότι ψάχνετε για δουλειά, ιδιαίτερα σε αυτούς που είστε πιο κοντά. Ωστόσο, είναι καλύτερο να το κρατήσετε μυστικό μέχρι να έχετε ένα… νέο συμβόλαιο στο χέρι και να είστε έτοιμοι να κάνετε την επίσημη ενημέρωση σας.

Αυτό συμβαίνει επειδή ακόμη και οι πιο στενοί σας φίλοι στη δουλειά θα μπορούσαν κατά λάθος να μοιραστούν το μυστικό σας. Ή μπορεί να το αναφέρουν αφελώς σε έναν άλλο συνάδελφο, ο οποίος θα μπορούσε με τη σειρά του να πει σε λάθος άτομα.

Επομένως, ανεξάρτητα από το πόσο πιστεύετε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε κάποιον, κρατήστε τις λεπτομέρειες της αναζήτησης εργασίας για τον εαυτό σας μέχρι να εξασφαλίσετε μια νέα θέση και να είστε έτοιμοι να ενημερώσετε τον διευθυντή σας.

Σε ποιες online πλατφόρμες ψάχνεις;

Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες αναζήτησης εργασίας εκεί έξω που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σας βοηθήσουν να βρείτε δουλειά, αλλά αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι συνάδελφοί σας και ο εργοδότης σας δεν θα το μάθουν, πρέπει να κάνετε την διαδικασία… ιδιωτικά.

Για παράδειγμα, μην ξεκινήσετε να κάνετε posts στο LinkedIn ή σε Facebook Groups, σχετικά με την αναζήτηση εργασίας. Γιατί έτσι είναι πολύ πιθανό να φτάσει στα μάτια του εργοδότη ή των συναδέλφων σου πολύ γρήγορα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =