αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΥπάρχει «μυστικό επιτυχίας» όταν ψάχνεις δουλειά; «Να μην σας νοιάζει και πολύ» λέει μια career coach

Υπάρχει «μυστικό επιτυχίας» όταν ψάχνεις δουλειά; «Να μην σας νοιάζει και πολύ» λέει μια career coach

Ναι, η αναζήτηση εργασίας είναι συνήθως μια αγχωτική διαδικασία. Πολλά βιογραφικά, αρκετές απορρίψεις, συζητήσεις με φιλικούς ή λιγότερο φιλικούς managers/ εργοδότες.

Αν και η απόρριψη είναι αναπόφευκτη στην αναζήτηση εργασίας, είναι δύσκολο να μην αισθάνεστε ηττημένοι ή απελπισμένοι όταν συμβαίνει. Να το εκλάβετε δηλαδή ως σημάδι προσωπικής ανεπάρκειας.

Ο φόβος της απόρριψης και της αποτυχίας είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που εμποδίζει τους ανθρώπους να βρουν τη δουλειά των ονείρων τους, λέει στο CNBC η career coach, Emily Liou.

Το μυστικό για να νικήσεις αυτόν τον φόβο, σύμφωνα με τη Liou, είναι να αλλάξεις νοοτροπία. «Μην σε νοιάζει τόσο πολύ!», λέει η ίδια. «Ως άτομο που αναζητά εργασία, η καλύτερη κατάσταση από την οποία θα κερδίσετε στην αναζήτησή σας είναι μια κατάσταση… αποστασιοποίησης: Υπενθυμίζοντας στον εαυτό σας ότι μια απόρριψη δεν είναι προσωπική και θα βρείτε μια εξαιρετική δουλειά ή κάτι ακόμα καλύτερο στη συνέχεια» τονίζει.

Όταν αφήνετε τον φόβο να υπερισχύσει της εμπιστοσύνης στην αναζήτηση εργασίας, κινδυνεύετε να φανείτε «απελπισμένοι», προειδοποιεί ο Liou. «Αυτό είναι αρνητικό για κάθε διευθυντή προσλήψεων».

«Είναι ένας φαύλος κύκλος, γιατί όσο λιγότερη αυτοπεποίθηση νιώθετε, τόσο περισσότερη αμφιβολία για τον εαυτό σας βγάζετε και καταλλήγετε να χαμηλώσετε τα στάνταρ σας στην αναζήτηση εργασίας ή να σταματήσετε εντελώς», προειδοποιεί η Liou. «Θα μπορούσατε να είστε ο πιο κατάλληλος και καλύτερος υποψήφιος και να μην πάρετε τη δουλειά, για λόγους που είναι πέρα ​​από τον έλεγχό σας», τονίζει.

Η Liou ενθαρρύνει όποιον αισθάνεται αποθαρρυμένος στην αναζήτηση εργασίας που κάνει, να γράψει μια λίστα με τα επιτεύγματα και τους λόγους για τους οποίους θα τον έκαναν μια καταπληκτική πρόσληψη, την οποία αποκαλεί «λίστα επιτευγμάτων». Η λίστα μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε, από συγκεκριμένα projects για τα οποία έχετε εργαστεί και για τα οποία είστε περήφανοι μέχρι χαρακτηριστικά χαρακτήρα, όπως η επινοητικότητα ή η δημιουργικότητα. Η σύνταξη μιας λίστας δεν είναι απλώς μια άσκηση οικοδόμησης αυτοπεποίθησης – μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποδώσετε καλύτερα σε μια συνέντευξη για δουλειά, βοηθώντας σας να θυμηθείτε παλαιότερα επιτεύγματα που μπορείτε να αναφέρετε στη συζήτηση ή να χαλαρώσει τα νεύρα σας και να σας βοηθήσει να νιώσετε ως ένα άτομο με περισσότερη αυτοπεποίθηση πριν από τη συνάντηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + eleven =