αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα τρικ για να δημιουργήσεις… περισσότερο χρόνο μέσα στην ημέρα σου

Τέσσερα τρικ για να δημιουργήσεις… περισσότερο χρόνο μέσα στην ημέρα σου

Όλοι έχουμε τις ίδιες 24 ώρες την ημέρα, αλλά αυτό που κάνουμε με αυτά τα 1.440 λεπτά είναι που ξεχωρίζει τους πετυχημένους ανθρώπους από τους στάσιμους.

Αν θέλετε να ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό, να πετύχετε τους στόχους σας και να πετύχετε περισσότερα από όσα θα έπρεπε να επιτρέπει η εβδομάδα, τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν.

Σκέψου σαν… τεμπέλης

Είναι πιο γρήγορο να βάλετε ένα πλυντήριο πιάτων ή να τρίψετε με το χέρι κάθε σκεύος; Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, ανεξάρτητα από το πώς θα φτάσετε εκεί, αλλά η προσπάθεια που απαιτείται είναι δραστικά διαφορετική. Η προσπάθεια της Josephine Cochran τον 19ο αιώνα να εφαρμόσει για πρώτη φορά πίεση νερού στα πιάτα δεν ήταν απλώς καινοτόμος, ήταν… τεμπέλικη. Δεν ήθελε να πλένει στο χέρι κάθε κουτάλι και βρήκε έναν τρόπο να το κάνει πιο αποτελεσματικά.

Αντί απλά να καθίσετε και να κάνετε κουραστική δουλειά, δείτε αν μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο να κάνετε τη δουλειά λιγότερο κουραστική. Δημιουργήστε αυτοματισμούς και καινοτομίες που σας επιτρέπουν να κάνετε περισσότερα με λιγότερη προσπάθεια και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο για να αντιμετωπίσετε το επόμενο πρόβλημα. Μέχρι να κάνετε ένα διάλειμμα για να κοιτάξετε πίσω θα συνειδητοποιήσετε ότι είστε μίλια μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Μην κάνετε τα tasks σας με τη σειρά

Ο κίνδυνος με τις λίστες υποχρεώσεων είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι πρέπει να συμπληρωθούν γραμμικά. Όταν πρόκειται για αυτές τις δουλειές, δεν είναι σοφό να ξεκινάτε απλώς από την κορυφή. Αντίθετα, κάντε εκτιμήσεις χρόνου για κάθε task. Έχετε κενά δέκα λεπτά μεταξύ των συναντήσεων; Κάντε ένα μικρό έργο της λίστας σας. Προέκυψαν το απόγευμα κενές δύο ώρες; Κάντε μια μεγαλύτερη δουλειά για να φεύγει από την μέση. Κάνε ό,τι μπορείς όταν μπορείς και θα εκπλαγείς από αυτά που μπορείς να πετύχεις μέα σε μία ημέρα.

Αξιοποίησε τον χρόνο που περιμένεις σε μια ουρά ή στο μετρό

Αντί να κοιτάτε έξω από το παράθυρο της καμπίνας σας σε ένα αεροπλάνο, να κάνετε scroll στο Instagram ή να παρακολουθείτε ανθρώπους στο μετρό, κάντε το ταξίδι πιο αποδοτικό. Μία τέτοια μετακίνηση μπορεί να είναι εξαιρετική για την απάντηση σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την προετοιμασία για επερχόμενες συναντήσεις και, όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, τη συνεχή εκπαίδευση. Παραλείψτε την ταινία κατά τη διάρκεια της πτήσης και ακούστε ένα podcast, διαβάστε ένα βιβλίο ηγεσίας ή διαβάστε μερικά άρθρα γραμμένα από ειδικούς. Η ιδέα είναι να αντιμετωπίζεις κάθε στιγμή που περνάς καθιστός ως ευκαιρία.

Εξωτερική ανάθεση των υπολοίπων εργασιών

Οι περισσότεροι ηγέτες επιχειρήσεων πιστεύουν ότι πρέπει να συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό σε κάθε πτυχή των δουλειών τους, αλλά η ψυχρή πραγματικότητα (και το κλισέ) είναι ότι το να προσπαθείς να είσαι ένα… πολυεργαλείο σε όλα τα επαγγέλματα σε κάνει να είσαι μέτριος σε όλα. Αντ’ αυτού, υπολογίστε ποια είναι η υπερδύναμή σας και αναπτύξτε την έως ότου κανένας απολύτως δεν μπορεί να το κάνει καλύτερα από εσάς. Μην ασχολείσαι με τα πράγματα στα οποία δεν διαπρέπεις. Βρείτε άτομα που διαπρέπουν σε τομείς που είστε αδύναμοι και αφήστε τους να κάνουν τη δουλειά. Κάτι μαγικό συμβαίνει όταν βρίσκεις αυτό στο οποίο είσαι καλός και αναθέτεις σε τρίτους τα υπόλοιπα — όλα κινούνται πιο γρήγορα! Όταν βάζετε τους κατάλληλους ανθρώπους στους σωστούς ρόλους, κανείς δεν θα βαλτώσει από πράγματα που τον δυσκολεύουν. Όλα εξορθολογίζονται και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πραγματικά εκπληκτικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − eleven =