αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια για να εντοπίσεις εύκολα ένα εγωκεντρικό άτομο

Τέσσερα σημάδια για να εντοπίσεις εύκολα ένα εγωκεντρικό άτομο

Έχετε βρεθεί ποτέ κοντά σε κάποιον που δεν μπορεί να σταματήσει να μιλάει για τον εαυτό του; Ξέρεις, εκείνο το άτομο που φαίνεται να κλέβει πάντα τα φώτα της δημοσιότητας; Αν κουνάτε καταφατικά το κεφάλι, τότε πιθανότατα έχετε συναντήσει έναν εγωκεντρικό άνθρωπο.

OK, όλοι έχουμε στιγμές που είμαστε λίγο συγκεντρωμένοι στον εαυτό μας. Αυτή είναι η ανθρώπινη φύση. Αλλά μερικοί άνθρωποι το πηγαίνουν σε άλλο επίπεδο…

Πώς θα εντοπίζετε αυτές τις υπερ-εγωκεντρικές ψυχές; Προσέχοντας αυτά τα 4 σημάδια που θα δεις σε αυτό το άρθρο.

1) Γυρίζουν πάντα τη συζήτηση πίσω στον εαυτό τους

Προσπαθήσατε ποτέ να μοιραστείτε μια ιστορία ή μια εμπειρία και καταλλήξατε να σας διακόψει ο άλλος και να γυρίσει τη συζήτηση πίσω στον εαυτό του; Αυτή είναι μια κλασική κίνηση που θα δεις σε εγωκεντρικούς ανθρώπους.

Όποιο και αν είναι το θέμα, βρίσκουν πάντα έναν τρόπο να κατευθύνουν τη συζήτηση πίσω στις δικές τους ζωές ή εμπειρίες. Θα μπορούσε να είναι μια κουβέντα για τις πρόσφατες διακοπές σας, ένα συναρπαστικό βιβλίο που μόλις τελειώσατε ή ακόμα και τον καιρό!

Αλλά με κάποιο τρόπο, καταφέρνουν να στρέψουν την εστίαση πάνω τους.

Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να είναι αρκετά απογοητευτική, ειδικά όταν αναζητάτε κάποια κατανόηση ή απλά θέλετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας. Προσέξτε λοιπόν αυτό το μοτίβο – είναι μια μεγάλη ‘κόκκινη σημαία’ για εγωκεντρισμό.

2) Σπάνια δείχνουν γνήσιο ενδιαφέρον για τους άλλους

Όλοι έχουμε εκείνο τον φίλο ή συνάδελφο που σπάνια ρωτάει… πως πέρασες την ημέρα σου. Ακόμα κι όταν ρωτάει, πάντα νιώθεις να είναι κάτι τυπικό ή ένα μέσο για να επαναφέρει τη συζήτηση στον εαυτό του.

Οι εγωκεντρικοί άνθρωποι συχνά αγωνίζονται να δείξουν γνήσιο ενδιαφέρον για τους άλλους. Μπορεί να σας ρωτήσουν για τη μέρα σας, αλλά συνήθως είναι απλώς ένα βήμα για να μιλήσουν για τις δικές τους εμπειρίες. Ενδιαφέρονται περισσότερο να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες παρά να ακούσουν τις δικές σας.

Αν παρατηρήσετε κάποιον που σας κάνει σπάνια γνήσιες ερωτήσεις και δεν δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον για τις εμπειρίες σας, μπορεί να έχετε να κάνετε με έναν εγωκεντρικό άνθρωπο!

3) Χρειάζονται συνεχώς επικύρωση

Γνωρίζατε ότι η συνεχής ανάγκη για επικύρωση συνδέεται συχνά με χαμηλή αίσθηση αυτοεκτίμησης ή ανασφάλειας; Σωστά! Και αυτό είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των εγωκεντρικών ατόμων.

Ποθούν συνεχή επικύρωση και επιβεβαίωση από τους άλλους για να τονώσουν το ‘εγώ’ και την αυτοεκτίμησή τους. Είτε πρόκειται για την εμφάνιση, την ευφυΐα ή τα επιτεύγματά τους, πρέπει να επαινούνται και να αναγνωρίζονται. Η μη λήψη της επιθυμητής προσοχής ή επικύρωσης μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα αγανάκτησης ή απογοήτευσης.

4) Θέλουν να έχουν πάντα δίκιο

Κανείς δεν είναι τέλειος, κανείς δεν έχει πάντα δίκιο. Είμαστε άνθρωποι και όλοι κάνουμε λάθη ή παρεξηγούμε τα πράγματα κατά καιρούς. Αλλά προσπαθήστε να το πείτε αυτό σε έναν εγωκεντρικό άνθρωπο.

Στον κόσμο τους, δεν έχουν ποτέ άδικο. Η γνώμη τους, η οπτική τους, ο τρόπος που κάνουν τα πράγματα – είναι το καλύτερο δυνατό, σύμφωνα με αυτούς. Και αν τολμάς να διαφωνήσεις ή να προτείνεις διαφορετική άποψη; Προετοιμαστείτε για έναν καυγά.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 11 =