αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια για να καταλάβεις ότι κάποιος είναι θυμωμένος (ακόμα κι αν δεν στο λέει)

Τέσσερα σημάδια για να καταλάβεις ότι κάποιος είναι θυμωμένος (ακόμα κι αν δεν στο λέει)

Συχνά, στην επαγγελματική ή προσωπική μας ζωή, ερχόμαστε σε επαφή με άτομα που έχουν μέσα τους συσσωρευμένο θυμό. Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε για τους 5 τρόπους για να ελέγξεις τον θυμό σου σε μια εκρηκτική κατάσταση.

Αυτή είναι η θετική πλευρά. Ωστόσο ο συσσωρευμένος θυμός δεν είναι κάτι καλό σε βάθος χρόνου. Και αν είσαι στην… άλλη πλευρά του τραπεζιού και βρεθείς απέναντι από ένα άτομο με συσσωρευμένο θυμό, δεν πρέπει να κάνεις την κατάσταση ακόμα πιο εκρηκτική.

Πως θα καταλάβεις όμως ότι ένα άτομο έχει θυμό μέσα σου ακόμα κι αν δεν στο λέει; Εδώ είναι 4 σημάδια που το μαρτυρούν.

Μουρμουράει

Η στερεοτυπική εικόνα για τον θυμό συνδέεται με υψωμένες φωνές, νευρικές κινήσεις και σφιγμένες γροθιές. Αλλά η πραγματικότητα λέει πως το συναίσθημα αυτό μπορεί κάλλιστα να είναι κρυμμένο πίσω από ένα γενναίο χαμόγελο. Αυτό δε σημαίνει ότι η γλώσσα του σώματος λαθεύει, απλά πρέπει να εστιάσεις σε πιο ανεπαίσθητες κινήσεις: πχ το νευρικό κούνημα του ποδιού ή το μουρμουρητό, το οποίο ψυχολογικά μεταφράζεται σε συνήθειο εσωτερικής ανάκλησης γεγονότων και συζητήσεων, δείχνουν ότι ο άλλος είναι θυμωμένος με κάτι.

Είναι passive-aggressive

Πότε ένα άτομο είναι passive-aggressive; Όταν έχει αναπτύξει το συνήθειο να μην εκφράζει άμεσα τα συναισθήματά του, παρά με έμμεσους τρόπους. Οι εκρήξεις είναι αναπόφευκτα περισσότερες, κάνοντας παράλληλα τους υπόλοιπους να απορούν από πού προήλθαν. Το άτομο δίνει την εντύπωση μιας υγιούς, ήρεμης ψυχοσύνθεσης, ενώ ουσιαστικά κρύβει ένα βουνό από συσσωρευμένο θυμό, που αδυνατεί να διαχειριστεί.

Ξεφυσά συνέχεια

Η άμεση… βαλβίδα αποσυμπίεσης που προσφέρει η φυσιολογία του οργανισμού μας είναι το ξεφύσημα. Αν λοιπόν συμβαίνει με μεγάλη συχνότητα, είναι εξίσου πιθανό να μαρτυρά πολύ άγχος και πολύ θυμό. Στην ίδια κατηγορία ενδείξεων εντάσσονται τα συνεχή παράπονα και η γκρίνια.

Είναι κυνικός

Πίσω από την κυνικότητα, ειδικά όταν εκφράζεται κατ’ επανάληψη και χωρίς μέτρο, κρύβονται πολλά πράγματα, όπως είναι το αίσθημα του φόβου και διάφορες ανασφάλειες, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό θυμού που εκφράζεται έτσι. Πρόκειται για ένα είδος επίθεσης, που μαρτυρά μάλλον τη βαθύτερη ενόχληση εκείνου που την εκφράζει. Να σημειώσουμε βέβαια ότι η πιθανή ενόχληση δεν πηγάζει απαραίτητα από το άτομο που δέχεται το επικριτικό σχόλιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + fifteen =