αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να έχεις λιγότερους haters και περισσότερους ανθρώπους που σε συμπαθούν

Πέντε τρόποι για να έχεις λιγότερους haters και περισσότερους ανθρώπους που σε συμπαθούν

Το βλέπουμε και όταν μπαίνουμε στον κόσμο των επιχειρήσεων: Πώς γίνεται, παρόλο που μπορεί να έχουμε ανταγωνιστές που είναι πολύ λιγότερο έξυπνοι και ικανοί από εμάς, να έχουνε τρομερή επιτυχία και μια μάζα αφοσιωμένων fans που απλώς τους λατρεύουν – και εμείς να μην έχουμε; Η διαφορά είναι ότι έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι άνθρωποι αγοράζουν «εμάς» – όχι τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Οι άνθρωποι αγοράζουν αυτό που είμαστε, όχι αυτό που κάνουμε.

Το μυστικό βρίσκεται στον τρόπο που χτίζουμε τα δίκτυά μας και το προφίλ μας και συγκεκριμένα, ΠΩΣ κάνουμε αυτούς τους ανθρώπους να αισθάνονται για τον εαυτό τους όταν επικοινωνούμε μαζί τους (άμεσα ή έμμεσα).

Εδώ είναι μερικές απλές κινήσεις για να είσαι πετυχημένος και παράλληλα αγαπητός.

1. Η δικτύωση δημιουργεί ευκαιρίες

Έχεις μια παρουσίαση βιβλίου και θες να πάει καλά;

Θέλετε να διαμοιραστεί η ανάρτησης σας στο blog σας;

Θέλετε να δημιουργήσετε συνεργασίες με άτομα με τεράστιες λίστες;

Θέλετε να συνδεθείτε με έναν influencer;

Ό,τι κι αν ψάχνετε, είναι πολύ πιο εύκολο να το αποκτήσετε όταν γνωρίζετε κάποιον… που γνωρίζει κάποιον άλλο κ.ο.κ. Αυτό είναι γεγονός. Το θέμα είναι, πώς μπορείς να περιμένεις από τους ανθρώπους να σου κάνουν κάθε είδους χάρη, αν δεν σε συμπαθούν;

Η βοήθεια δεν παρέχεται σε εσάς με βάση τον αριθμό των ατόμων που γνωρίζετε, ή πόσα άτομα βρίσκονται στη λίστα σας ή πόσο επιρροή έχετε. Η βοήθεια παρέχεται σε εσάς κυρίως με βάση το αν είστε καλό άτομο ή όχι.

Να είστε γνήσιοι, ευγενικοί, προσεκτικοί, ενθουσιώδεις και ξεκάθαρα πρόθυμοι να βοηθήσετε τα άλλα άτομα. Μην βρίσκεται δικαιολογίες… για να μην βοηθήσετε.

2. Όταν δίνεις χωρίς προσδοκία, οι ανταμοιβές σου επιστρέφονται δεκαπλάσιες

Όλοι έχουμε ακούσει τη ρήση ότι «giving is receiving» και αυτό ισχύει πολύ στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Δεν χρειάζεται να έχετε πολλά να δώσετε, για να κερδίσετε πολλά πίσω.

Μπορείτε να μοιραστείτε το ποστ κάποιου, μπορείτε να αφήσετε ένα θετικό σχόλιο, μπορείτε να τον προτείνετε σε κάποιον που παρέχει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που αναζητά. Θα μπορούσατε να τους δώσετε ένα από τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, να προσφερθείτε να τους βοηθήσετε να πραγματοποιήσουν μια από τις μελλοντικές τους εκδηλώσεις – υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι που μπορείτε να δώσετε σε άλλους. Όταν προσφέρετε χωρίς καμία προσδοκία για ανταποδοτικές χάρες, θα εκπλαγείτε με το πόσο πολύ θα μείνει αυτό στη μνήμη όσων βοηθήσατε.

Όχι μόνο σε κάνει να νιώθεις καλά. Αλλά θα δειτε απροσδόκητα δώρα επιστρέφουν σε εσάς ειδικά με τη μορφή αγάπης, ευγνωμοσύνης και υποστήριξης.

3. Ενεργήστε αμέσως όταν παρουσιάζονται ευκαιρίες

Για πολλούς ανθρώπους, η σκέψη της δικτύωσης τους γεμίζει τόσο πολύ τρόμο που προτιμούν να… πάνε στον οδοντίατρο παρά να πάνε στη «δικτύωση».

Ως ανθρώπινα όντα οτιδήποτε είναι νέο και άγνωστο δημιουργεί ενστικτωδώς φόβο μέσα μας – είναι μια φυσική ενστικτώδης απόκριση για να μας προστατεύει από ενδεχόμενο κίνδυνο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όταν συναντάμε νέα άτομα για πρώτη φορά, μπορεί μερικές φορές να νιώθουμε νευρικοί, ντροπαλοί και αμήχανοι – επειδή δεν θέλουμε οι άνθρωποι να μας κρίνουν ή να μας αντιπαθήσουν. Είτε το κάνουμε συνειδητά είτε όχι, το σώμα μας απελευθερώνει χημικές ουσίες για να μας κάνει να φύγουμε από αυτή την κατάσταση.

Ωστόσο, εάν περιορίζουμε τις σχέσεις και τις φιλίες που χτίζουμε, περιορίζουμε άμεσα την επιτυχία και τις δυνατότητές μας, επομένως πρέπει να μάθουμε να ξεπερνάμε αυτόν τον φόβο, την ταλαιπωρία και την αντιπάθεια στη δικτύωση, εάν θέλουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας.

4. Οι άνθρωποι θα θέλουν να σας βοηθήσουν όταν αισθάνονται συναισθηματικά συνδεδεμένοι με την αποστολή σας

Μοιραστείτε ελεύθερα και με πάθος τι σας ενδιαφέρει και τι προσπαθείτε να πετύχετε. Πείτε την ιστορία σας.

Και προσοχή: Δεν χρειάζεται να προβάλεις μόνο τις επιτυχίες και τα σπουδαία επιτεύγματα σου. Μίλα επίσης για τις αποτυχίες, τα λάθη και τα χρήσιμα μαθήματα που πήρες στην πορεία.

5. Τα… τρία σενάρια

Οι άνθρωποι έχουν τρία πιθανά πράγματα να πουν για σένα στους άλλους:

-Σε συμπαθούν
-Σε αντιπαθούν
-Δεν έχουν ιδέα ποιος είσαι

Όταν προσφέρεις στους άλλους, τους δίνεις μία καλή αφορμή για να σε επαινέσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 5 =