αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα ψυχολογικά τρικ για να αποβάλεις την πίεση από τον εαυτό σου

Τέσσερα ψυχολογικά τρικ για να αποβάλεις την πίεση από τον εαυτό σου

Ζούμε σε μία απρόβλεπτη και αγχωτική εποχή. Συμβαίνουν τόσα πολλά στον κόσμο. Ενώ ταυτόχρονα ο κάθε ένας από εμάς έχει τα δικά του ανοιχτά ζητήματα.

Την ίδια στιγμή, πολλοί άνθρωποι παλεύουν με την τελειομανία και ασκούν πίεση στον εαυτό τους για να αποδώσει στο κορυφαίο επίπεδο.

Αυτός είναι ένας τρόπος… για να ‘καείτε’. Και αν ‘καείτε’, δεν θα αποδώσετε ούτε σε μέτριο επίπεδο μέχρι να έχετε την ευκαιρία να ξεκουραστείτε και να κάνετε reset.

Είναι σημαντικό να κάνεις μια διαχείριση δυνάμεων και άγχους μέσα σε αυτό τον «μαραθώνιο». Εδώ είναι λοιπόν 4 ψυχολογικά τρικ για να αποβάλεις την πίεση από τον εαυτό σου.

1. Άσε στην άκρη την τελειομανία. Μια φράση λέει ότι ότι ένα τέλειο project δεν τελειώνει ποτέ. Ό,τι κι αν κάνετε, πάντα θα βρείτε… περισσότερα που θα μπορούσαν να γίνουν. Άσε στην άκρη την τελειομανία. Ομολογουμένως, αξίζει να αφιερώσετε τον κατάλληλο χρόνο σε αυτό που κάνετε. Αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε να σταματήσετε και να πείτε ότι ένα project είναι ολοκληρωμένο. Θυμήσου και το άρθρο: Οι 3 τύποι των τελειομανών. Μήπως είσαι σε κάποιον από αυτούς;

2. Κάνε ένα διάλειμμα. Όλοι χρειάζονται ένα διάλειμμα. Για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Αλλά δες και κάτι ακόμα: Όπως γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, πολλοί πιστεύουν ότι τα διαλείμματα σε κάνουν λιγότερο παραγωγικό. Αφού «ξεκλέβουν» χρόνο από την δουλειά που κάνεις μέσα στην ημέρα. Κι όμως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Eρευνες δείχνουν ότι τα διαλείμματα σε κάνουν πιο παραγωγικό. Η ξεκούραση είναι σημαντική, σε βοηθά να «καθαρίζεις» το μυαλό σου και στην συνέχεια να έχεις περισσότερη ενέργεια και δημιουργικότητα όταν επιστρέφεις στην δουλειά.

3. Εστίασε στην θετική σκέψη. Η πίεση συνήθως δεν προσφέρεται για θετική σκέψη. Συνήθως, εστιάζουμε σε όλα τα πράγματα που δεν κάνουμε σωστά ή αρκετά γρήγορα. Απαιτούμε περισσότερα από τον εαυτό μας. Συνέχισε, προσπάθησε σκληρότερα, δούλεψε πιο γρήγορα, ολοκλήρωσε την δουλειά. Σκέψεις σαν αυτές μάλλον γυρνάνε στο μυαλό σου.

Η επαναδιατύπωση αυτών των σκέψεων μπορεί να μειώσει σημαντικά το άγχος σας και την πίεση που ασκείτε στον εαυτό σας να εκτελέσει. Αντί για αρνητικές σκέψεις, δοκιμάστε λέξεις πιο θετικές.

«Είμαι περισσότερο από ικανός να το κάνω αυτό».

«Τα πάω υπέροχα σε αυτό το έργο!»

«Η σταθερή, συνεπής δουλειά θα με φέρει στην επιτυχία».

4. Αποδέξου ότι είσαι άνθρωπος με θετικά και αρνητικά. Πολλές φορές κάνουμε σκληρή κριτική στον εαυτό μας. Κάτι που μας δημιουργεί επιπλέον άγχος. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας. Γιορτάστε για τα δυνατά σας σημεία και αποδεχτείτε τα ελαττώματά σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αφήσετε αυτό το άγχος στην άκρη και να αφήσετε αυτή την πίεση να εκτονωθεί. Θα είναι ΟΚ. Ο κόσμος δεν θα καταρρεύσει αν δεν είστε απόλυτα έτοιμοι κάθε λεπτό της ημέρας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 4 =