αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα στοιχεία προσωπικότητας που σου δίνουν ένα πλεονέκτημα στη ζωή. Πόσα από αυτά έχεις;

Τέσσερα στοιχεία προσωπικότητας που σου δίνουν ένα πλεονέκτημα στη ζωή. Πόσα από αυτά έχεις;

Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι μερικοί άνθρωποι φαίνεται πετυχαίνουν τους στόχους τους πιο γρήγορα και εύκολα από άλλους.

Λοιπόν, τι δίνει σε αυτούς τους ανθρώπους το πλεονέκτημα; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που τους φέρνουν ένα βήμα πιο μπροστά ενώ οι άλλοι αγωνίζονται να τα καταφέρουν;

Και επιπλέον, πώς μπορείτε να καλλιεργήσετε αυτά τα χαρακτηριστικά;

Παρακάτω θα δείτε 4 από τα πιο κοινά χαρακτηριστικά που μπορούν να σας δώσουν ένα πλεονέκτημα στη ζζωή. Ίσως τα έχετε έμφυτα, ή ίσως θα θέλατε να τα αναπτύξετε.

1. Προσαρμοστικότητα

Να είσαι χαμαιλέοντας σε κάθε κατάσταση στην οποία μπορεί να βρεθείς. Είναι η ικανότητα κάποιου να ευδοκιμεί σε άγνωστες ή γρήγορα μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Οι καλύτεροι στρατιώτες έχουν αυτό το χαρακτηριστικό – μπορεί να πολεμούν στην έρημο τη μια εβδομάδα και στη ζούγκλα ή σε μια τοποθεσία της Αρκτικής την επόμενη, και μπορούν να προσαρμόσουν τις τεχνικές και τις προσεγγίσεις τους ώστε να ταιριάζουν στο άμεσο περιβάλλον τους.

Στην καθημερινή ζωή, μπορείτε να το εφαρμόσετε ακόμα και στο ντύσιμο για να ταιριάζει με ένα συγκεκριμένο πλήθος ή σενάριο. Με αυτόν τον τρόπο, δεν φαίνεστε απλώς ένας από αυτούς – θα ταιριάζετε άψογα με ό,τι κι αν κάνετε.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχνάς ποιος είσαι, ούτε αλλάζεις το ποιος είσαι μέσα σου για να κάνεις τους ανθρώπους να σε συμπαθήσουν. Αντίθετα, φοράτε την περσόνα που χρειάζεστε αυτή τη στιγμή και μετά επιστρέφετε στη φυσική σας κατάσταση μόλις τελειώσετε.

2. Γενναιότητα

Πολλοί άνθρωποι μιλούν για το πόσο γενναίοι θα ήταν σε συγκεκριμένες καταστάσεις, αλλά όταν έρθουν πραγματικά αντιμέτωποι με αυτές τις καταστάσεις, είτε θα φανούν αδύναμοι είτε θα γυρίσουν και θα τρέξουν. Όταν σκέφτεστε τους μεγαλύτερους ήρωες της ιστορίας, θα παρατηρήσετε ότι όλοι επέδειξαν γενναιότητα στις αντίστοιχες καταστάσεις τους. Χρειάζεται θάρρος να τρέξεις σε ένα φλεγόμενο κτίριο για να σώσεις ένα παιδί ή να σταθείς απέναντι σε κάποιον που αδικεί ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υποφέρεις.

Το να είσαι γενναίος δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιδιώκεις καυγάδες ή να υποτιμάς τους άλλους: αυτές οι ενέργειες είναι συνήθως σημάδια προσωπικής αδυναμίας και δειλίας. Ένας γενναίος άνθρωπος θα κάνει αυτό που πρέπει να γίνει σε μια κρίση, ενώ άλλοι τρέχουν τριγύρω ουρλιάζοντας.

3. Είσαι ανοιχτός στο feedback;

Δεν αρκεί απλώς να σκανάρετε τον εαυτό σας για να δείτε πού μπορείτε να βελτιωθείτε. Είναι επίσης σημαντικό να είστε ανοιχτοί στις παρατηρήσεις και τις συστάσεις άλλων ανθρώπων.

Ας φανταστούμε ότι δύο άτομα συναγωνίζονται για την ίδια προαγωγή στη δουλειά.

Το άτομο Α θα μπορούσε να υποθέσει ότι στο αφεντικό άρεσε περισσότερο αυτός που προήχθη και να είναι πικραμένος για την εμπειρία. Μπορεί ακόμη και να παραιτηθεί για χάρη της υπερηφάνειάς του.

Εν τω μεταξύ, το άτομο Β προγραμματίζει μια συνάντηση με το αφεντικό για να μάθει πού υστερεί και πώς μπορεί να βελτιωθεί για να έχει καλύτερες πιθανότητες προαγωγής την επόμενη φορά.

Αν ήσασταν στη θέση του αφεντικού, ποιον θα σεβόσασταν περισσότερο — τον Α ή τον Β;

Εάν δείξετε στους ανθρώπους ότι είστε ανοιχτοί σε ανατροφοδότηση με στόχο την προσωπική ανάπτυξη, θα κερδίσετε τον σεβασμό τους ενώ παράλληλα θα βελτιώσετε τον εαυτό σας.

4. Ανθεκτικότητα

Η ζωή είναι πολύ πιο εύκολη αν καλλιεργήσετε την ανθεκτικότητα. Να χειριστείτε οτιδήποτε μπορεί να σας ρίξει. Εκτός από το ότι σας δίνει ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων που έχουν πιο αδύναμα χαρακτηριστικά, διασφαλίζει επίσης ότι θα συνεχίσετε να προχωράτε όταν και αν η ζωή σας ρίξει μερικά χτυπήματα.

Καταστάσεις που αφήνουν τους άλλους να ουρλιάζουν από τον πόνο ή να παγώνουν στην κατάθλιψη ή τον πανικό δεν σας επηρεάζουν καθόλου. Γνωρίζετε πλήρως ότι η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις και πιστεύετε στην ικανότητά σας είτε να τις αντιμετωπίσετε κατά μέτωπο είτε να βρείτε αποτελεσματικές λύσεις για αυτές.

Η ανθεκτικότητα είναι αυτό που επιτρέπει στους ανθρώπους να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες της ζωής και να παραμείνουν λειτουργικοί ακόμα και στις πιο αγχωτικές καταστάσεις. Συνδυάστε την ανθεκτικότητα με την προσαρμοστικότητα και θα είστε μια ασταμάτητη δύναμη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =