αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι με δημιουργικό μυαλό και παράγουν συνεχώς νέες ιδέες

Τέσσερα χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι με δημιουργικό μυαλό και παράγουν συνεχώς νέες ιδέες

Μπορεί να περνάτε από περιόδους που φοβάστε ότι σας εγκατέλειψε η δημιουργικότητά σας. Αλλά η σπίθα μπορεί και επιστρέψει. Το βλέπουμε άλλωστε εκεί έξω: Υπάρχουν δημιουργικά μυαλά, που φαίνεται να παράγουν την μία ιδέα μετά την άλλη. Έχουν μία συνεχή ροή δημιουργικότητας.

Αλλά πως τα καταφέρνουν και πως θα ξέρεις αν είσαι ένας από αυτούς;

Εδώ είναι 4 σημάδια ότι είστε δημιουργικός, με ατελείωτες ιδέες και πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανάψετε την σπίθα σας.

1) Βρίσκεις παντού έμπνευση

Ως δημιουργικό μυαλό, βρίσκεις έμπνευση οπουδήποτε και παντού. Μπορεί να είσαι βαθιά επηρεασμένος από μια ταινία, να τη σκέφτεσαι για μέρες. Παίρνετε μια ιδέα από ένα βιβλίο που διαβάσατε και τη συνδέετε με μια άλλη ιδέα που διαβάσατε ή ακούσατε αλλού.

Έχετε μια συζήτηση που σας κάνει να σκεφτείτε άλλες συζητήσεις και σας εμπνέει να αλλάξετε γνώμη ή να προσαρμόσετε τη σκέψη σας.

Μπορεί να βρεθείτε εξίσου συγκινημένοι από την ομορφιά ενός φυσικού κόσμου, ένα καλοσχεδιασμένο κτίριο ή ένα αριστοτεχνικό μουσικό κομμάτι.

Βρίσκεις ομορφιά και φώτιση σε περίεργα μέρη. Βλέπεις πράγματα που μπορεί να μην είναι αμέσως προφανή. Το μυαλό σας είναι ανοιχτό και έτοιμο να βρει έμπνευση οπουδήποτε και οι πηγές της έμπνευσής σας είναι ποικίλες.

2) Η έμπνευση μπορεί να σας χτυπήσει την πόρτα ανά πάσα στιγμή

Εάν είστε σε έναν τυπικά δημιουργικό τομέα, η έμπνευση δεν σας έρχεται μόνο όταν κάθεστε να γράψετε ή να σχεδιάσετε ή να φτιάξετε κάτι.

Θα μπορούσε να σας χτυπήσει την πόρτα όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, οδηγείτε σε έναν αυτοκινητόδρομο ή έχετε μια συνομιλία με έναν φίλο ή παιδί ή άλλο άτομο.

Οι ιδέες μπορούν να σας έρθουν ανά πάσα στιγμή και μπορούν εξίσου εύκολα να φύγουν από τη σκηνή αν δεν έχετε τρόπο να τις καταγράψετε.

Εάν έχετε το τηλέφωνό σας μαζί σας, δοκιμάστε να αφιερώσετε ένα λεπτό για να σημειώσετε την ιδέα σας στην εφαρμογή σημειώσεων. Θα μπορούσατε να κάνετε το ίδιο εύκολα σε ένα σημειωματάριο αφιερωμένο σε ιδέες.

Μια ροή ιδεών που μπορεί να σου έρθει οποτεδήποτε και οπουδήποτε- είναι ένα πολύτιμο πράγμα που δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

3) Ξεκινάς περισσότερες ιδέες και projets, από αυτά που τελειώνεις

Ο τεράστιος αριθμός ιδεών και έργων που ξεκινάτε κατά καιρούς, έχει ίσως ως αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσετε κάθε έργο που ξεκινάτε.

Αυτό είναι εντάξει.

Δεν χρειάζεται να ολοκληρώσετε κάθε πράγμα που ξεκινάτε και είναι καλό να εξερευνήσετε τα ενδιαφέροντά σας και να ξέρετε πότε να τα παρατήσετε εάν κάτι δεν αξίζει.

4) Είστε περίεργοι για τον κόσμο και κάνετε ερωτήσεις

Η περιέργεια είναι ένα σημάδι δημιουργικότητας. Είναι αυτό που σας ωθεί να εξερευνήσετε, να πειραματιστείτε, να ρωτήσετε, να αναζητήσετε απαντήσεις και να ανακαλύψετε νέες πληροφορίες.

Πώς ξέρετε ότι είστε μια περίεργη ψυχή;

Μπορεί να κάνετε ερωτήσεις με ανοιχτό μυαλό και γνήσιο ενδιαφέρον να μάθετε κάτι νέο. Με αυτή τη νοοτροπία μαθαίνετε συχνά νέα πράγματα και βρίσκετε νέες ιδέες στην πορεία.

Η δια βίου μάθηση δεν είναι το πιο εύκολο εγχείρημα και δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Τείνουμε να έχουμε μακροχρόνιες πεποιθήσεις και απόψεις όταν είμαστε ενήλικες και μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι στην ανάπτυξή μας.

Το πρόβλημα έγκειται στο να βρεθούμε τόσο προσκολλημένοι σε ορισμένες ιδέες και πεποιθήσεις που απορρίπτουμε κάθε νέα πληροφορία που μπορεί να αμφισβητήσει τα πράγματα που κρατάμε κοντά μας.

Είναι σημαντικό να αποδέχεστε ότι δεν τα ξέρετε όλα και να είστε ανοιχτοί στο να μάθετε και να αλλάξετε γνώμη αν προκύψουν νέες πληροφορίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 2 =