αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι λες ψέματα στον εαυτό σου

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι λες ψέματα στον εαυτό σου

Είναι απίστευτο πόσο μπορούμε να εξαπατήσουμε τον εαυτό μας χωρίς καν να το καταλάβουμε. Τα 4 σημάδια παρακάτω θα σας δείξουν πότε λέτε ψέματα στον εαυτό σας.

Σε κανέναν δεν αρέσει ο ψεύτης. Τι θα γινόταν όμως αν ο μεγαλύτερος ψεύτης στη ζωή σου ήταν εκείνος που βλέπεις… στον καθρέφτη; Ακούγεται γελοίο. Αλλά η αλήθεια είναι ότι λέμε ψέματα στον εαυτό μας όλη την ώρα. Λέμε ψέματα, γιατί το να αντιμετωπίσεις την αλήθεια μπορεί να είναι πολύ δύσκολο. Λέμε ψέματα για να κάνουμε τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη και λέμε ψέματα γιατί φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια και να αναλάβουμε την ευθύνη της ζωής μας.

Εδώ είναι 4 σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να λέτε ψέματα στον εαυτό σας.

1. Αυτό που λες δεν ταιριάζει με αυτό που νιώθεις

Έχετε πει ποτέ «όχι, φυσικά δεν με πειράζει», ενώ στην πραγματικότητα σε πείραζε πολύ; Αυτά τα μικρά ψέματα οδηγούν σε μια δυστυχισμένη ζωή. Προσπαθούμε να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι είμαστε χαρούμενοι όταν πραγματικά νιώθουμε άβολα. Πιστεύουμε ότι πρέπει… να θέλουμε να κάνουμε ορισμένα πράγματα, επομένως πείθουμε τους εαυτούς μας ότι το κάνουμε – αλλά δεν το κάνουμε.

Συχνά, προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι δεν είμαστε πληγωμένοι, θυμωμένοι ή αγανακτισμένοι, αλλά τα συναισθήματά μας λένε μια διαφορετική ιστορία.

Αξίζει να εξετάσουμε αυτά τα συναισθήματα για να ανακαλύψουμε τι τα πυροδοτεί και από πού προέρχονται, καθώς μπορούν να μας οδηγήσουν σε μια πιο αυθεντική ζωή.

2. Δεν είστε σίγουροι ποιοι πραγματικά είστε

Έχετε βρεθεί ποτέ με μια ελεύθερη ώρα και αναρωτηθήκατε τι στο καλό να κάνετε με αυτήν; Δεν θυμάστε τι σας φέρνει χαρά. Ή ίσως δεν μπορείτε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που είχατε ένα ελεύθερο λεπτό πόσο μάλλον μια ελεύθερη ώρα! Αν αυτό ακούγεται γνώριμο, μπορεί να λέτε ψέματα για το πώς θέλετε να είναι η ζωή σας.

Αν δεν ξέρεις τι σε κάνει ευτυχισμένο, τότε έχεις χάσει την επαφή με τον αυθεντικό σου εαυτό. Πιθανότατα ξοδεύετε τόσο πολύ χρόνο φροντίζοντας τις ανάγκες των άλλων που παραμελείτε τις δικές σας. Μπορεί να πείτε ότι αυτό είναι εντάξει και ότι θέλετε να περάσετε τη ζωή σας έτσι – αλλά μπορεί να λέτε ψέματα στον εαυτό σας. Δεν έχουμε τοποθετηθεί σε αυτή τη γη για να φροντίζουμε μόνο τους άλλους. Ο καθένας μας έχει έναν σκοπό στη ζωή.

Για να βρείτε το δρόμο σας πίσω σε μια πιο αυθεντική ζωή, αρχίστε να σκέφτεστε τι σας φωτίζει και τροφοδοτεί την ψυχή σας. Σημειώστε οποιεσδήποτε δραστηριότητες που σας αρέσει να κάνετε ή σας ελκύουν και αφιερώστε χρόνο για αυτές στη ζωή σας.

3. Λέτε ότι… δεν έχετε ποτέ χρόνο

Αν συχνά λέτε ότι δεν έχετε χρόνο για τα πράγματα που θέλετε να κάνετε, στην πραγματικότητα λέτε ψέματα. Όλοι έχουμε τον ίδιο χρόνο στη ζωή μας, ωστόσο μερικοί άνθρωποι καταφέρνουν να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, οπότε γιατί να μην το κάνετε εσείς;

Οκ, έχετε πολλές ευθύνες και δεσμεύσεις και η ζωή είναι δύσκολη. Αλλά αν πραγματικά νιώθετε ότι δεν έχετε χρόνο για ό,τι είναι σημαντικό για εσάς, τότε πρέπει να προσαρμόσετε τις προτεραιότητές σας.

Σκεφτείτε τι μπορείτε να αφήσετε έξω. Στο τέλος της ζωής σας, δεν θα ανησυχείτε για το πόσο καιρό περάσατε στο γραφείο ή πόσο τακτοποιημένο ήταν το σπίτι. Δεν θα θυμάστε τα γκουρμέ γεύματα που μαγειρέψατε ή τον χρόνο που αφιερώσατε για να βρείτε ακριβώς το σωστό χρώμα βαφής για το σαλόνι σας ή το τέλειο δώρο για το γάμο ενός φίλου.

Σκεφτείτε για τι θα είστε περήφανοι στο τέλος της ζωής σας και βρείτε χρόνο για να το κάνετε. Σκεφτείτε τις εμπειρίες που θα θέλατε να ανατρέξετε και αφιερώστε χρόνο για αυτές. Σκεφτείτε τις σχέσεις που θα κοιτάξετε πίσω με αγάπη και θαυμάστε τις σήμερα.

4. Συχνά νιώθετε ότι πρέπει να υπάρχει κάτι περισσότερο

Αν συχνά νιώθετε ότι πρέπει να υπάρχει κάτι περισσότερο στη ζωή, τότε δεν ζείτε μια αυθεντική ζωή. Όταν ξυπνάτε με ένα αίσθημα τρόμου για όλες τις δουλειές και τις ευθύνες που έχετε μπροστά σας, τότε ζείτε τη ζωή για τους άλλους και όχι για τον εαυτό σας.

Πρέπει να κάνετε χώρο στη ζωή σας για εσάς. Εάν τα πράγματα που κάνετε δεν σας ικανοποιούν, τότε ίσως είναι οι λάθος στόχοι για εσάς.

Επιπλέον, αν λέτε ότι θέλετε ορισμένα πράγματα αλλά δεν ενεργείτε για να τα πετύχετε, τότε μάλλον λέτε ψέματα στον εαυτό σας για το πόσο τα θέλετε. Για παράδειγμα, αν λέτε ότι θέλετε να είστε πιο υγιείς, αλλά συνεχίζετε να τρώτε πρόχειρο φαγητό και ποτέ δεν ασκείστε, ίσως δεν θέλετε πραγματικά αυτόν τον στόχο αρκετά αυτή τη στιγμή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × two =